User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
29 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Tuvtürk muayene istasyonları

miniman
    Misafir

Tuvtürk muayene istasyonları

arkadaslar merhaba ben trafık musavırıyım .bılıyorsunuzkı muayene ıstasyonları özellestı ve merak edılen bır suru soru vardır. memnunıyetle cevaplarım.dıger trafık ıslemlerı hakkındada bılgı verebılırım .

onurdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Diyelim ki bir aracımız var. Aracın noter satışını yaptık. Fakat araç üzerinde bir prüz çıktı ve fesih yapıldı. Sonra gidip aracımızın MTV'sini yatırmaya gittik. Fakat araç halen noter satışı yaptığımız kişi üzerinde gözüküyor. Fesih yapılmasına rağmen. Bu aşamadan sonra ne yapılması gerekiyor?
    Loading World's Best Magazine...

miniman
    Misafir
    sız aracın satısını yaptıgınız anda trafıkte yada vergı daıresınde hemen uzerınıze gecmezkı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı miniman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sız aracın satısını yaptıgınız anda trafıkte yada vergı daıresınde hemen uzerınıze gecmezkı
    Araç arkadaşımındı. Satış yaptı. 2 gün sonra fesih yapıldı. Aradan 6 ay geçti mtv yatırmak için gitti ve araç şu an 2 günlük satış yaptığımız kişinin üstünde gözüküyor. Ama fesih de yapıldı. Benim merak ettiğim ne yapmamız gerekiyor.

emre.aksu
    Misafir
    sonradan turbo takilan araclarda sorun oluyormu?
    orn:97 honda civic vti b16 motor turbolu ve katalizor var.muayeneden gecebilirmi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emre.aksu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sonradan turbo takilan araclarda sorun oluyormu?
    orn:97 honda civic vti b16 motor turbolu ve katalizor var.muayeneden gecbilirmi?
    Şayet ruhsata işlettiyseniz geçer. Bu ayki Tuning Türkiye dergisinde de belirttim konuyu.

xcel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A marka araca B marka motor swaplansa ruhsata işletebilir miyiz? 1.5 lt > 2.0 lt hacim konusunda bir sıkıntı olur mu? bazı araçların motor numaraları okunamayınca ağır kusurlu olarak vize alıyor. ruhsata işletmesek bu ağır kusur seçeneği ile aracı vizeden geçirebilir miyiz??

m.kaan46 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bide bende bişi sorcam bizim araba muayeneden geçmiş zar zor.. camlarda eskiden film vardı söktük bu hafif kusur olmuş(?) bide plakada kırmızı tr+bayrak wardı polisler sökün diolardı muayenede hafif kusur olmuş
    biraz mantıksız diil mi? merak ettim baya kafama yatmadı?

tezcan8514 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Camlara film attırmayı düşünüyorum ama TUV olayı yüzünden birazda çekiniyorum.Muayenede problem çıkartırlar mı ? Ya da filmin koyuluk derecesine göre mi değerlendirirler.
    Arabanızın beygir gücü kadar,sizin onu kaç beygirlik kullandığınız da önemlidir

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    2006 Senesinde Muayene olmuş, haliyle temiz kağıdı almış bir aracımız mevcut. Bu sene muayeneye gittiğimizde 5 sene öncesinden bir trafik cezası çıktı. Yani 2004 senesinden kalma bir borç..

Bu nasıl iştir anlayamadım. 2006 senesinde devlet bana senin borcun yoktur kağıdı veriyor, daha sonra geçmişe ait borç çıkıyor.

Ayrıca borcun ödendiğine dair evrakın fotokopisini bulabiliyoruz lakin fotokopiyi kabul etmiyorlar ve aslını istiyorlar.

Bu olay hakkında fikirlerinizi rica ederim. Sanırım konu yargıya taşınacak..

outlaw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    turbo buyutme islemleri sorun yaratiyor mu ? kaput acildigi zaman görünen borular vs ?
    !! Yngwie J. Malmsteen !!

devilboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kat iptali we yay kesmeleri kusur olarak sayılırmı yoksa sorun çıkarırmı?

easy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    32. madeden baglanmis bir arac icin yapilmasi gerekenler nelerdir???

elpadre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben gectıysem herekz gecer renk bıle farklıydı
    cok merak edıyorum ve soruyorum ?

sanal alemın kablosuz delıkanlıları klavyenın hangı tusu ates edıyor ? ?

tuned by : gürsel canpolat (16ec813)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5 arabayı muayne yaptırdım tuv de hiç bişi insanların söyledikleri gibi değil yaşayıp tecrübe kazanmak lazım bence en başarılı en sakin istasyon şile her seferinde oraya gittim cam filmi hafif kusurlu olarak geciyor lakin trafikte cevirme esnasında tuv raporunu istiyor eğer ters birine denk gelmiş seniz filmleri söktürüp tekrar muayneye yolluyor tekrar muayne masrafları ayrıca üstüne trafik cezasıda ekleniyor baya külfetli bi iş eskiden filmli cam severdim hem son olaylardan sonra filmsiz daha güzel görünüyor..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı easy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    32. madeden baglanmis bir arac icin yapilmasi gerekenler nelerdir???
    bende 32 maddeden baglandım tekrar muayeneye gidiyosun muayenen olsa dahi harç parası yatırıyosun

bende coilover var davlumbaz mesafesi 4 cm açık olması gerekiyomuş agır kusur verdi
    havalı korna vardı agır kusur verdi
    laser görünümlü cam filmi var hafif kusur verdi
    far ayarı hafif kusur
    motor no bulunamadı hafif kusur dedi
    bende 307 var oyle bi yere yapmışki harbiden okunmuyo
    egzos orjinale çevirdim aracı yükselttim korna orjinal oldu anca oyle muayeneden geçtim
    muayeneden geçemeyen araçlara 1 ay izin veriyolar kusurları yaptırıp sıra beklemeden tekrar muayene oluyosun ama 1 ayı geçirirsen tekrar harç parası yatırıyosun
    bi de plakaya muayene pulu yapıştırıyolar
    hafif kusur muayeneden geçiyo agır kusur muayene olmuyo

ugraştırıcı iş bi de en son düşüm için trafik şubesine gidicem

oGuZ555 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o kadar soru sorulmuş konuyu açan arkadaşım cevaplamamış
    Alıntı cabriolet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    rc zaten 220-230lara zor çıkıyo bide kısaltırsan şanzımanı 200 anca yapar şahine binelim daha iyi

