5 km lik pisti ringdeki fiyatlara sürekli açık olacak şekilde yaparsan çıkış trafiğinden tur atamazsın. Bir de şunu düşün her bir tur 2.5 dak sürse sürekli gir çık olur.
Printable View
5 km lik pisti ringdeki fiyatlara sürekli açık olacak şekilde yaparsan çıkış trafiğinden tur atamazsın. Bir de şunu düşün her bir tur 2.5 dak sürse sürekli gir çık olur.
Falcon Qabaq ve kafadarları "pisti açtık, ilk video bizde, dağılabilirsiniz" mealinde video yüklemişler.
arkadaşlar pisti açtık oldu değil iş. Ambulans vs gibi güvenlik prosedürlerini de yerine getirmek gerekiyor. Her kuleye 2-3 kişi yerleştirmek gerekiyor vs. O kadar kolay değil yapılamaz mı yapılır tabii ama kolay değil. Bir de orası yarış pisti, üzerinde sürekli bir sürü otomobilin gazlaması etmesi asfalt kalitesini bozacaktır bu seferde yarışlar için olumsuz durum meydana gelecektir. Eline al süpürgeyi temizle olmuyor.
Bi zahmet koca pisti alan şirkette bunları organize ediversin. Tabiki basit bir organizasyon değil, ama inan bu forumdan bu işi tek başına organize edecek bir sürü kişi çıkar hakkıyla yapabilecek.
Ama bu iş şuna benzer, biraz background lazım. X bir cafede,barda bir dj performansı, müzik performansı yapacak ol, tanınmış bir organizatör yoksa gelen müşteri kitlesi daha az olur ama işin arkasında sağlım tanınmış bir organizatör olursa müzik grubu ve dj çok iyi olmasa da katılımcı daha yüksek olur.
O yüzden pisti işletecek kişinin de camiadan birisi olması gerekir.
Fren disk balatam bitti. Bugün yetkili servisten randevu aldım, Oem taktırıcam disk balatayı.
Randevu oluşturan arkadaş sizde delikli disk var EBC falan takın isterseniz dedi.
Eskiden piste çıkıyorduk o yüzden onlar arabanın üstünde, şimdi pist yok, seneyede yok büyük ihitmalle, Oem kafi dedim.
Elimde PS Cup lastiklerim takılı jant takımımı hiç kullanamadım bu sene, yattılar öyle depoda.
Gopro mu bile kullanmadım.
Müstehak:
- Hak etmiş, hak kazanmış ve layık. Daha çok eski yıllarda oldukça fazla kullanılan ve duyulan kelime olan müstehak kelimesi günümüzde halen aktifliğini korumaktadır.
Şak şak yapan sosyal medya hesapları maalesef 9 yıldır kapalı olan pist, festival günü gibi baya bir algı peşinde. Dün bizzat gittim ve gördüm. Çok az seyirci olmasına rağmen yönetilemeyen bir organizasyon, akmayan tuvalet suları, hiçbir şeyden haberi olmayan görevliler, pit alanında foto çektirme derdinde olan tahminen sponsorların firma çalışanları ve çocukları (bebek vardi pit alanında).
Bunların hepsine yaa yıllar sonra büyük bir tesis ve ilk etkinlik diyenler nedeniyle bende susup bir şans verecektim fakat film taxi drive olayında koptu bende.
Önce hiçbir görevlinin taxi drive'dan haberi yoktu. Bir 4 kişiye sorduk. Sonra kapıdaki bir görevli arkadaş 1-2 kişiyi aradı ve cevap olarak "çıkacak kişiler önceden belirlenen belirli kişiler bu nedenle bir katılım yok kontenjan dolu" dedi. Klasik eş dost sponsor dostlari vs doldurulmuş yani.
Karting araçları piste çıkmadan önce bariyerlerin arkasında köpek dolaşıyordu. 1 görevli bile ilgilenmedi. Sonra kartin araçları turu tamamlarken start düzlüğünde koşan köpek vardı. Köpek pit girişine atladı 10 sn olmadan araçlar viraji döndü. Sarı bayrak sallamakla olmuyor maalesef. O köpeğin piste gireceği rahat 1 saattir belli idi.
