Ormanci Nickli Üyeden Alıntı
Hukuğu geçtim, böyle olaylarda iki tane kıtipiyoz memurun hatası ile uğraşıyoruz, ona ifrit oluyorum. Yok efendim adamın biri vergi bilmemnesinde hata yapmış, hadiiiiii git işi gücü bırak dilekçe yaz, takip et, bilmemne yap, düzelttirmeye uğraş. Lan oradaki memur bunu yaparken bu kadar uğraşmıyor, umurunda da değil. Bu tip bir sorumluluk devri de gerekiyor bunlara.
Salak salak işler.
Zamanında arabanın ruhsatında 4 kişi yazmış adamlar, muayeneden geçemedim. Sıfır arabanın ruhsatını yanlış çıkarmışlar.
Gittim trafik şubeye, yahu diyorum bunu nasıl becermişler, olabilir diyor. Olabilir de bunu düzeltmek için ben uğraşıyorum işi gücü bıraktım??? Yapacak bir şey yok diyor. Nasıl yok yav, işinizi düzgün yapacaksınız kardeşim.
Yine birkaç sene önce, dayım ODTÜ'de çalışıyordu daire başkanıydı, ben de yanına ziyarete geldim arabayla. Kimlik mi ne alıyorlar girişte. Dönerken geldim kimliği alayım, kimliği park ücreti gişesinden alacaksın. Nasıl ya dedim... Anlamadım olayı. Öğrenci yazmışlar sizi, park ücreti ödeyeceksiniz dedi. Lan dedim manyak mısınız.. Gittim gişeye, versene kardeşim benim kimliğimi... Öğrenci yazmış polis diyor, ulan diyorum öğrenci değilim, dayım daire başkanı, yanına geldim, aç sor... Yok, nuh diyor peygamber demiyor. Polise git dedi.
Kapıda polis birimi kurmuşlar, adamların işi gelen kimliklerden bakıp öğrenci mi değil mi diye bildirmeleri. Yahu o memura yazık değil mi, o polisin işi mi bu.
Herifler de dünyanın en aptalca modeliyle kimlikte isme bakıyor, öğrenci listesine bakıyor. Aaaaa X-Y. Tamam park ücreti yapıştır. Başka bir bilgi karşılaştırmak yok. Oysa kimlikte TC kimlik no falan da yazıyor. Gittim polislerle kavga ettim, benim adım soyadımı yazsana kardeşim Google'a, bak bakalım dedim kaç tane farklı adam çıkıyor, sen dedim burada listede ismimi görünce mi aha yakladım diyorsun, böyle bi saçmalık var mı?
O arada dayım ortalığı karıştırıyor diğer taraftan, güvenliğe bir sürü fırça falan..
Neyse verdiler kimliği çıktım gittim, toplantıya gittim geri döndüm, kapıda tekrar kimliği verince yine ortalık karıştı :D
Yahu dedim bu kadar aptal olamazsınız. O kişi bu kişi değil, öğrenci değil falan diye hususi not düşüyorlar falan.
Hindistan'ın az gelişmişiyiz ya başka bir şey değil.