Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı
Kütüğüm kadıköy,
Üsküdara gittim. 100'lerce kişi sıra vardı. Daha önceden tecrübeli olduğumdan hiç sıra beklemeden kapıya geçip görevli askere kimliğimi gösterdim. Direk olarak aldı beni içeriye.
Saat 11.30'du içeri girdiğimde, müracata gittiğimde kadıköy kütüklüler için bir numara verdi. Verir vermez sıra bana geldi. 12.15 gibi muayeneye sevk edildim.
Muayene sonrası tekrar şubeye döndüm. Sabahki sıradan daha uzun bir kuyruk vardı. Hiç kuyruğa girmeden kapıya geçip kimliğimi gösterdim, hemen girdim.
Danışmaya geldim. Kütüğü kadıköy olmayanların 80-90 kişilik bir sırası vardı. Sıralar numeratör ile veriliyordu. Görevli kadına kimliğimi gösterdim, farklı bir seriden numara verdi. İçerideki kişinin numarası 720 idi, benim numaram 722.
15-20 dakikalık bir bekleyişten sonra sıra bana geldi. İşlemlerimi tamamlayıp çıktım.
Kısaca 11.30-12.15 arası ve 14.00 - 14.45 arası şubedeydim. Şubedeki tüm işlemlerim 1.5 saat sürdü.
Evrak olarak TC kimlik numarası bulunan bir kimlik ( mevcut kimliğimin üzerinde TC kimlik numarası yoktu. 10.30 gibi askeriye gittiğimde bu kimlikle işlemlerin yapılamayacağını öğrendiğimden nüfus idaresine gidip yenisini çıkardım. ), diploma aslı ve fotokopisi, 8 adet fotoğraf, 3 adet kimlik fotokopisi ile gittim.
10-30 kasım arası aralık ayında kesin olarak gidip gitmeyeceğim belli olacak. Şuan bir netlik mevcut değil. Umarım aralıktan sonraki döneme sarkmaz..