Hic bisi olmadı kendı kendıne yapıor. Ben benım bılgısayarı ıncelenmesı ıcın vericem gercekten ıcınde yapay zeka oldugunu dusunuorum.
Gecen gunde Dock'un yazı tıplerını degıstırmıstı kendı kendıne..
Printable View
check for errors nedir? onabas
advanced de ne var
bak burakcım sorun herneyse boşver verileri kurtarman için sana bi program öneriyorum ...
File scavenger 3.2
sürümünü indir netten o diski kurtar komple içindekilerle ...
sonra bas formatı ...
sorunu anlamadım bende ama diskinin son cırpınışları olabilir zaman kaybetmeden al yedeğini sonra deneme yanılma yaparak belki çözersin ...
başka bi sata portuna takıp bir dene bakalım . olmadı yedek alıp convertden ntfs i dene oda olmassa format :)
verileri kaybetmeden yedeklesen iyi olur biranönce
birde işletim sistemin bu 1.5 lik diskte değil dimi ?
Ne yaptıda oldu bi yazsa, firmware falanmı yükledi , windows veya bi program otomatik update install ederken bilgisayarmı resetlendi , cleaner gibi bi program falanmı çalıştırdı hatta düşünmek bile istemiyorum bi soruya evetmi dedi bi bilsek
Ramlerden birini çıkart tekrar aç biosu bi dolaş varmı anormallik
Diskin tek partition olarak mı formatlanmıştı. Master Boot Record yani MBR gitmiş. Aslında içinde tüm bilgiler durmakta. Ama sıfır izi üstünde diskin kaç partition ve bu partitionların nereden başlayıp nerede bittiğini belirten iz yok. Ayrıca disk NTFS olduğu için birde file listler var dağınık halde. Bunlarında adresleri yok. Get Data Back, Easy Recovery gibi programları dene. Sakın var olan diskin üzerinde MBRWizard gibi programları deneme. İyice bozma ihtimalin var. 1.5 tb bilgiyi nereye yedekliyeyim demişsin ama diski düzelterek direk kullanmayı düşünürsen hepsine elveda diyebilirsin. O yüzden önce bu programlar ile derinlemesine taratmayı yaptır. Daha sonra taratma sezonunu kaydedersin. Eğer işine yarar şeyler bulunursa o zaman bir yerden geçici bir harddisk temin edip kaydettiğin taratma sezonunu açararak tekrar saatlerce beklemek zorunda kalmadan direk kopyalamaya başlarsın.
Her ne yaparsan yap dikkatli okuyarak sakince yap.
Kolay gelsin.
ya walla hıc bısı yapmadım sabah actım muzık dınledım. E de butun muzıklerım
sora kapadım herseyı cıktım geldım sonuc bu. normal kapadım hemde hıc bısı yapmadım elımı surmedım memur bey :D
alternative superblock yok mu ntfs de ya? mbr gitti mi s..yor musun yani
Bu problem dosya tablolarının bozulmasından oluşuyor "Partition Table Doctor" bunu deneyelim abi bikaç arkadaş bunla çözdü. Programın download linkini bulamazsan yaz msnden arayayım bende.
http://rs267.rapidshare.com/files/83...or_3.5_Fit.rar aha bu program hadi nerdesin deneyelim :)
aha gunaydın :D
hemen deneyelım :D
hacı ben hemen 160 lık hdd deki fotoğraflarımı dvdlere falan aktarayım bu hdd lere güvenilmez benimde 500gb lık muzik arsivim gitmişti halen akıllanmadım bütün o anılarla dolu fotolar giderse hapı yutarım valla
programı indirdin kurdun ne oldu sonra
?
Hayda :) alternatif bişiler arayıyayım
Msn e gelsene bişi denicez .
harddisk gitti olm harddisk nanay gitti yok ablacım yok nanay gitti.
BİKAÇ ÇÖZÜM DAHA BULDUM BUNLARI DENEYELİM
HOWTO: Convert a dynamic disk back to a basic disk without data loss
Posted By: o2
**Disclaimer: This ONLY works if you have NOT used ANY of the "new" features of dynamic disks such as extending a partition or software RAID. This is an expert-level procedure, so if you don't know what you are doing, you shouldn't be attempting this.**
1) Install dskprobe.exe on the system. (This is one of the utilities in the Windows 2000 support tools on the install CD, and can be installed by simply copying the .exe file to the hard drive.)
2) Run dskprobe.exe on the system.
3) Select the Drives menu and "Physical Drive. . ."
4) Double click on the drive that you want to convert back to a basic disk. Click the "Set Active" button next to that drive.
5) From the Sectors menu, select "Read"
6) Accept the defaults (begin sector 0, read 1 sector) and click "Read"
7) In the editor, go to the "01C0" line and the third bit should be a "42". Change that to a "07". **Note, a few machines have had this on the "01D0" line instead. I don't know what that means, so I wouldn't try it unless it is on a pure test box. *****
8) From the Sectors menu, select "Write". Confirm all dialog boxes. **Note: This is the step that will hose your box if you have not followed the above instructions correctly.**
9) Exit dskprobe.exe. Reboot
10) Run chkdsk on the affected logical drive(s). If any errors are found, do a chkdsk /f to fix them. Done.
