konuya istanbul dışındakilerde katıldığı için buradan sorayım. ankaraya gelmişliğim varda çok gezmedim. havalimanı anıtkabir güzergahında kazığa oturtmayan yeme içme konusunda nereleri öneriyorsunuz ve ankarada ne yenmeden dönülmez?
Printable View
konuya istanbul dışındakilerde katıldığı için buradan sorayım. ankaraya gelmişliğim varda çok gezmedim. havalimanı anıtkabir güzergahında kazığa oturtmayan yeme içme konusunda nereleri öneriyorsunuz ve ankarada ne yenmeden dönülmez?
Pavyona gitmeden, sokakbaşında sarhoş olup esatta aspava yemeden, aoçde kokoreç yemeden(güzelliğinden değil, istanbulda daha güzelleri var) 3 günden fazla ankara'da kalınmaz.
En güzel yeri istanbul-konya-samsun yolu şehirden kaçtığın yerlerdir. :)
82 Tabelaları cidden yazıyor cezayi, birde trafik garip akar ankaradan istanbuldan gidince sudan çıkmış balığa dönüyorsunuz, sağa dönüşler serbest, en sol şeritte 50 km/h ile yavaş gitmek allahın peygamberin emri.
Dikiz aynası mı oda ne demek.
Ankaralıların %90'i kötü şöfördür, geniş yollar, az trafik rahatlık sağlamış herhalde ki istanbuldan gelince biz sürekli tetikteyiz sağa-sol- dikiz bakıyoruz adamlar rahat, sollarken falan ancak bakıyor. yol ağızlarında yavaşlıyayım de kontrol edeyim diye bir şey yok, ara yol her zaman bekliyor güya.
Ankaranın en kaliteli, iyi mekanı dediğin yer(ankaraya özgü olarak tabiki bahsettiğim yer. Angara bebesi kankalarım "huqqa,nusret" bizdede var neyin artistliği yazmasın lütfen.) istanbulda caddedeki ortalama bir cafe kadar lezzetli, anjelique kadar pahalıdır.
Ankarada 6 sene istanbulda 4 sene yaşayan birisi olarak, boş ver abi ankara'ya gittiğinde en çabuğundan dönmeye bak.
günü birlik uçakla gidicem zaten. gittğimde anıtkabire giderim yine birde yemek yicek düzgün yer olsun yeter bana zaten 5 saat vaktim olucak. atakule güzelmi nekadardır çıkmak oraya. bizim burdaki sapphire gibimi orasıda
Atakule güzel değildir, zaten kapatıldı altında avm falan vardı bir aralar. Ne sapphiresi abi, manzara boş bozkır zaten, sabaha kadar sapphire olsa ne olur :)
Gençlik caddesinde hemen anıtkabire yürüme mesafesınde düveroğlu kebapçısı var oranın lahmacunu ve kebabı çok çok iyidir. favorim terbiyeli şiş kebap.
Emekte çukurağa var hemen metronun yanında orasıda istanbullular için biraz garip ve güzel gelecek derecede hizmeti var.
Hava güzel olursa papazın bağına gidebilirsin, tam bir central park havasındadır. :)
Ne manzarası, ne başka bir şeyi yalnız tadı çıkıcak şehir değil be ankara.
tavsiye üstüne ankarada kuru fasulye yedik, bizim sapanca richmonttan daha pahalıydı:)
harbi bu hesap ne laa bebe diyesim geldi.
gitmez olaydık:)
kuru fasülyede kısıklı fasulyecisinin az yukarısında çamlıca çömlek de çok iyidir.
kurufasülyeyi bizim orda çayelinde yemek lazım burakı en güzel yer hemen hemen çömlektir kendiside çayelili ama çayelindeki lale lokantasının yerini tutmuyor. yalnız bir tabak kuru fasülye 12 tl mi neydi öyle olunca ekmeği gömüyon yanında:D
Ataköy Vagon. Kesinlikle nargilede tek şuan
ankaralılar kızacak sana :) ben bi koç müzesini gezeyim bide yemek yiyeyim zaten 5 saat vaktim olacak. yeterli bana. bide anıtkabir
Benzin benim yakın arkadaşım zaten sahibi :) Bende nargile hastasıyımdır hepsini de denedim ama benim damak tadıma uymadı diyelim üzümden başkasını içemiyorum.Eskiden ben getirirdim tütünümü cafeye, o zamanlar tabi el fakir yok nakla bahreyn cafeler veriyor, şimdide harmanlıyorlarmı nedir üzüm bulamıyorum doğru düzgün