bmw bile aptala bagladı hatalı uretım muretım yakışmayan şeyler
Printable View
bmw bile aptala bagladı hatalı uretım muretım yakışmayan şeyler
Robotlar boyuyor, insanların kesinlikle eli deymiyor boyama esnasında BMW fabrikasında ve artık birçok otomobil fabrikasında... El deyen kısım sadece kalite kontrol...
Gerçekten hayret ya :o
artık sıfır araba alırken bile boya kalınlığını ölçen cihaz ile gitmek lazım.
guzel eski modeller degerlensin, piyasasi artsin :D :D :D
alla alla S&S motors un adamı getirdi aracı ya aracı satın alıp ankarada bi müşteriye yolladılar yada aracı satın almadılar sahibi direk ankaraya gitti demektir bu benim öğlen 1 civarı yanımdaydı sende akşam 6-7 civarı görmüşsün gayet doğal yani sağol kardeşim.:):)
şimdi galeriyi aradım aracımız hiçbiyere gitmedi akşam vitrine koyduk dedi çok karışık bi durum bu ben çözemiyorum
yok ortak eminim :D plaka hastalıgım vardır :D yani dikkat ederim
ben bu olayı çözemem arkadaşları galeri araç burda dedi :):)
greymarket araçlarda olabilir.
distr. çıkışlı araç baksınlar.
Airbag sensörü diye birşey yoktur. Aracın airbaglerini yöneten bir airbag beyni vardır. İçerisinde civalı akselometre mevcuttur. Kazayı yaptığınız hız değil birim zamandaki hızlanma kaybınız yani ters ivmelenmeniz önemlidir. 200 km ile giderken önünüzde 160 ile giden bir araca çarparsanız airbag açmaz. çünkü aslında 40 km lik bir hız kaybı mevcuttur. Ayrıca tampon altında yok önde yok arkada öyle airbag sensörü felan yoktur. Aracın savrulması sırasında yandan tam darbe alıp sarsıcı bir duruş yapmazsanız airbag açılmaz. Ama misal arabanızın şasesinden çelik halat ile duvara bağlayın. Gazlayıp 1-2-3 vites. Halatın boyu bitip arabayı tutsun var olan tüm airbagler açılır. Araba sağlam bir çukura düşük alt traversi vurun gene tüm airbagler açılır. Airbag yüzünden kasko ile sorun yaşayıp tüm bu bilgileri öğrenip eksperlerin değim yerindeyse ağzına ... tığım için net konuşuyorum. Bu bilgilerin çoğunuda Autoliv firmasının ki dünyadaki en büyük airbag ve güvenlik ekipmanı ve bunların elektroniklerinin üreticisinin kaynaklarından aldım. :) Size göre açılması kısmı ise size göre olması gereken airbag beynine göre değil demektir. :)
EDIT : SRP yazan airbag sistemleri emniyet kemeri bağımsızdır. SRS yazanlar ise emniyet kemeri bağımlıdır. Genelde artık araçlar bunların karma hallerine sahipler. Yan airbagler SRP oluyorken ön airbagler SRS oluyor. :)
bilgi için teşekkürler, sensör dediğime bakmayın, okuduk öğrenmiş olduk :)
http://img198.imageshack.us/i/diag1cqrik4.png/
zze111-112 Corollalardaki air bag sensör yerleşimine yorumun ne olcak Şuayb peki :)