Dün gece can sıkıntısından forumda gezinirken geçmiş konularıma göz attım.
Yaklaşık 17 yıl önce üye olmuşum.O kadar seviyeli,keyifli ve eğlenceli bir ortamdı ki dün inanın burnumun direkleri sızladı.
Birimiz bir araç alacağı zaman ya da modifiye edeceği zaman herkes oraya odaklanır ve fitne fesatsız bilgi alışverişi ile en iyisi için kafa yorardık.Hatta o zamanlar sosyal medya da olmadığı için içimizden birileri uzun süre foruma girmezse farkedilir ve herhangi bir sorunu var mı diye bilgi almaya çalışırdık
Şimdi konuyu niye açtım faslına gelelim.Burada bulunmamızdaki ortak noktamız otomobil tutkumuz ama içinde bulunduğumuz şartlar malesef her geçen gün bizleri hem tutkumuzdan hemde birbirimizden biraz daha uzaklaştırıyor.Çoğu eski kemik kadro artık foruma bile girmiyor.Tabi çoğumuz işe güce daldık,evlendik çoluk çocuğa karıştık ama hala azalsada araba tutkumuzdan vazgeçmiş sayılmayız.
Eskiden kendimizi çok zorlamadan biraz tasarruf yaparak araçlarımızı satın alıp binebilir,istediğimiz eklentilerle zevkimize göre modifiye etmeye çalışırdık ki çakma replika gibi kelimeler hayatımıza girmemişlerdi.
Sizlere bir kardeşiniz olarak sormak istiyorum.18 yaşımdan beri arabası olan biri olarak her daim aracımı modifiye etmeye,farklılaştırmaya çalıştım.Son yıllardaki ekonomik şartlarla saçmalayan otomobil piyasası ve modifiye ekipmanları sebebi ile kendi nefsimi törpülemeye çalışıyorum ama çok da başarılı olduğum söylenemez.Eskiden gelen alışkanlıklar ve arabacılık kültürüm nedeniyle çakma ürünlerle modifiye yapmak da istemediğim için işin içinden çıkamıyorum.
Hayatımda ilk kez araba ile uğraşmaktan uzak kalmak için suv tarzı bir araç aldım.15 aydır kullanıyorum.Çok da memnunum ama eksik birşeyler var hissedebiliyorum ve bu durum beni inceden inceye daraltıyor.
Sizlere sormak istediğim şey sizler bu durumda nasıl bir yol izliyorsunuz.
Gelecek kaygısı nedeniyle birikiminiz olsa bile korkudan arzu ettiğimiz araçları almaya bile korkar olduk.Bu sadece otomobiller ve otomobil sporları için geçerli bir durum olmadığının da farkındayım.Hiç kimse hobilerinin peşinden gidemiyor.
Haber izlemeyi birkaç yıldır bıraktığım için bazen boş vakitlerimde YouTube da araç videoları,modifiye videoları izliyorum.Yurtdışı ile inanılmaz bir uçurum oluşmuş durumda ve hal böyle olunca gerginlik biraz daha artıyor![]()
Sizlerinde fikirlerinizi,tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi öğrenmek için böyle bir konu açtım.Umarım başınızı ağrıtmamışımdır![]()