User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
29 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Kiracı Tahliye Davası Sorunu

sportwagon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kiracı Tahliye Davası Sorunu

01.03.2020 Tarihinde İstanbul Ataşehirde sitede 2+1 dairemi kiraya verip, Kadıköy bölgesinde kiracı olarak bir daireye taşındım. Pandemi süresinde ortaya çıkan ev sahibi, kiracı tartışmalarını yaşamamak için devletin koyduğu %25 sınırına uyup 1 gün olsun kiracımı arayıp ekstra zam talebinde bulunmadım 18.10.2024 itibari ile 6000 tl kira ödeyerek evimde kiracı olarak oturmaya devam ediyor. Kiracı olarak oturduğum ev Temmuz 2024 itibariyle satıldı ( 26000 tl kira ödüyorum %25 sınırının üzerinde zamlar yaptım evden memnun olduğum ve huzursuzluk yaşamamak için...) ve yeni ev sahibi evi boşaltmamı istedi, kendisinde şahsıma ait evin olduğunu fakat şu anda kiracı olduğunu belirtip süre istedim. Kendi kiracıma durumu anlatıp evi 3 aylık süreçte boşaltmasını rica ettim, geçen süreçte bakıyorum, bulacağım vs deyip tabiri caizsse beni salladı hafta başı itibari ile de evi boşaltmıyorum beni dava edebilirsin deyip işin içinden çıktı. Kendi evimi kiraya verirken yaptığımız sözleşmede kira başlangıç tarihi yazıyor fakat kira müddeti yazmıyor ( Benim, danıştığım bir avukatın ve google araştırmasına göre BELİRSİZ SÜRELİ KİRA SÖZLEŞMESİ ), fakat konu ile ilgili bilgi aldığım 3 farklı avukattan 2 si sözleşmelerin süre yazmasa dahi her yıl kendini yenilediğini ve sözleşmenin BELİRLİ SÜRELİ KİRA SÖZLEŞMESİ olduğunu belirttiler.

Gelelim asıl konuya İhtiyaç sebebiyle açılacak tahliye davalarından belirli ve belirsiz süreli kira sözleşmelerinde ihbarname ve dava açılma süreleri bakımından farklılıklar var ve usule uygun açılmayan davalar Red edilip 1 sene sonra yeni dava açma hakkın oluyor ;

Taraflar kira sözleşmesinin sona ereceği tarihi belirlediği takdirde kiraya veren, sözleşmenin sona erdiği tarihten itibaren 1 ay içinde dava açmalıdır.

Taraflar kira sözleşmesinin sona ereceği tarihi belirlemediği takdirde kiraya veren, her bir 6 aylık fesih dönemi içinde en az 3 ay önce kiracıya bildirimde bulunmak koşuluyla fesih dönemi sonundan itibaren 1 ay içinde dava açmalıdır.

Şimdi benim sözleşmem belirli sürelimi ? belirsiz sürelimi ? Aramızda hukukçular olabilir,aynı durumu yaşayanlar olabilir, konu ile ilgili yorumunuz nedir.

phoenixs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sözleşmeyi yaparken net bir bitiş tarihi belirtmedi iseniz artık kendi kendini yenileyen belirsiz olarak adlandırılan kira sözleşmesini kabul etmişsiniz demektir.Bundan sonraki süreç karışık oturacak başka taşınmazınız yok ise gerekli işlemleri başlatabilirsiniz.Muhtemelen de yolun sonunda kazanırsınız süreç + dava muhtemelen 2 yıl sürecektir.

S-works - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Avukat ile görüşmeniz en doğrusu . 1. Yıldan sonra kira sözlesmesi 1+10+1 yıl bağlayıcı oluyor. İl veya ilçe sınırında başka eviniz yoksa bunu belirtip 3 yıl kendiniz oturmak suretiyle çıkartabiliyorsunuz. Kiracınız ucuz oturduğu için münkün olduğunca çamura yatacak. Belli olmuş. 6 k dan çıkacağı en iyi ihtimal 25-30 k . Bence avukatsız zaman kaybetmeyin.
    Special Works Detaylı Araç Bakım Merkezi

https://www.instagram.com/specialworkstr/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı S-works Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Avukat ile görüşmeniz en doğrusu . 1. Yıldan sonra kira sözlesmesi 1+10+1 yıl bağlayıcı oluyor. İl veya ilçe sınırında başka eviniz yoksa bunu belirtip 3 yıl kendiniz oturmak suretiyle çıkartabiliyorsunuz. Kiracınız ucuz oturduğu için münkün olduğunca çamura yatacak. Belli olmuş. 6 k dan çıkacağı en iyi ihtimal 25-30 k . Bence avukatsız zaman kaybetmeyin.
    Başlığı açmamın sebebide buydu aslinda, birbirinden farkli 3 avukat davanın açılma ve ihtarname gönderilme zamanını farklı olarak söyledi,buda bende güvensizlik oluşturdu.

