''Anayasa Mahkemesi'nin, ek motorlu taşıtlar vergisini görüşeceği tarih belli oldu. Yüksek Mahkeme, CHP'nin iptal talebini 28 Eylül Perşembe günü görüşecek''
Printable View
''Anayasa Mahkemesi'nin, ek motorlu taşıtlar vergisini görüşeceği tarih belli oldu. Yüksek Mahkeme, CHP'nin iptal talebini 28 Eylül Perşembe günü görüşecek''
Ödedik valla gerimi yatacak
Muayene randevusu alırken borç çıkmıyor fakat Tuvturk gişede çıkıyor orada ilk taksiti mecbur ödedik
araç kiralama firmaları ödeyip fatura etmeye başladı.
530 arabamız var kiralık.
toplam maliyet 1.5 - 2m
vatandaşı olmasak zevkli ülke aslında
Elim çarptı 3 tane ödedim :D
Sonuncuyu bıraktım belki iptal olur diye :D
Temmuzda araç satışı yaptım yıl içerisindeki tüm vergileri seve seve ödettirdiler. İşin ilginç yanı borç tarihi henüz gelmediği için İnteraktif Vergi Dairesinden ödenemiyor. Mecburen gidip elden yatırdık.
Araç kira matbuu sözleşmelerinde "ana sözleşme" dedikleri şeyde öngörülenden farklı vergi vs müşteriye fatura edilir diye bir madde var.
Ben bu maddeyi pek sallamazdım sonuçta 20 yıldır öngörülenden farklı bir vergi yükü çıkmıyordu.
Bundan sonraki sözleşmelerde bu maddeyi çıkarttıracağım , bir daha bu ketenpereye gelmem...
Bu arada ufak bir bilgi vereyim benimde yeni haberim oldu ;
Trafik cezalarında 15 günlük erken ödeme indirimi süresi 1 ay çıkmış.
aklınızda olsun
herkese sevgiler..
O değilde elektrikli araçların long range çift motor olanlar zaten makbulü onlar çift mtv 50 bin tl ..
zaten 2-3 senelik benzin yada dizel parasını önden ödüyor gibi bir şey sadece mtv ile ..
Twitter da 28 eylülde ek mtv iptali ile ilgili görüşme mi değerlendirme mi onun gibi bir şey okudum ama ne derece gerçeği yansıtır bilemiyorum. ( Bugün ödedim ) :D
Ülke nin %80 i ödememiş umutla bekleyen çok iptali sanırım
Önümüzdeki hafta muayene yaptırıcam. Muayene için her iki ek mtv de ödenmeli mi yoksa 1. si yeterli mi?
Bize ikisini de ödemeniz lazım dediler, siz yine de bir sorun hocam.
28ini bekleyin.
bu ülkede vergisini zamanında ödeyen herkes ilerde torba yasası ile cezalandırılır.
arkadaşım 6 yıl muayane yaptırmadı çıkacak cezaları hesaplarken , seçim öncesi hepsini sildiler...
olan zamanında ödeyen örnek vatandaşa oluyor...
Dün tam olmasa da şöyle bir şeyler okudum göz ucuyla, hadi lan dedim...
Diyor ki 7 Eylül'e kadar dava açmadıysanız, AYM iptal etse de sen dava açmadığın için ödesen bile iptal olmaz iade edilmezmiş.
Koca bir "hadi lan" diyorum. Ülkeye bak, ne adaleti adalet, ne yaşamı yaşam. Böyle şansın............
25.09.2023 Pazartesi günü aracımı muayene yaptırdım. Sadece ek MTV nin ilk taksitini ödedim. Yakın zamanda muayene yaptıracak arkadaşların bilgisine.
Valla bende arabayı satılığa çıkardım diye mecburen hepsini ödedim geçen ay.
Arabayı alanda yok arayanda yok :) Keşke ödemeseydim :)
Tahsilat %20 de kalmış diye bir haber okudum bir yerde.
Anayasa mahkemesi iptal eder mi acaba ? Ederse ödeyenler geri alır mı ? (alır da bir sürü uğraş)
Bakalım ne olacak.
olmaz ya hadi oldu diyelim
iptal olursa iade yapmazlar , vergi dairelerine veya bankalara ek yük bindirmezler bunun için
fazla ödeme olarak içeride bekletirler (faizsiz bekletirler tabii ki)
sonraki normal mtv ödeme zamanında da içeride bekleyen rakamı düşerler öyle tahsilat yaparlar :)
olması bi nebze kabul edilebilir ama yine de çok iyimser bi yaklaşım :) covid zamanı ödenen / ödenmeyen cezalarda yaşanan durum gibi olacağını düşünüyorum. ödeyen ödediği ile kalacaktır tahminimce
Ben iptal edileceğini düşünmüyorum o zaman niye böyle bir şey çıkarttın niye iptal ediyorsun diye sorar insanlar bunu hükümete oy veren insanlar da sorar kendi içlerinde bence.. parası önemli değil hükümete şahsi fikrim güven azalır ne yaptığını sanki bilemeden yapıyormuş izlenimi bence oluşur .. ödeyen de çok kişi var bence bu sefer iptal olsa o taraftan mağduriyet oluşucak ödiyenlerin parası ne olucak oda sıkıntı ..
pandemi olayı farklı bu vergi borcu o amme alacağı idi yanlışım yoksa ..
Ek vergileri ödeyenlerden mahsup edildi, o zamanlar internet vs hak getire, makbuzlarla vergi dairesine gitmiştik ödememek için. ( 2003 )
O zamanlar anayasa mahkemesi bağımsızdı, şu an muamma!
2003'de geri ödeme veya mahsuplaşma yapılmamış
Ek motorlu taşıtlar vergisi iptal | Genel Haberler
"* Gündeme gelen ikinci soru olan, ek verginin birinci taksidi, temmuz ayında ödenecek olan normal vergi yerine geçecek mi sorusuna karşı ise olumlu yanıt verilmiyor."
2003 yılı ile 2023 yılı bir değil .. ekonomi bir değil , koşullar bir değil ,digital ortamı bile bir değil ben o zamanlar mtv yi araçları satarken öderdim geçen sene 3 ay ödemedim mailime vergi dairesinden e tebligaht yolladılar .. o zaman gölcük depremi için çıkmıştı sonradan iptal edilmişti ben öyle hatırlıyorum en azından .. bu 10 Büyük şehirdeki depremde bence Gölcük’le kıyaslanmaz ..
Yani koşullar bir değil …
Ben geri verilmez diye düşünüyorum
Geril verilme hususunda benim de vergi dairesinden -hem de 5 senelik vergi farkını- mahsup etmişliğim var.
Aracınızın yıllık mtv tutarı, kasko değerinin 5'te 1'inden fazlaysa dilekçe ile başvurup bir alt dilimden vergi ödüyorsunuz. (Araç 2 lt motorluysa 1.6-1.8 diliminden vergi ödeniyor). İşte ben geriye dönük kasko değerlerini sigortacılar birliği'nden isteyip her bir yıl için dilekçe vermiştim. Şeflerden biri dalga geçti, alamazsın diye. Aldım. Hem de vergi yapılandırma taksitlerime mahsup ettirmek suretiyle :)
Tüv için randevu almayı denedim .3. taksit borç olarak çıktı. Az önce ödedim :)
Geçtiğimiz hafta ben de araç muayenemi ilave olarak istenen motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksitini (yani toplamda üçüncü taksiti) ödeyerek gerçekleştirebildim.
Son dakika: Anayasa Mahkemesi ek MTV kararını acıkladı - Otomobil Haberleri
MTV iptali reddedildi