İsmet İnönü
Printable View
vay amk...
o saplamışlar diyen arkadaşa saplayasım geldi. Beyin free.
Deprem vergisi altında alınan vergiler nerede nereye gidiyor. Dünyanın yardımı yapıldı sözde. TVlerde şov yaptılar devletin bankalarının başındakiler defterdeki usulsüzlükleri kapatmak adına şu kadar bu kadar diye bağış yaptılar. Daha önce cepten harcadıklarını bu sefer yasal göstermek için yardım adı altında bağışladık dediler ama o para zaten çoktan yok olmuştu. Bir tane savcıda çıkıp arkadaş sen kimin parasını kime veriyorsun diye de soramadı.
Ondan sonra da sapladılar diye çıkarsın devran döndüğü zamanda biri gelir sana saplar ağzın açık bakarsın.
Bu saksafoncuya laf anlatmaya çalışıp kendinizi yormayın bence..
@Ranthor arkadas saplamali bir tatil istiyor. Surenin onemi yok nasil olsa beyni yok. Saplama konusundada kendisi arabayi vatandasa bayi fiyatinin uzerine nasil sapliyorsa sende ona o sekil saplarsin gm bey
ekohomi çok ei yiyenim
https://i.hizliresim.com/ow3mh7r.JPG
halen maaşlar güzel , durum gayet güzel denebiliyorsa
deprem oldu tabi vergiler artacak gayet normal denebiliyorsa
toplanan paralar nerede diyenlere "yaran mı var koçum" deniyorsa
evet çalıyorlar ama yol yapıyorlar çalışıyorlar diyebiliyorsak
bu ülkedeki seçimi halen futbol maçı izlemeye benzetip "nası koyduk ama , zorunuza gitmesin" mantığı varsa
vatandaşlığını , toprağını , fabrikalarını satmak da gayet normaldir
ama matematik "taraftar" dinlemez
bugün belki sadece belli bir kesimin (!?!?!?!) rahatsız olduğu rakamlar yarın istese de istemese de herkesin mecbur mecbur rahatsız olacağı yere gelir bu böyle giderse..
zaten dert o..
uçakta nebatinin "zorunuza gitmesin" diye millete çıkışmasının vatandaşa yansımasıdır bu
ekonomi matematiktir
hissiyat veya gönül bağı değil duygusallık değil
mantık ve bilimdir
dünyada asla bu iki gerçeğin haklı çıkmadığı bir döngü yoktur ama er ama geç
işte aklı mantığı olup hesap kitabı yapabilenler bazı şeyleri önceden görürler ve derler ki "sıkıntı büyük , geç olmadan müdahale edilmesi lazım"..
ama kimi kesimler de bunu muhaliflik zannedip "zoruna gitmesin" mantığı ile üzüm yerler şimdilik
pandemide bilim adamları bas bas bağırıyordu "bugünü düşünmeyelim önümüz kıtlık zorluk olacak" diye.. bizim siyasiler çıktı ne dedi "paramız var bastırır alırız tahılı meyveyi"
ya işte bu kafa ile mücadele edemezsin
şimdiki ortama göre ve kendi anlık durumuna göre herşey iyidir herşey hoştur
sonrasında "kandırıldık"lar başlar
iş işten geçtikten sonra
Burada oransal değişimden ziyade bir de ticari hayatı sekteye uğratabilecek bir işleyiş hatası da var.
Bu tür değişiklikler firmaların muhasebe programlarında (fatura kesenler) ve perakende satış yapanların da ÖKC (Ödeme kaydedici cihaz) denen yazar kasa pos cihazlarında güncelleme gerektirmektedir.
7 sinde bir karar alıp haydi 10 undan sonra KDV %20 dediğinde bu sistemsel bir kaosa doğru evrilebilir.
Zira 11 Temmuz 00.20 de bir akaryakıt istasyonunda doldurduğun deponun ücretini Kredi kartı ile ödeyemeyebilme ihtimalin var.
Muhasebesel süreç açısında da bu tür değişiklikler zart diye elini şıklatarak yapılamıyor maalesef.
Firmalar vergi vb konularda yükümlülükleri için bütçe yaparlar, bir gece ansızın %25 e çıkan KV için kimsenin böyle bir öngörüsü yoktur mesela.
Yani yapılan değişiklik için zaten memnuniyetsiz olmak dışında bir de süreçsel olarak insanları zora sokmak çok manasız.
Kimseden akıl alınmıyor belli ki bu tür konularda, mecliste en az 2-3 tane SMMM / YMM var.
Ben bu artış furyasının maalesef ÖTV + Gelir vergisi (Bordo lu çalışanlar) + Emlak vergisi şeklinde devam edeceğini düşünüyorum.