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sportwagon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    01.03.2020 Tarihinde İstanbul Ataşehirde sitede 2+1 dairemi kiraya verip, Kadıköy bölgesinde kiracı olarak bir daireye taşındım. Pandemi süresinde ortaya çıkan ev sahibi, kiracı tartışmalarını yaşamamak için devletin koyduğu %25 sınırına uyup 1 gün olsun kiracımı arayıp ekstra zam talebinde bulunmadım 18.10.2024 itibari ile 6000 tl kira ödeyerek evimde kiracı olarak oturmaya devam ediyor. Kiracı olarak oturduğum ev Temmuz 2024 itibariyle satıldı ( 26000 tl kira ödüyorum %25 sınırının üzerinde zamlar yaptım evden memnun olduğum ve huzursuzluk yaşamamak için...) ve yeni ev sahibi evi boşaltmamı istedi, kendisinde şahsıma ait evin olduğunu fakat şu anda kiracı olduğunu belirtip süre istedim. Kendi kiracıma durumu anlatıp evi 3 aylık süreçte boşaltmasını rica ettim, geçen süreçte bakıyorum, bulacağım vs deyip tabiri caizsse beni salladı hafta başı itibari ile de evi boşaltmıyorum beni dava edebilirsin deyip işin içinden çıktı. Kendi evimi kiraya verirken yaptığımız sözleşmede kira başlangıç tarihi yazıyor fakat kira müddeti yazmıyor ( Benim, danıştığım bir avukatın ve google araştırmasına göre BELİRSİZ SÜRELİ KİRA SÖZLEŞMESİ ), fakat konu ile ilgili bilgi aldığım 3 farklı avukattan 2 si sözleşmelerin süre yazmasa dahi her yıl kendini yenilediğini ve sözleşmenin BELİRLİ SÜRELİ KİRA SÖZLEŞMESİ olduğunu belirttiler.

Gelelim asıl konuya İhtiyaç sebebiyle açılacak tahliye davalarından belirli ve belirsiz süreli kira sözleşmelerinde ihbarname ve dava açılma süreleri bakımından farklılıklar var ve usule uygun açılmayan davalar Red edilip 1 sene sonra yeni dava açma hakkın oluyor ;

Taraflar kira sözleşmesinin sona ereceği tarihi belirlediği takdirde kiraya veren, sözleşmenin sona erdiği tarihten itibaren 1 ay içinde dava açmalıdır.

Taraflar kira sözleşmesinin sona ereceği tarihi belirlemediği takdirde kiraya veren, her bir 6 aylık fesih dönemi içinde en az 3 ay önce kiracıya bildirimde bulunmak koşuluyla fesih dönemi sonundan itibaren 1 ay içinde dava açmalıdır.

Şimdi benim sözleşmem belirli sürelimi ? belirsiz sürelimi ? Aramızda hukukçular olabilir,aynı durumu yaşayanlar olabilir, konu ile ilgili yorumunuz nedir.
    Acıma yetime.. Sonuçta yine iyi niyetli olan mağdur olmuş, hiç gerek yok bu ülkede

Ben olsam Temmuz'da satılır satılmaz ihtarname süreci başlatırdım kendim geçeceğim başka evim yok diyerek 6 ay mühletli, onu da kiracısı olduğunuz evin sahibi bilirdi 6 ay sürede anlaşırdınız diye düşünüyorum.

Tek bildiğim sizin sözleşmenin belirsiz süreli olduğu ve normalde 5. yılda rayiç değeri davası, 10. yılda da sebepsiz tahliye davası açabileceğiniz

sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende yeni kiracıyla sözleşme yapacağım.. nasıl bir tahliye taahütnamesi yazmak lazım ki..bi öncekinden mağdur olduk bundan olmayayım bari

S-works - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sword Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende yeni kiracıyla sözleşme yapacağım.. nasıl bir tahliye taahütnamesi yazmak lazım ki..bi öncekinden mağdur olduk bundan olmayayım bari
    Tahliye taahhütü alırsanız benim bildiğim (Araştırın, avukata sorun ) kontrattan en az 1 ay sonrası tarihli olmalı. Aileye kiraya veriyorsanız hem erkek hem kadından almanız. (Mahkemede benim haberim yoktu tarzı bir muhabbet ile tahliye taahhütü geçersiz sayılıyor diye okumuştum. )

