Hacı ben filo bölümünde operasyon sorumlusuyum satışda değilim fakat geçen samimi arkadaşım geldi yanıma onun için sorduk 8 ay sonrasına gün verdiler egea için bizim devreye girmemizde bir işe yaramadı malesef.
Printable View
Peki sayın operasyon ( algı ) sorumlusu arkadaş.
Sen büyüksün, ne desen haklısın.
Biz, bizler hep beraber keriziz.
Bunu bana değil bayilere gidip yok çekenlere söyleyeceksin ben fabrikayım demedim filo sahibiyimde demedim savunmuyorumda ben bize ne bilgi geliyorsa size onu aktarıyorum prosedür gereği zaten filolar sıfır aldıkları arabaları renault olsun fiat olsun volkswagen olsun vs vs en az 6 ay satamaz satmak isteselerde satamazlar çünkü aracı bayiden değil direk fabrikadan çekiyorlar. (Merdiven altı ren a car lardan bahsetmiyorum) intercity leaseplan garanti vs bizim gibi kurumsal filo şirketlerinden bahsediyorum ben.
Hahahhaaha komedi filmi gibi ya şu yaşadıklarımız. Araba almak için önce elindeki monopoly parasından değersiz tl'yi biriktire biriktire yamuluyorsun, sonra devlet geçiriyor 3 katına sana, sonra bayii bir kere daha geçiriyor yok takas yok elden para bilmem ne utanmadan, üstüne bir de galericiler al-satçılar geçiriyor. Valla yazık günah gerçekten acıyorum halimize. Bir de iyi ki sektörün içerisinden tanıdıklarımız var da biliyoruz ne nasıl yürüyor yoksa, olur olur yeriz yeriz tabi.
Yakın bayileri gezmenizi öneririm takasa araç vermeyecekseniz tüm aksesuarları istediğinizi söyleyin bir şekilde bulacaklardır. Daha geçen hafta büyükçekmecede bir bayinin park alanına girdim uzun uzun anlatmaya gerek yok ama manzara tahmin ettiğimizin bile çok ötesindeymiş gözlerimle görmüş oldum.
ben 8 ay sonrasına okeyim. bana 8 ay sonra olsun ama sıfır araç verin.
en az 10 bayide numaram var.
Stoksuz kar etmenin tadını aldı bayiler, işlerine geliyor, çok pis para kazanıyorlar, üstüne çalışanlar da nemalanıyor
Ne güzel hayat...
Yurt dışındaki üreticinin Türkiye'ye bakış açısı şöyle benim nezdimde.
Tr de 1.000.000 TL ye satılan arabanın 470.000 TL Üreticinin TR ye gönderip Distribütör karı ile satış fiyatı var.
470.000 TL ye Türkiye ye sattığı malı %110 kar ederek ( Devlet karından bahsediyorum ) son kullanıcıya ulaştırıyor.
---
Olayı farklı yorumlayalım.
.Sen bir üreticisin 470.000 TL ye toptancına mal veriyorsun. Toptancı bu malı piyasaya 1.000.000 TL ye satıyor.
Dersin ki ben bu toptancıyı zengin edeceğim bu gidişle. Birazcık malı az vermeye başlayalım bu gidiş iyi değil biz enayimiz...
Sıfır bulamadık :) 2023 model 800 km'de Egea Cross aldık kayınpederime bugün.
1.4 Fire Urban paket. Gönül isterdi 1.6 mjet ama zaten 78 yaşında, 95 hp fazlasıyla yeter ona :)
Showroooma girip üretim sahibi Ali Koç bile sıfır araç istese ondan bile komisyon isterler. :)
Bir arkadaşım sıfır 3008 almış geçen ay. Bayiye gitmişler bayi kaparo istemiş bırakmışlar. Listeye isimlerini yazdırmışlar 3 ay sonra araç gelmiş ve geçen ay teslim almışlar.
Fiat ta durum nedir nasıldır bilemem ama bazı markalarda sıra bekleyenlere araç geliyor sanırım.
vallahi hafta sonu bmw bakmaya gittik, 4 GC Haziran/Temmuz - Coupe Temmuz/Ağustos
3serisi de Haziran gibi teslim olur diyorlar.
100K kapora alıyorlar, iptal edersen hepsini geri iade ediyor.
kur ne olur bu satten sonra Allah kerim tabi.
Abi ülkeye bak her geçen gün almadığına veya sattığına pişman oluyorsun. Geçen ay aldığım 301 üzerine 20 bin koymuş emsallerine göre. Sattığım arabalara bakamıyorum bile moralim bozulmasın diye.
Nefes aldığımıza şükür. Hiç bu kadar gelecek kaygısı yaşamamıştım.
http://www.techturkey.com/forum/otom...ml#post8765262
Bu yüzden araba bulamıyoruz. Bu yüzden bu piyasa ve bayiler abuk subuk fiyatlar ve tavırlar sergiliyor.
Bu yine iyi bizim Anne/Baba depremde evini kaybetti deprem öncesi 1800e evini ilana koyan adam kademeli kademeli evi attırdı durdu bu sürecin içersinde bana 2950 verdin verdin vermeden artıracam dedi 48 saat verdi, bahsi geçen süreçte ne var ne yok yok pahasına sattık adam 48 saat geçmeden yok ben vazgeçtim son rakamım 3450 dedi/diyor bunuda depremzedeye yapıyor..
Daha ucuzdu yanlış hatırlamıyorsam Bayii de :)
Tabi ki hayır, güncel kur ne olursa onun üzerinden veriyorlar.
Bir de makyajlı geleceğinden dolayı büyük ihtimalle zamlı gelir.
Ama M pakette bej koltuk yok, koltukların şekli değişiyor o yüzden o tercih olmaz.
Şu an düşünme aşamasındayız, kısa bir süre sonra net kararı vereceğiz.
gc alacağına coupe almak biraz daha mantıklı gibi.