Bu işler kayıt dışılığı artırır.
%34 zam geldi baktığında asgari ücret için, koy bakalım üst üste satın alma gücün ne kadar azaldı.
İnsanlar eline geçen paranın miktarına değil de o para elde edebildiği mal ve hizmetlerin artması / azalması farkını anlamadıkça maalesef düzelmeyeceğiz.
Koyduk mu / sapladık mı / zorunuza mı gidiyor diyenlerin gelecek 6 ay içindeki durumları görmeyi çok isterim bu açıdan.
Eskiden insanlara üzülürdüm vicdani olarak rahatsızlık duyardım bu yanım artık tamamen yok oldu desem yalan olmaz.
Nasıl bir döneme denk geldik amınakoyayım ya.
umarım sağlığınız yerindedir, bende size başka bir krizden söz edeyim.
ilaçta devletin belirdiği euro kuru hala 10.57
şuan güncel kur 28.37
herhangi bir güncelleme yapılmaz ise , ilaç ve tıbbı malzeme bulamayacaksınız...
Valla ben de cok sasiriyorum, vergi zamlarini falan iktidara nasil baglamis insanlar cok enteresan.
Benim bildigim vergileri falan hep Maykil ceksin Madonna falan ayarlıyor. En olmadi belki Tarkan falan yerel oldugu icin... Iktidarla ne alakasi var.
Deprem olmuş tabi ek vergi koyacaklar, cunku yillardir toplanan deprem vergisi baska isler icin kullanilmis olabilir ne olacak yani, ucun besin pesine mi düşelim. Hep bu muhalefet zihniyeti ya, itibardan tasarruf pesindeler hep.
Neyse ki muhalafet iktidara gelmedi de Hatay falan 4-5 gun sonra kurtarma ekibi gordu, muhalefet olsa hala enkaz altinda bekliyorlardı... sonucta 4-5 gun de bekleyiversinler canim enkaz altında, her seyin bir sirasi var alla alla.
Hem herkeslerin mayisi artti deli gibi, saolsun iktidar, muhalefet olsa mayislarda kesinti yapacaktı. Bak asgari ücret nasi artti ama, gerci kiralar istanbulda falan 10.000den basliyor ama onun da ekonomik krizle iktidarla alakasi yok bence muhalefet ve imamoglu yapiyo hep bunları. ama neyseki muhalefet iktidar olmadı.
valla senin icin bir an uzulecektim dukkanda 50 araba var nasil odeyecek bu adamlar bu vergiyi diye, acaba devlet bir fon falan mi kursa sizin gibi galeriler icin? halkin biraz destek olmasi lazim sonucta size, niye siz ödeyesiniz butun mtv farkini bence mayislarina zam alanlar destek atsin size.
Daha ahmakça bir savunma görmemiştim. Yapılan zamla ne satın alabiliyorsun ona bak bakalım önce... Bir araba almak için kaç sene çalışmak gerekiyor, yada kıçı kırık bir telefon için kaç ay, evden zaten bahsetmiyorum.
Vergilerle ülkeler kalkınmaz, üretimle, sanayiyle, katma değerle kalkınır. Kötü yönetilen ekonomi, basiretsiz ve liyakatsiz bakanlar müdürler, akıl ve bilim dışı hareketler ekonomiyi bu noktaya getirdi. Basit iktisadi bilgilerle dahi çok daha dengeli bir ekonomi yönetilebilirdi...
Dükkanındaki 50 araba yüksek çarpanlarla değer kazanıyor ondan sen dert etmiyorsun 1 arabası olan adamla arandaki fark o ve bunu bile bile herkesi salak yerine koyup bunu yazabiliyor olman çok samimiyetsiz...
paradan para kazanmayanlar için git gide işler kötüleşiyor ve en kötüyü hala yaşamadık :D
Bir guruh var bunlar genelde TİCARET ile ugrasirlar. Su enflasyonist ortamda 50 yilda yapacaklari parayi mali mulku 3-4 senede yaptilar. Bunlar genelde vasifsiz, aileden es dosttan sermayesi olmasa belediyede temizlik islerine bile torpille zor girecek tipler. 2 dakika muhabbet etseniz, “ kaffayi yemis bu aq “ diyeceginiz tipler. Gel görki bizim gibi gelismemis ulkerde, bu hic bir sey uretmeyen, ulkeye katma deger katmayan hatta kazancini bile dogru duzgun vergilendirmeyen bu insanlar BUYUK ADAM oldular. Okurken hemen gozunuzun onune geldi o tip degil mi :) “ Kardesim gerekirse satilmasin, tezgahta 3 ay kalsa iki kati degerleniyor yaaa “ diyen tip.