Ödemeleri kesinlikle banka üzerinden alın. Diğer türlü zaten yasal değil. Ödeme gecikirse hiç aramadan ihtar çekin. Yılda 2 ihtar tahliye etmenizi sağlar. Birde ne olursa olsun iyi niyetli olmayın.Samimi olmayın. Babam çok kazığını yedi
    Special Works Detaylı Araç Bakım Merkezi

https://www.instagram.com/specialworkstr/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peşpeşe ihtarnameleri çekmeye başlamanız lazım mahkeme sürecinin başlayabilmesi adına,
    5 yıl dolduğu zamanda sakın rayiç bedel davası açmayın, mahkemede aleyhinize kullanılıyor, amacı tahliye etmek değil para koparmak diye,
    Satın aldığı eve yerleşmek için 2 senedir bekleyen arkadaşım var,
    Tahliye taahütnamesi sizi %100 koruyan bir durum değil maalesef,
    Sürecin hızlı ilerleyebilmesi adına mahkemede dosyanızı öne aldırabilirsiniz, onun dışında maalesef yapacak çok birşey yok,
    Her ne kadar çok sinir bozucu olsada fayda/zarar hesabı yaparak pazarlık yapmayı deneyebilirsiniz,

Sizden tahliye talep eden ev sahibiniz min. 3 yıl boyunca daireyi kullanmak zorunda, kiraya vermesi veya satması yasak. Çıktıktan sonra oradaki süreçle alakalıda takipte kalmalısınız bence,

sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı S-works Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tahliye taahhütü alırsanız benim bildiğim (Araştırın, avukata sorun ) kontrattan en az 1 ay sonrası tarihli olmalı. Aileye kiraya veriyorsanız hem erkek hem kadından almanız. (Mahkemede benim haberim yoktu tarzı bir muhabbet ile tahliye taahhütü geçersiz sayılıyor diye okumuştum. )

Ödemeleri kesinlikle banka üzerinden alın. Diğer türlü zaten yasal değil. Ödeme gecikirse hiç aramadan ihtar çekin. Yılda 2 ihtar tahliye etmenizi sağlar. Birde ne olursa olsun iyi niyetli olmayın.Samimi olmayın. Babam çok kazığını yedi
    Tarih olayını yapacagım evet.. birde evde büyük tadilat yapınca çıkarabiliyormuşsun sanırım

wiesmann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Malesef bu konuyla bende uğraştım, evinize geçmek için lehinize kullanacağınız durumlar

-kiracınız eğer apartmanda huzursuzluk çıkaracak hareketlerde bulunursa,
    -emlakçıya ev göstermezse (bunu daireyi satıcam diyerek yapıyor ev sahipleri evi ama satmama durumu size bela olur),
    -kirayı bir gün dahi geciktirirse (ihtarname çekmeniz gerekiyor)

en önemli hususlardan biri mahkemeye başka evinizin olmadığını beyan etmeniz gerekiyor. yukarıdaki durumlar için noterden ihtarnameler gitmeli. bir de geçerliliği yok ama mağduruyetinizi bildirip oluşacak zararı tazmin edeceğinizi de yazılı bildirin (geçerliliği yok ama caydırıcı).

mevcut durumunuzda mahkeme sürecine başlamanız (konuta geçmeye kararlıysanız), geçici bir adrese kiraya geçip yerleşmemek bu durumda konuta kavuştuğunuz vakit ayrılıp gidersiniz sorun olmaz.

İLLEG*L ÖNERİ: bir tanıdık aracılığıyla evden çıkması yönünde tenkit..(malesef olayın sonu hep buraya geliyor)

LEGAL ÖNERİ: "whatsapp yazışmalarına dikkat edin"
    i'm not a monster i'm just ahead of the curve..

TolgaUs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşım ev alıcak. Kiracılı bi eve gitmişler. Kiracı avukatmış.
    Kiracı evi gösteriyor. Ev beğeniliyor vs. Konu ne zaman çıkarsına gelmiş.
    Çıkmayı düşünmüyorum. Dilerseniz mahkemeye verebilirsiniz 3 yıl git gel yaparız problem değil demiş kiracı.
    Evi almaktanda haliyle vazgeçildi tabi. Ev sahiplerine allah sabır versin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    siz kiracınıza ihtar çekiceksiniiz şu gerekçeden dolayı evi boşalt diye, sizin yeni ev sahibide size ihtar çekicek şundan dolayı evi boşalt diye. sonra iki dosya birleşcek hakim gerekli kararı vericek.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugün itibari ile avukata vekalet verdim, belirsiz süreli kira sözleşmesi olduğu için ihtarname gönderilmesi gerekiyor ve bunun için kira baslangic tarihi itibari ile 6 aylık periyotlar var, eğer bu kurala uyulmazsa , dava başvurusu ile uygun olmadigi için red oluyor... Kiracıya ne whatsaptan sövüp sayacak ne hüırgür çıkartacak kafada değilim, Allah'a havale ediyorum , bana verdiği sıkıntının karşiligini bu dünyada bulacak olan biliyorum.

