bu yanına çicek koyduğumun zımbırtısının sitemi çökmüş.
etrafta montaj süresi uzatıldı diye haberler geziyor ama öyle bir haber yok sitelerde..
Printable View
bu yanına çicek koyduğumun zımbırtısının sitemi çökmüş.
etrafta montaj süresi uzatıldı diye haberler geziyor ama öyle bir haber yok sitelerde..
Montaj süresi bildiğim kadarıyla uzatılmadı, şöyle bir değişiklik vardı, bahsedilen o galiba;
Bir tarihe kadar başvuru yapanlar için şu tarihe kadar takmanız lazım denildi, Nisan sonu muydu öyle bir şey. Diğerleri yani sonradan başvuru yapacak olanlar için daha kısıtlı bir süre vardı diye hatırlıyorum, bir ara baya incelemiştik.
Bu süre müsaadesi sanki süre uzatımı gibi algılandı ama henüz uzatım olmadı diye biliyorum.
Ya da istasyonlar için bir şeyler yaptılar galiba, belki duyum o olabilir. İstasyonlar yetişemiyor falan deniliyordu çünkü.
Şubat ayında hazırladığım bir bilgi notunda şöyle yazmıştık;
"- UTTS son kayıt tarihi 31 Ocak 2025 olarak değişti mi / uzatıldı mı?
Taşıt sahipleri, 31 Ocak 2025 tarihine kadar TTB siparişi verdikleri takdirde, montaj işlemlerini en geç 30 Nisan 2025 tarihine kadar tamamlayabilirler.
Ancak 1 Şubat 2025 tarihinden itibaren verilen TTB siparişlerinde, TTB montajı tamamlanmadan akaryakıt fişleri gider beyanında kullanılamayacaktır. "
Yani 31 Ocak'tan önce sipariş verenler 30 Nisan'a kadar montajı tamamlayabilir ve bu süreçte fişleri gider beyanında kullanabiliyordu ancak 1 Şubat'tan sonraki siparişlerde montajı tamamlamaları gerekiyor, aksi halde gider beyanında kullanamayacaklar şeklinde bir fark vardı.
O yine değiştirildi mi çok emin değilim ama pek sanmıyorum.
Soruda 31 Ocak 2025 olarak değişti mi uzatıldı mı diye yazmışım yanlış oldu, 30 Nisan olarak değişti mi olacaktı...
Ha anladım, o zaman yine bi yetişmeme durumu var herhalde, olabilir uzatabilirler o zaman :D
Bu tarih uzatma işleri her yerde böyle. Özellikle vergi, muhtasar, bilmemne işlerinde..
Hanım işyerinde çok karşılaşıyor böyle, örneğin geçende hem bayram, hem ay sonu diye baya uğraştılar, "uzatılmayacak" falan dediler, bunlar da yırtındı halledeceğiz diye. Ertesi hafta "şu tarihe kadar uzatıldı" diye haber geldi. Baya küfür etmişti :D
şu işi uzatsınlar gerçekten uzatabildikleri kadar paramız kalsın onlarda sıkıntı değil :D
Pazartesi günüde sistem gitti. 30 araca yaptırdık şirkete geldiler montaj için, aktivasyonu sonra yaptılar nasıl bir çözüm buldularsa.
İstanbul dışında olan araçlara yaptıramadım ama direk sistem yok diye geri çevirdiler.
Uzatma olacak mı bende merak ediyorum bitirdik bütün montajları ama :)
adam takmaya ceza kesicez diyor ,
benim bir aracım 1 aydır serviste hala cıkmadı , barkodu var ama montajı yok.
o ne olacak şimdi
Arkadaşlar utts montajını yaptırdım,faturayı montaj yapan firmadan talep ettim utts kesecek diyor,
Utts yi arıyorum yapan işletme kesmesi gerekli diyorlar.İşlemi yaptıranlar faturayı nasıl aldınız acaba?
Faturayı montaj yapan yer kesiyor. E-fatura olarak geliyor.
uzama geldi, 30 haziran
Son ana kadar direndim. Dün akşam otogarda merdiven altı bir yerde taktırdım. Gene uzattılar. Bileydim yaptırmazdım vallahi.