***** svdsinner writes: I did some research, and this relates to having multiple partitions on the drive. I assume partition 1 would be at "01C0", Partition 2 would be at "01D0", Partition 3 would be "01E0", and Partition 4 would be "01F0". I would assume that you would be required to change every partion on the drive back for this to work. However, I have not tested this. Do so at your own risk.
Special thanks go to svdsinner!
------------------------------------------------------------------------------
arkadaşlar 2.ci hdd ise işiniz biraz daha kolay tabi ilk hdd de birazcık yer varsa ilk olarak get data back for ntfs yi yüklüyoruz ardından serialini help /registerdan giriyoruz girmezseniz işlem yapılmıyor .kurduktan sonra çalıştırın programı next diyoruz,tarıyor ardından hangi harddisc ise onu işaretleyip next diyoruz ve bekliyoruz işlem bitince raw olan hddyi ntfs olarak gösteriyor oradan sağlam olan harddiscke kopyalıyoruz ardından yeriniz varsa orda kalabilir yoksa cdye yüklüyorum .tüm dosyalarımızı kopyalayınca o hddye format atıyoruz eğer western harddisk ise sitesinden harddiskimizin driver ini indiriyor kuruyoruz onun la harddiski gösterip hızlı formatta atabilirsiniz hatta harddiski böle bilirsiniz ardından aynı bilgileri ntfsye çevirdiğimiz harddiske atabilirsiniz kolay gelsin. benim 3 günümü aldı
-----------------------------------------------------------------------------------
çok eski bi konuymuş ama benim başımada biraz önce böyle bişey geldi araştırdım ve yapmamızı veya yüklememizi istedikleri çok program var bunlarla uğraşmaya hi gerek yok ben risk alarak bilgisayarımı sağ tıklayıp yönet diyip disk denetiminden dinamik dist die gözüken hdd me sağ tıklayıp "yabancı diskleri al" diyip önüme gelen her soruya evet dedim zaten 2 defamı 3 defamı ne sordu yani anlıyacağınız çok kolay bi işlem verilerimde gayet sağlam hdd yi şu anda kullanıyorum herkeze kolay gelsin
-----------------------------------------------------------------------------------
arkadaşlar sonuca ulaştım ve burya yazmak istedim..
Paragon Partition Manager ile açılmayan 320GB'lık hdd'yi açtım ve içindekileri diğer harddiskime attım.sonra da dvd'lere çektim.
tüm alacaklarım bittiğine ise 320'liği temel disk yap dediğimde bana içindekilerin hepsinin silineceğini söyleyen bir pencere açıldı.ben de kabul ettim.anlayacağınız arşivimin hepsini sildim.
şimdi dvd'lerden tekrar harddiske atmakla uğraşıyorum.inş bozuk çekilen yoktur..
tüm yardımlarınız için teşekküler.
-------------------------------------------------------------------------------------
Bence öncelikli olarak en alttaki dene paragon la yapılan sonra diğer programla yapılanları en son cıkılmaz hale gelirsek diğerlerini deneyelim. Netten buldum bu şekilde çözüme ulaşmış bu elemanlar.
pardus kurdum sımdı onu denıorum babayıgıtler :)
Geçenlerde önemli veriler bulunan 1TB lik sistemde yakın bir problem olmuştu.
Denildiği gibi pardus,linux bir çözüm fakat o da sapıtabiliyor.(en azından bende öyle olmuştu, saçma sapan dil destekleri, attığın dosyların adlarının değişmesi...vs)
Onun için en güzel ve kesin çözüm:
Hirent.Boot.CD.9.7
http://www.hiren.info/pages/bootcd
Bu programı indir, boş cd çek(iso olarak gelmesi lazım) daha sonra bootu onunla yap.
Prof. bir programdır.
%99 işe yarar, format son çare ;)
Akşam bilgisayardan bi çatırtı koptu bir duman çıktı yukarı doğru lakin sabah oldu ve bilgisayar hala çalışmakta fakat akşam ps cs 2 capture nx ve photomatix programları açıktı biraz fazlamı zorladım acep :) şu an halen ufak ufak yanık kokuları burnuma gelmekte?
Pardus kurdum ondan da bulamadık oda hardıskı gormuor
DOS'ta slave olarak gozukuor ama pardusu acınca harddısk gozukmuor.
Linux kodlarında iyi olan bırı varmı :)
Ne yaptın burak :)
http://rapidshare.com/files/12538998...3.0.0.1_2b.rar
şunuda dene bakayım bi .
Anakartın üzerindeki SATA destekleyicileri görmez ise açmaya çalıştığın linux dağıtımı o zaman ya kernel üzerine uygun sürücü yükleyeceksinki linux bilmiyorsan çok zor. Yada var ise eğer BIOS üstünde SATA Mode = Compatible gibi bişi yapman lazım. Eğer çok zorlanırsan İstanbul'da adıma kargo yap. Elimden geldiğinde yardımcı olmaya çalışayım.
Buda bi probram bunlada oldu diyen gördüm deneyelim :)
artık programlar kar etmıor :D
alet komple getti, geçmiş olsun :)
Sevgili SCHUMI ile telefonda gorustuk ve benım elımdekı harddıskın Seagate firmasinin urettigi sıkıntılı bir seri oldugunu soyledı. Artık hıc calısmıor kendısı :)
1-2 tavsiye verdı onları denıycem yoksa bılgılerın hepsı çöpe :@
Abi gecmiş oLsun masallah o kadar ne bilgisi sakladın yaf :D