Normal bir ekonomide “ ee sattin pahaliya alirken yine pahali alacaksin “ diye dusununlere sesleniyorum. ESNAF matematigi sudur : 300 liraya satacagim diye 200 liraya aldigi malin yeni maliyeti 1000 lira oldugunda, etiketi 2000 lira yapar. 200 liraya stok girdigi mali 2000 e satar. 1000 lirayla yeni stok alir, bu islemi tekrar ederek etiketi 3000 lira yapar. Tum bunlar olurken isletmenin personel giderinin gelirine gore orani yari yariya dusmus olur. Kar marjini arttirirsin ama vergi oranlari ayni kalmistir vs vs. Maasli calisanlarin hayat standarti dipleri gorurken, birileri 100 yillik birikimini yapmis olmustur bile. Bunlarla muhattap oldugunuzda ekseriyetle vatan millet naaralari atarlar. Siz hukumetle devletin ayni sey olmadigini anlatmaya calisirsiniz ama bunlar zaten her seyin farkindalardir. Salaga yatmaya bayilirlar. Hukumeti falan cok sevdigide yoktur ayrica, tezgahi DUZENi bozulmasin tek derdi tasasi budur. Normal bir ekonomide 50 liralik maldan 2 lira kazanarak nasil servet sahibi olabilirdi yoksa degil mi. Hatta goreceli az bucuk parasi var diye doktora muhendise falan yukardan bakip, Allah gozunu doyursun karniniz doyuyor daha ne istiyosunuz minvalinde ogutler bile verebilirler.
Bunlarla gundelik hayatta bilmeden etkilesime gecebilirsiniz, gunun sonunda sizin bazi seylere muhalif oldugunuzu anladiklarinda, siz artik vatan hainisinizdir. Tabiki vatan millet icin degil ESNAF arkadasimizin DUZENi bozulacagi icin..
Dip not : Cogu gurbetci ile tek yumurta ikizi olabilir bu arkadaslar.
bu da diğer galericiler gibi tefecidir söyliim. Bankalar kredi vermiyor millet hayatta kalmak için tefecilere sarılıyor. Bunun gibi baba parası ile zengin olanlar daha da zengin oluyor. Bu devran bittiği zaman göreceğiz bu vasıfsızların halini.
Canım mı? Nereden canın oluyorum ben senin hayırdır?
Aracı trafikten men etsem yılbaşından sonra kullansam :) aslında Deprem bölgesinde olanlardan alınacak 1 derece akrabası depremde vefat etmiş veya evi orta yada ağır hasar almış olanlardan alınmayacak. :( acımasız oldu. Doğru yerlere harcanacaksa feda olsunda inanmıyorum malesef :/
Ek mtv ödemesinin anayasa mahkemesinden geri dönme ihtimali var.
Ödemek için acele etmeyin
şöyle demek istemiş olabilir :)
Bana Canımsın Diyorsun ya - Canımsansa - YouTube
:D Gerçekten ilginç kafalar ya...
Yani her türlü siyasi görüşte olunabilir, buna saygım sonsuz, veya umurumda değil, insanlarla ilişkimi etkilemez de;
Ama bu kadar çapsızca, anlamsızca argümanlarla da olmuyor be ya, ahaber gibi gülünç hale gelmek, insanlarla resmen dalga geçercesine tavırlara girmek beni acayip sinirlendiriyor resmen.
Gafeler dolu, her yer araba diyen dayılardan farkı olmayan söylemler görünce dayanamıyorum.
"Köleler, özgür olmak isteyenlerden nefret ederler."
-Ulrike Meinhof
Her gün daha da yoksullaşıyoruz, sıra bu iktidara dalkavukluk yapanlara da gelecek. Madem hepimiz aynı gemideyiz, o zaman dalgayı beklesinler. :D
Düzeltelim, niye böyle oldu ki?
"Koleler, ozgur olmak isteyenlerden nefret ederler."
-Ulrike Meinhof
Her gun daha da yoksullasiyoruz, sira bu iktidara dalkavukluk yapanlara da gelecek. Madem hepimiz ayni gemideyiz, o zaman dalgayi beklesinler. :D
PADİŞAHIN KÖPRÜ VERGİSİ
Padişahın biri halkının vergiye karşı hangi noktadan sonra direneceklerini test etmek ister. Bunun için vezirlerini çağırır.
Vezirleri huzura çıkar, saygılı bir şekilde beklerler.
Padişah;
— Köprülere adam koyun, geçenden bir akçe alsınlar! der.
Aradan bir süre geçtikten sonra Padişah vezirlerine sorar:
— Nasıl, halk hayatından memnun mudur? Herhangi bir şikâyet var mı?
Vezirler:
— Hiç bir tepki yok Sultanım!
— İyi o zaman. Köprünün diğer tarafına da bir adam koyun, çıkandan da bir akçe alsın!
Aradan bir süre geçmiş, Padişah tekrar sormuş vezirlerine:
— Var mı halinden şikâyet eden?
— Yok!
Halkının tepkisizliğine kızan Padişah, gürlemiş:
— Köprülerin ortasına da birer adam koyun, gelip geçeni …. yapsın!
Aradan birkaç gün geçmiş, halktan bir tepkinin olmamasına içerleyen Padişah, çağırmış vezirlerini,
—Halkı dinleyelim hele bir, demiş. Gitmişler köye, Padişah sormuş:
— Halinizden memnun musunuz, var mı bir şikâyetiniz?
Ses yok. Padişah tekrar :
—Taş üstünde taş omuz üstünde baş komam! Var mı şikâyeti olan hemen söylesin! Diye gürleyince arkalardan cılız bir ses duyulmuş:
—Padişahım, o köprünün ortasındaki adam var ya!
—Eeee! demiş Padişah bir umutla… Ne olmuş o köprünün ortasındaki adama?
— Aksamları çok kalabalık oluyor, sıra uzuyor, eve geç kalıyoruz, mümkünse bir adam daha koysanız…
Arabayı sıfır aldım geçen hafta. Şimdi internetten baktım ilk yarıyıl taksidinin dublesini benden Ağustos ayında alacaklar. Olmayan arabanın, olmayan MTV'sinin dublesini ödeyeceğim.
Senin şahsın kim ki seninle insanların bir sıkıntısı olsun. Kendini bu kadar önemseme bence. Bu tarz atarlar yapmadan önce düşün karşındakinin kim olduğunu sen de bilmiyorsun.
Kendini ifade edemeyen biri olarak etrafını çeşitli şekillerde tehdit etmeye çalışıyorsan burası hiç yeri değil. Burası bir forum hakkında yanlış bir kanı oluşmuşsa kendini anlatırsın okuduğun okulları mesleğini yazarsın mesele çözülür, öyle bir durum yoksa buraya numara yazıp atar gider yapmaya çalışma burada yemez. Gerekte yok zaten. Sen doğduğunda liseye giden adama canım cicim dersen cevabını alırsın, cevabını aldığında da gücenmeyeceksin.
Burada gördüğün tepki gerçekte yaşanan durumlara karşı gösterdiğin duyarsız yaklaşımdan dolayı. Akli dengesi bozuk yada alkolik bir şarapçı bile satın alma gücünün düştüğünün farkında, sen çıkıp ileri geri konuşup, bu durumu inkar edip, üzerine üslubunu bozup saplamalara falan girersen bu cevaplar çok normal hiç alınmaya gerek yok.
Kafanız açılsın,daha anlayabilir olsun diye 9a böldüm yazdıgınıza cevapları
- Ülkemizde Tek adam rejimine geçiş 2017 referandurumu ile yaşandı. Adaletten askeriyeye ben ekonomistim diyen bir şahıs tarafından son söz söyleniyor.
- Tarihte görülmemiş değil ancak ülkemizde maalesef bu kadar büyük bir alanda ilkti maalesef. Kendim olmasa da iş ve genel çevremden 1. 2. derece yakınlarını kaybeden arkadaşlarım oldu maalesef.
- Depremin olduğu zaman $ kuru 18,8260 muş, an itibariyle 26,15 desem, adı üstünde deprem vergileri ödeyen bireyleriz?
- Muhalefetin ne zaman iktidar olduğunu gördüğünüz bu ülkede? Yaşım sizden büyük ben görmedim. Hangi hayallerle böyle bir cümle kurdunuz?
- Zamanında tek seferlik diye çıkan vergilerimiz oldu bu ülkede tek ömürlük ödemeye devam ediyoruz. Sizin tuzunuz kuru olabilir ama bu ülkede çalışan kesmin büyük yüzdesi asgari ücretle geçinmeye çalışmaya devam ediyo. Kendi adıma konuşayım "bir kaç" asgari ücret kadar maaşım var ama hadi araba alayım diyemiyorum. Yoksa vergi olabilir mi sebebi :Soru işareti:
- Doktorlara mühendislere giderlerse gitsinler denmişti, bundan mı bahsediyosunuz?
- 3. maddede döviz kurundaki farkı belirttim (sadece 5ay geçti) bağlı veya bağımsız alım gücündeki daralmanın bir siz mi farkında değilsiniz?
- Ahaber bahsediyor, siz izliyorsunuz
Ya trolün teki işini yapıyor.
Engelleyin, sürün gitsin.
Dışarda bunun gibi 26 milyon 329 bin 919 kadar daha var.
Hangi birine laf anlatacaksınız.