Boost Up - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herkes soru bombalamış ama cevap alabilen yok
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kemik sesleri eşliğinde gideri var beyler, olur olur bethoven ın 8. senfonisi bile çalınır bunla

miniman
    Misafir
    sıze toplu cevap vereyım .tabıkı gıdıp gormekte yarar var tecrube oluyor .ama modıfıye acısından cok zor bır durum .ılk olarak fılm cam olayını cevaplaym ön cam fılm olmayacak .dıger camlarda ıcerısı gorunebılecek sekılde olursa muayeneden gecıyor. 2 .olarak turbo olayı eger turboyu ruhsatta tadılat projesı ıle muayeneyı yaptırırken ruhsata ısletılırse muayeneden gecıyor.3.jant buyuk veya degısık marka olursa oda gecıyor.4.egsoz muayenesı muayenede sorulmuyor egsoz cok cok abartılı ses cıkarmıyorsa sorun olmuyor. ama unutmayınkı trafıkte cevırme esnasında soruyolar ve cezası 1800 tl .egsoz muayenesı 21 tl muakkak yaptırın derım.5. trafık cezaları olayı cok karısık devlet kendı ıcınde bıle bunu halledemıyor soyle soyleyım basıt cezalar park cekıcı vs gb cezalar malıyeye degl dırekt arabanın trafık sube dosyasına ıslenıyor cogunda haberınız bıle olmuyor. ama bazı elden alınan cezalar yada teblıgatla gelenler nakıl vasıtaları vergı daıresıne makbuzla gıdılıp ıslenııyor.orada makbuz aslı olması lazım.eger trafık cezasını bankadan yatırırsanız banka ve vergı daıresının sıstemı bırbırıne baglı olmadıgıı ıcın vergı daıresıne gıdılınce tekrar odenmemıs borc olarak karsınıza cıkıyor .aynısı 6 ayda bır yatırlan mtv makbuzu ıcınde gecerlı . sız sız olun araba vergısı,trafık cezası gb motorlu arclarla ılgılı olan butun odemelerınızı nakıl vasıtaları vergı daıresıne yapın .yoksa cok uzucu can sıkıcı olaylarla karsılasabılrısınız .arac muayenesınde yanınızda trafık ılk yardım cantası ,yangın sondurme tupu ,tarıhı gecmemis olucak,boyunluk,2 adet reflektor olması lazım.gıtmeden once aracınızın borcu olmaması lazım vergı daıresnden ogrenıp ole gıdebılırsınız.borcu yoktur yazısı zoruunlulugu kalktı borcunuz varsa vergı daıresıne yatırıp ole gıdın yoksa tüv istasyonlarında yatırma imkanınız yok .geridönmek zorunda kalırsınız .aracınızın dıs gorunumunde asırı tadılat degısıklık olmadıgı taktırde . lastıklerınızın diş kalınlıgı 4mm asagı omadıgı surece rot bası rot rotıl problemı.olmadıgı surece muayeneden donme sorunu olmaz .kucuk bır hatırlatma .aracın dıs gorunumunde abartılı degısıklık .frenler el frenı öncam görüşü engenleyecek problem olmamasıda gerekıyor.motor numarasını bulan memur goremedı en az 30 sefer gıttım .ıstasyona motor numarasını bulan memur gormedım ben seslenıp sıze noyu gostereyım dedım adama ben gosterdım tesekkur ettı .ama bu konusuan gorusuluyormus .bu arada muayene olayı bır sektor oldu sımdı .bazı buyuk fırmalar ılk once aracı kendı muayene edıp gecer kanaatıne vardıktan sonra arac sahıbı ısterse bellı bır ucret karsılıgı aracı alıp muayene yaptırıp sorunsuz sekılde teslım edıyor .bunu bızde yapyoruz.hatta buyuk fırmalar yetkılı servıslerde bu ısı yapmaya basladılar.ornegın volkswagen bayıı bu ısı yapıyor.baska bır duyumumda su olmus bır olay bır aracı on takımlarındakı problemlerden dolayı kusurlu bulup muayene yapmamıslar adam gıtmıs sanayıde parcacıdan parcaları almıs rot bası rot rotıl gb yenı parcalar takmıs ve tekrar muayeneye gıtmıs.tekrar kusur bulmuslar aynı kusurları yedek pacalar yan sanayı oldugu ıcın kusur vermıs makınaları bılıyosunızkı yedek parcanın da yan sanayı olayında bırebırlık olayı var her sıfır paca orjınının aynısı olmuyor .benım dusuncem cok yakında onada bır kılıf yapıcaklar servısler para kazansızn dıye .en sonda sunu hatılatıyım tuvtürk muayenesi yapılmıs arac ıkıncı elde daha cabuk satılma sansı olucak muayenesı olmayan arabalar alıcıların aklında soru ısaretı olucak bu arac sorunludur dıye örnek almanya zaten bu sıstem alman sıstemi .

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)