Asıl şaşkın olduğum konu 4 farklı avukata danıştım 1 i doğru ve usulüne uygun yönlendirmede bulundu

dirk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah Sabır versin kiracılarıyla sürekli sorun yaşayan biri olduğum için lanet ettim. Kiracılar cıktığı gibi satıp kurtulacağım. Kimsenin iyi niyetine güvenim kalmadı. En son arayıp kombim bozuldu dedi. Artık kombisiz veriyorum evi istemiyorsan boşaltabilirsin dedim. Zor durumlar
    Aquila non captat muscas!

b16vtecturbo#gizlituning #hondateam#cilacılaranlamaz

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu ülkede bir iş de doğru düzgün gitmeyecek mi kardeşim ya...

Her yerde ayrı pislik, her yerde ayrı şerefsizlik. Ülkenin ciddi ciddi çivisi çıktı. Lanet olsun ya.

Kendi evini alıyorsun giremiyorsun, kiraya çıkıyorsun bilmemne oluyor, saçma sapan işler. Bir arkadaşım Antalya'dan geldi, çocuğu burada okula yazdırdı ettiler, evleri de var İstanbul'da ama kiracı var içinde, böyle bir bilmemne evladı çıktı sizlerdeki örneklerdeki gibi, çıkmam ne yaparsan yap diyor, oturup anlaşmak yok, tamamen pisliğine yapıyor. Mahkemeye gittiler ettiler bilmemne, hakim ne dedi dersiniz, yeterli delil yokmuş da bilmemneymiş de, davayı kaybettiler. Gerçekten inanılmaz, insan katil olur.

Allah kiracının da ev sahibinin de hayırlısını versin herkese.

Geçen aylarda ev sahibi ile kirayı konuştuk anlaştık, sen bana %25 safsatasını yapmadın, ben de sana rayiç neyse en düşüğüne gelmeye çalışıyorum, TÜFE zammı ile de bu kurtarıyor bu rakam yeterli bana dedi sağolsun.
    Ben korkuyordum bu rakam yetmeyecek kesin arıza yaşayacağız diye.

Telefonda laf arasında adam da söyledi, valla artık şu ortamda kimseyle uğraşabilecek takatim yok, seninle anlaşıyoruz, böyle devam, 10 lira fazla alacağım diye ne mal olduğu belli olmayan adamlara evi verip 3 ay sonra sıkıntı yaşamak istemiyorum bu yaştan sonra dedi. Doğru dedim valla öyle. Ben de onu düşünüyorum hep dedim, sizinle bi şekilde anlaşamasak veya siz deseniz ki çık ben eve geliyorum falan ya da satıyorum durumu olsa ne halt edeceğiz diye, büyük huzursuzluk...

oguz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşım dayanamadı bu duruma kiracıya şiddet uyguladı, sonuç daha beter oldu.. ( evinde değil tabi dışarda ama ) Haklıyken haksız oldu , üstüne ceza yedi vs Kiracı bunu mahkemede kullandı ve mahkemeyi de kazandı. 3 sene daha kiracı olarak devam edecek, ödediği kira ( emsaller 25 iken ) 4000 TL. Bu tür durumlarda sağlıklı ve sakin düşünmek şart. İstediğiniz kadar haklı olun bir anlık sinir çok şeye mal oluyor..
    Biz hep şanslı olduk Kiracıdan yana İnşallah şansımız devam eder...
    keyfimiz paşada yok halimiz itten beter

evliya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dava 2 yıl değil sadece istinafı 2 yıl sürüyor. Tahliye davası da 2 yıl sürüyor, İstanbul için şuan kiracıyı tahliye etmek 4 yıl. 5. yıl dolarsa anında kira tespiti açın, o tahliye davasını etkilemez onun dışında tahliye davasının yanında icra mahkemesinden de gerekli şartları sağlayıp tahliye talepli icra göndermeniz en hızlı yöntem şuan.
    RR Sport 3.0
    Tesla Model Y LR
    E89 z4 3.5i
    E92 M3
    F30 3.20i

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    oturdugumuz yerde bir arka sokakda bir apartman var ben tasindigimda 1-2 senedir bostu yarisi ustunden 8 sene gecti hala bos.bina soyle soyleyim ortadan yarisi dolu yarisi bos sebebide mal sahibi sanirim mutahitten hakki olani almis ve kiraya vermiyor bina oyle bos duruyor.soranlara bir sekilde ulasanlari yok vermem duruyor ozetle 10 senedir bombos duruyor.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu kanun değişmeli adam 5 milyonluk dairede 7000 e oturuyor davalarda kiracılardan yana çıkıyor, sonra ajanslara malzeme çıkıyor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler