neyseki bana vurmuyor mesai saatlerime denk gelmiyor bu sabahda gayet rahat geldim bi kac trafikdeki okuzler haric yol guzeldi.
Printable View
neyseki bana vurmuyor mesai saatlerime denk gelmiyor bu sabahda gayet rahat geldim bi kac trafikdeki okuzler haric yol guzeldi.
Hacettepe köprüsü ile köyhizmetli arasına metal direk dikmişler. Sanırım kameraları oraya koyacaklar.. Hazırlan Angara, izleneceksin :)
izlesinler.. çok güzel planlarım var izleyenler için..
yilbasina kadar sistem aktif olmayacak yeni yilla beraber kullanima baslanacakti...t est yaparlar belki erkenden kurup :D
öğle arası bugun nasıl olucak acaba emniyete gitmem lazım...
gp'de bi tur arariz artik yine eglencelik oluyor yurumek :D
muhahahah bizi haberdar et mrtcn :) takipçiniz...
21:30 da kameraları monte etmeye başlamışlardı...
arkadaslar o kameralarin:D radar oldugunu soyluolar varmı bı gercekcılıgı bide hızlı gecme durumunda:D flashi andiran hafif bi isik cıkıo belli bir hizin ustundeysen
Bu kamera sistemlerinde genellikle platasis firmasının yazılımları kullanılır. Daha doğrusu kameralar merkeze direkt ip üzerinden veya analog to digital converterlar ile giderler, merkezde sunucular üzerinde çalışan yazılımda belli algoritmalar var, bunlar plakayı anlayıp bir sql sunucuyla iletişime geçerek ceza da yazarlar, çalıntı mı ne bakarlar.
Ayrıca 2. bir algoritma ile kameranın görüş açısı içinde hiç değişmeyecek 2 sabit nokta (örneğin 2 elektrik sokak lambası) arası çizilir, aha bunların arası 10 metre denir, sonrasında o iki nokta arasını geçen kameranın geçiş süresine göre hızı belirlenir, aynı anda platasis yazılımı da plakasını çözer, cart diye cezayı hazırlar.
Ankara mobese'yi türk telekom kuruyor, bu ihaleye biz de hazırlanmıştık ama telekom zaten neredeyse her köse başına en az 4 gigabit hat gelen dslam'ları kurmuştu, bu kameraları da onlara bağladı oldu bitti. Zaten 8 mbit mevzusundan dolayı repartitör binalarındaki dslamları sokakların başlarına alacaklardı, bir taşla iki kuş vurdular. :)
Kırmızı ışık takibi de kırmızı ışıklardan kameraların analog girişlerine trigger kablosu çekilmesi ile çalışıyor, kırmızı yanınca kamerayı tetikliyor ve o orada geçenler otomatik yakalanıyorlar.
En az iki ilin mobese kurulumlarında, ihale aşamasında vs. bulundum (çalıştığım firmam kurdu) , bu meretlerin nasıl çalıştığını, tam kapasite ile çalıştığında nasıl başa bela olacağını çok iyi biliyorum. Çok dikkat edin.
hız siniri 50 mı 70 mi simdi hangisi :D ona gore gidelim zaten hayrli olsn ben bi kere yemis olabilirm :D:D
50 ile 70 arasında değişen tek şey şemsiyenin yarıçapı bence :)
chatin :D dogrusun valla