8.000rpm Nickli Üyeden Alıntı
koraycım çok geçmiş olsun , babana da saygılarımı sunuyorum...
geçen yaz aynı durum benim işçilerimden birinin başına geldi , aynı parmaklar kesilme + ezilmeye maruz kaldı ve koptu...
öncelikle yıllardır babanın başına bişey gelmemesi şans , ama işte iş kazası bu , tedbirsiz yakalayınca affetmiyor , büyük geçmiş olsun tekrar... daha kötü de olabilirdi deyip avunmak lazım başka elden bişey gelmiyor maalesef...
bu tür kazalarda yapılması gerekenleri yazmak istiyorum , hepimiz bilemiyor olabiliriz ;
-evet istanbul için aksarayda vatan caddesi üzerindeki vatan hastanesinin üstüne bir başka hastane yok , mikrocerrahi konusunda çok ama çok deneyimliler...
-uzuv kopması durumunda öncelikle kişinin kan kaybını önlemek için kemer , kravat , iş önlüğü , uzunca bir bez parçası gibi malzemelerle , zarar gören uzvun köküne sıkı bir bağ atılması gerek , örneğin ;
hasar elde = kol kısmına
hasar kolda = koltuk altına
hasar ayakta = baldıra
hasar bacakta = kasığa
-kişinin kan kaybını önleyip acilen hastaneye göndermek gerek
-bu işlemden sonra uzuvları acilen toparlamak gerekiyor , dokular çok uzun süre canlı kalamaz , canlı kalamadığı zaman da yerine dikilemez
-uzuvların dikkatle toplanması ve parça bırakılmaması , tüm parçaların alınması gerekiyor
-ezilme durumunda olayın olduğu yerde halen sıkışmış parçalar olabilir , vakit kaybetmeden çıkarılabiliyorsa tüm parçaları almaya çalışmak lazım , eğer uzun sürecekse minik parçaları feda etmek gerek
-kesilme durumunda çok büyük ihtimalle parçalar yerine tekrar dikilebiliyor ama tabii erken müdahale şartı ile... ezik durumu biraz daha düşük başarı ile tekrar dikiliyor...
-kopan parçalar öncelikle bir torbaya konmalı , bu uzuv dolu torba su geçirmeyecek şekilde sıkıca bağlandıktan sonra içi soğuk su veya mümkünse buz dolu bir başka torbanın içine konulup çok hızlı şekilde hastanın gittiği hastaneye ulaştırılmalı
-kopuk uzuvlar kesinlikle suya veya buza direkt olarak temas etmemeli , yoksa hiçbir işe yaramazlar
tekrar geçmiş olsun , allah hepimizi korusun...
saygılar...