C2VTS Nickli Üyeden Alıntı
16-17 yaşlarımda başlayan sinuzit daha sonraları kronik sinüzite döndü. O zamanlardan beri sinuzit olmadığım dönemlerde dahi sürekli olarak şeffaf iltihapsız bir akıntı şeklinde geniz akıntısı oluyor. 4-5 senedir dört mevsim alerji hapı kullanıyorum. Bir sürü kbb doktoruna gittim. Ayrı zamanlarda sırasıyla, genizeti, bademcik, deviasyon, konkav ameliyatı oldum. Bu ameliyatların ikisinde sinusler temizlendi ve hala kurtulamadım. Muhtemelen doğuştan bir sıkıntı var :D .
En son başka bir yöntem ararken çörekotu yağından bahsedenleri gördüm, umudum olmasa da denedim. 4 aydır günde 2 tane çörek otu yağı kapsülü kullanıyorum ve alerjik reaksiyonlar ve geniz akıntısı ciddi anlamda azaldı, alerji hapınıda bıraktım. Sinüzit içinde Sinupret adında bitkisel bir ilaç kullanıyorum. Kronik sinüzit olanlar bilir hafif bir baş ağrısı oldu mu ilerlemeden Sinupret'e başlıyorum, genellikle bir kaç günde geçiyor. İkiside tamamen bu hastalıktan kurtuldum, bittim yöntemler olmasa bile hayat kalitemi arttırdıkları kesin. İlaç olmadıkları için ikisinide tavsiye ederim. Alerjisi olan kişiler çöreotu yağını denerse mutlaka yararını görür diye düşünüyorum. Alerji hapı ile birlikte kullananlar daha iyi sonuç alıyor sanırım.
Hava kalite cihazını merak ediyorum fakat denemedim. Arabada polen filtresinide kısa aralıklarla değişmek lazım.