uzaylı biblosu alabilirsin :) gerçi isterdim ama bende işte evde yer kalmadı biblolardan toplam 1200 adet war:D büyüklü küçüklü :D
Printable View
uzaylı biblosu alabilirsin :) gerçi isterdim ama bende işte evde yer kalmadı biblolardan toplam 1200 adet war:D büyüklü küçüklü :D
arkadaşlar gerçekten , ordan getirip burda tr den uygun satabiliceğimiz otomobil parçası elektronik eşya neler vardır , maddiyatı biraz toplasak çok iyi olucak , ingiltereden arkadaşı gelmeden bişeylerin siparişini verip getirtmem gerek :D
Hurdalıklar nerde ya?
ingiltereden pek bişi alınmaz,arabası ucuz ama parçası pahalı:)
elektronikte usa en ucuzu geçen sene 5 iphone-3 laptop sattım.inanılmaz karlı:)hatta bu işe mi girsem die düşündüm:)
ingilterede cep telleri bana pahalı gelmişti.formalar ucuz ben mach. uni. formasını 15 pounda aldım.chelsea 40 pound:)
hurdacılar da ise inanılmaz parçalar bulman mümkün.ben torquayda kaldım.orda 4.785 sordum ytl ile 700e falan geliyor.ama ellerinde yok belçikadan getirtiyorlar.o zaman öyle idi.3-4 ay önce.sonra hurdacıya gittim.ing. de integra type-r çok var.ben direk şanzumana daldım:)ama arabalar neye göre pert anlamadım gayet temiz duruyorlar.
bu sefer gidersem sırf kendime çalışıcam valla:)
londra faşan oraları bilmiyom,belki oralarda şansın daha fazladır.
kolay gelsin.
meguiars ürünü alabilirsin :D
burada 35-50tl verdiğimiz şişeler orada 6pound şaka gibi :)
aldırabilirim dersen eğer direk adresini verebilirim :D
araba cilaları ucuz
dükkanlarda ikinci el ps3 oyunları ucuz; alkol çok ucuz.
ikinci el dükkanları vardır her mahallede onları gez, acaip elektronik aletler alabilirsin.
Ayrıca gitar amfi vs de ucuzdur.
Çoğu şey daha pahalı ingilterede...
bıraz once ılgılteredekı arkadasımla konustum bır kac sey sıparıs ettım cok pahalı dedı gıtmıs kendıne 250 gr bedo almıs 1200 paund verdıgını soyledı allah belanı versın dedım pıs herıf dedım bırde utanmadan karsımda ıcıyor serefsız paramı yedı yaw :D
Londra'da böyle TC' de ki araba parçalarını rahatça bulabileceğin bir yere rastlamadım.
Ancak Totenham Court'ta Elektronik eşya olarak yaklaşık 1 km uzunluğunda dükkanlar mevcut ve bazı ürünler cidden Türkiye'de ki fiyatlara göre çok ucuz. Şayet ordan alırsan da Heathrow ya da Gatwick hava alanında Faturanı götürürsen KDV (VAT) ni geri alırsın.
Araba parçası için ise öyle yakın yerlerde bulamazsın. Onun için Zone 4 ya da Zone 5 civarlarına ya da onun dışına çıkman lazım.
Orda özel taşıtının olmadıgını varsayartan, Toplu taşıma aracı olarak metro ya da otobüs kullanırsan Zone 4 ya da Zone 5 te bulabildiğin bir parçacıya gidip dönmen sana kabaca 15-25 Pound arası bir rakama mal olacaktır. Bir de ürüne verdiğin miktarı eklersen aynı paraya denk gelme ihtimali bile var.
İlla bişi alıcam dersen de Totenham Court'ta (ki kendisi Zone 1 de olur) böyle toptancı gibi elektronik satan dükkanlar var.
Mantık olarak İstanbul tahtakale ya da Ankara Maltepe pazarı gibiler. Oralarda çok ucuza oto müzik sistemi ekipmanları DJ setleri Prı hi-fi müzik sistemleri,PC,kamera vs vs birçok ürüne ulaşırsın.
Ama sana tavsiyem Fotograf makinesi alırsan SAKIN HA HAFIZA KARTINI ALMA.
Hafıza kartı TC'de çok daha ucuz...
Hangi maaza olursa olsun giyim kuşam alırken nerede üretildiğine baksın :):):)
Araba parçası cok zor onlar bile Avrupa ve ABD den alıyorlardı fakat eu durumları zaten modlu araç yok hep fabrikasyon amg filan, küçük yerlerdeki modlu araçlarda çok pacoz.
Boots lardan parfum alabilir.
smirnoff ice ahhhh :D
puahahahah :D tamam ulan bulursam getiricem ama ben şu anda evi zor buldum yarın bi uyanim aynen :D
dalga geçmeyin olum haftaya pazar ordayım artık hasret bitiyor :D
kolalı cekin talibi çook :D ama şimdiden söliyim tadı iğrenç :D
Bolca Plak alinir. Bedavadan cok az daha pahalidir. Eve gelinir hepsi bir bir ozenle once tur sonra alfabetik olarak dizilir rafa...
oehhh plakciya gitme gunum geldi :S
İngiltereden hiç VAT alma şansım olmadı. Fakat diğer ülkelerde VAT geri almak için TAX free faturası kestiriyorsun pasaportuna. Türkiyeden bile TAX FREE mi geri aldım :D neyse ingilterede araba hurdacıları genelde şehir dışında. Daha önceki postlarda arkadaşında belirttiği gibi araban yoksa gidiş gelişim epey bir maliyetli olabilir daha mantıklısı UK araba hurdacıları birliği var onların listelrinden hurdacılarla telefonla sipariş ve kargolama yöntemi ile adresine kadar gelmesi genelde aynı paralara mal olabilir detaylı araştırmanı tavsiye ederim. Yada araba kiralayarak bir gününü hurdacılara ayırabilrsin.