-
Bilmiyorum hangi marka/model phev araç kullandınız ama phev sisteminde bataryanın sıfırlanıp güç vermeme gibi bir durum yok,ayağınızı her gazdan çektiğinizde sarj ediyor. Kendi aracımla İstanbul-Kaş arası 2000km civarı gidip geldim hiçbir zaman bataryadan güç alamadığım bir senaryo olmadı. Tempolu sürüş dediğiniz nedir? 1 saat kesintisiz 200+ hızda gitmek mi?
-
eTSI'da bile küçücük bir elektrik motoru olmasına rağmen ota moka neredeyse her harekette şarj edip, şehiriçinde, uzun yolda hızlanmalarda durmadan destek oluyor.
O yüzden plugin'lerde "bitiyor, sıfırlanıyor" yanılgısına pek kapılmayın derim :) Hani modelden modele araçtan araca değişir mi bilmiyorum ve sanmıyorum ancak A300 Hybrid kullanan arkadaşım baya anlattı bize bunu. Tüketim değerlerini, performansı, şarj işlerini... Mesela 1 hafta şarj etmediğim oldu, elektrikli hiç kullanamadım ama tüketim bu oldu diye gönderdi verileri. 4lt ortalama ile gezmiş adam. Daha ne olsun. Markete de gidip gelmiyor, işe gidip geliyor yani bir de :P
Birbirimizle gerilmeye gerenk yok :)
Herkes kendi bakış açısı ile yazıyor tabi de "mantıklı değil" derken "benim şirket için mantıklı değil, benim iş modelime göre mantıklı değil" şeklinde açıklamak daha iyi olabilir. Bir de burada zaten genel itibariyle günlük kullanım amaçlarına göre yazıyoruz, işletme, amortisman, bakım giderleri, maliyetler vesaire diye bakmadık ki :)
Daha önce de yazdım, bu araçları kullanmak istemeyen, kullanım amacını reddeden zaten reddediyor. Yanlış anlaşılmasın, sözüm meclisten dışarı...
Pick-up alıp "ben viraj yapamıyorum, bu ne biçim araba" diyen görüyor musunuz? Ama elektrikli alıp "pişmanlıktır, şöyledir böyledir" diyen çok :)
Tesla konusunda da BAR'ın mesajlarını da görüyoruz mesela, o da dalga geçiyor, garip inanışlar, komik söylemler hep var olacak.
Arabayı başkası için alıp kullanmaya çalışan, yarın nasıl satarım diye Egea Megane alan kullanıcı kitlesinin olduğu ülkedeyiz, camın buğusunu çözmeyi bilmeyen insanların olduğu yerde kime ne anlatacaksınız ki. Keyfinize bakın boşverin :)
-
Keyfimize bakıyoruz zaten de psikolojik vakalar var. Hayali senaryolarla aracı bklama merakı, bu aracı kullanıyoruz diye mirasyedi vb gibi hakarete varan ithamlar. Daha sistemin tanımını öğrenenemiş tipler gelip “prizli hibrit” falan diyip üstüne ahkam kesiyor. He prizli, 6lı priz var arabada,elektrik kesilince priz olarak kullanıyoruz.
Hayatında phev aracın yolcu koltuğuna oturmamış kişilerin sallama senaryoları trajikomik.
-
benim güzel ülkemizde en çok beklediğim araç grubu kendileri. Çoğunlukla şehir içi yol yapan bir kullanıcı için bence en mantıklı seçeneklerden. Avrupa tatilinde denemek için x5 40edrive kiralamıştım, 350 km şehir içi 150 km otoyol, bulduğum her fırsatta meraktan dolayı gazlamalı şekilde arabayı geri teslim ederken ortalamam 2.7lt/100km'ydi. aynı kullanımı ICE bir x5 ile yapsam muhtemelen 12-13 litre olurdu. Özellikle şehir içinde elektrikli araç gibi çalışması çok rahat. akşam fişe takma durumu içinde geri teslim ederken aracı sürüş modlarından pil şarj modunu seçip havaalanına sürdüğümde %50 gibi bir batarya şarjı elde ettim. Muhtemel kullanım şekline ve arabayı tanımaya göre çok fişe takma işide kalmaz. TR şartlarında plug -in bir a3 tiguan vs olsa keyifle binilir.