Bunların olacağını zaten ön görmüştük aslında. O yüzden pek şaşırmadım.
Bu arada otoparka giden ara yollarda kasisleri intercity sökmüş sanırım. Yeni işletmeci de kasis yapmamış. Ayri bir pist olmuş oralar millet gazlıyordu baya.
bu hükümetin hangi organizasyona el atıp da b.k etmediği ne kaldı. Futbol ortada, intercity yine az çok bişeylar yapıyordu ama düzgün yapıyordu bunlar onu da hiç etti. Eleştirdiğin zaman da engelliyorlar. Haklısınız ilk organizasyon hatalar olabilir düzelteceğiz yok tam bir acizlik örneği olarak eleştireni engelle rejimi burada da var.
Haftasonu olan organizasyona dün bi uğrayayım dedim gittiğime pişman oldum. Eskiden yapılan organizasyonlar ne kadar güzeldi insan ayrılmak istemiyordu.. yazık oldu güzelim yere
sırf Tosfed'in o kadar yaygara sonrası nasıl etkinlik yapacağını merak ettiğimden gitmek istiyordum, nasip olması.
Sosyal Medyada, otoparkta drag yapanları görünce notu verdim :D :D :D
kaygan boyalı alanda bazı dönen arkadaşlar olmuş ondan dolayı polis gelmiş. onları duydum. eş dost alışverişte görsün durumları olmuş. Hava da yağmurluydu başka işlerim vardı gidemedim. açıkçası üşendim.
Dün ziyaret etme şansım oldu çok durgun geçti ve toplasan 10 fotoğraf çekmedim en fazla 1 saat durdum gittim,İntercity'i heba ettiler orada geçen sene yağmurun altında sırılsıklam olduğum halde çok keyif almıştım son weekend'de bizim senelerdir artık kültür haline gelmiş olan pist günleri daha canlıydı ve ayrılmak istemiyordum oradan,Tosfed egosunu şimdi tatmin etmiş oldu heralde
tosfed egosunu bakın senelerdir mükemmel yaptığınız organizasyonların içine nasıl s..yorum diye tatmin ediyor olabilir.
Adamlar kendi arasında organizasyon yapmış altın günü gibi resmen. Allahtan son weekend'e katıldım da içimde ukde kalmadı. Bu hafta sonu bakü'deki yarışı izlemeye gideceğim. 2025 içinde Macaristan düşünüyordum ama bütçeye uygun biletlerin hepsi bitmiş.
Ben asıl şu cümleyi görünce hiç şaşırmadım.
Daha önce, yok ralli pilotu seçme, yok karting bilmemne pilotu seçiyoruz, amatörleri bilmemne yapıyoruz tarzı organizasyonların hepsini bu cümleye varıyor diye bu cümle özelinde eleştirmiştim. "Ama öyle değil tam olarak" falan diye hep tepki geldi ama görünen hep bu oldu.
20 sene önce de böyleydi. Hala böyle demek, hiç bir şey değişmemiş.
Zaten Türkiye'de hiç duydunuz mu, manavken ralli pilotu falan olan. Anca başka yerlerde başka imkanlarla şununla bununla bir yerlere gelen 3-5 pilotumuz var. Onlar da zaten bu yollardan geçmedi, farklı şekillerde ilerlediler muhtemelen.
Bizde öyle bir şekil zaten yok.
Amaç kendi kendilerine oynamak. Güzel de yapıyorlar galiba. Hoş, bu sefer organizasyonu becerememişler demek.
F1 falan da hikaye olacak herhalde.
Geçenlerde İTO yönetimine sormuşlar, "Biz devam edelim dedik, uzatmaya çalıştık, kabul etmediler, Cumhurbaşkanımız da süreniz dolmuş çıkın dedi, biz de çıktık, gerekli şartlarla devrettik. Ancak valla şu anda son durum için puromuzu yaktık, arkamıza yaslandık, bekliyoruz, izliyoruz" gibi bir açıklama gelmiş :)