kanka istiyorum bıtane dişi ayazla takılsınlar :)
Printable View
kardeş yasak ayagı hikaye artı pıt olsun dogo olsun soylendiği gibi değiller eğitimine göre değişkenlık gösterir örnegin yapılı güçlü birini katil yetiştirirsin makına gibi adam olur özelliği kendiyle alakalı bunlarında özelliği sert çene yapıları benim labrador sayfamı takip et istersen geçen dogo wardı hediye verdik cıkıyor hep
evet köpek yasaklılar listesinde, benim 6 yaşında dişi bir dogom var sahip olabileceğiniz en ideal köpektir. 2.5 yaşındaki kızım yapmadığını bırakmıyor köpeğe hiç sesini çıkarmıyor, aile bireylerine karşı taşkınlık yaptığını görmedim, yanında ayrı cinslerden 3 tane daha köpeğim var onlarada saldırganlık etmiyor.
Sadece dışarıdan gelecek yabancılara karşı biraz sert, bahçenizin duvarlarının yüksek olması ve dışarıdan çocukların elini kolunu uzatamayacak konumda olması gerekir, çünki saldırdığı zaman dünyadaki en tehlikeli köpektir dogo.
Velhasıl başta da dediğim gibi sahip olunabilecek en iyi köpektir bence.
dogolar özeldir hemde çok özeldir.Hasta olduğunuzda başınızın ucunda bekler sabahlara kadar kucaklanmayı çok sever çocuklara karşı aşırı bi ilgisi vardır.Size bi tavsiye dogolara en büyük ceza onu görmezden gelmektir.Ölür biterler o zaman :) arkadaşlar şu dernek işini bi düşünseniz çok güzel konular ele alınıyor en azından biz dogo severler besleyenler bişeyler yapamazmıyız
bu da benden olsun, kızım Hera ve arabam :)
http://img823.imageshack.us/img823/3100/dscn4478o.jpg
http://img705.imageshack.us/img705/3332/dscn4482y.jpg
5 yaşında, kısırlaştırmadım ama çiftleştirmedim de ...
kucukyali muhtarlığın orda var korkunc bisey
Bu köpek çok tatlı ama çokta hırçın duruyor bizim arkadaş besliyor ama yanına yaklaşamıyorum nedense çok hırçın bir hayvan isteyen yaklaşsın :D
Bende 2 dogo var, "baba ve oğlu" bir iki gün önce aşıları için veterinerdeydik ve yasaklı olduğuna dair bir konu geçmedi.
Genel olarak sakin bir yapıya sahiplerdir, tüm hayvanlarda olduğu gibi Arjantin mastiff leride nasıl yetiştirildiği çok önemli , benim iki köpeğim de gayet sakin ve uysal bir yapıya sahipler fakat alırken kendiniz biliyor iseniz daha iyi olur mutlaka karakter testi yaparak alın, sırt üstü yatırarak tepkileri vs vs...
şöyle bir gerçek var
eğer o IRK'ın derneği Varsa o ülkede o ırk yasaklı listesine alınamaz
keza dogo'ların ırk derneği ülkemizde bulunmaktadır
bunun yanı sıra
bahsettiğimiz ırk cidden cok büyük ebatlara ulasabilen ama sakin yapılı hayvanlardır
bende rot var 3 yasında alt dairemde istte dogo var bnmkiyle yasıt bizimki hoplayıp zıplarken dogo ağır başlı takılıyo hep
bizim vet hek dediğine göre de; domuz avında kullanılan bu ırk insan veya hayvan altına aldığı an o canlı için skntı başladığını akabinde damara dişini sokup ordan kan çıkana kdr bırakmadığı söylendi bana
her ne olursa olsun herşey yetiştirmeye bakıyor
bi yazıda gördüm onuda ekleyeyim
dişi köpek herzaman daha avantajlıdır
sdc 15 gün reglisiyle uğraşırsınız (6 ayda 1) ki bnun için box eğitimi ve özel bezler vardır
bunun yanı sıra dişi köpek daha çok sahiplenme ve alan koruma güdülerine sahiptir
istemediği erkek köpek yanına yanaşamaz
tuvalet ihtiyacını 1 seferde halleder
erkek köpek ise her erkek köpekle skntı çıkartma tehlikesi vardır
dişi gördümü yürür gider an gelir sizi sallamaz
tuvalet derdi 1.5 saat gezdrseniz bile hala hiç idrarı kalmamış olmasına rağmen koku bırakma derdindedir
3 yaşında erkek köpeğim var 3 ay dişisinide baktım arkadaşımın 2side rot ve kesinlikle dişi aha iyi
not: rot ların renginden korkmuyorlar boyutlar skntı oluyo ve genelde namları çok parlak olmadığı için skntı çkıyo
Konuyu bir ilk sayfadan birde son sayfadan okudum ilk sayfada abarti ve yanlis bilgiler gordum,bu kopek pitbull kadar game ozellikli degildir o yuzden 3 pitbull eder 5 pitbull oper gibi kulaktan dolma bilgilere inanmamak lazim.Muhtemelen fiziken cok guclu ve pitbulla benzer fizik yapisiyla ona oranla cok daha iri bir irk oldugu icin insanlar cok korkunc goruyor ancak cok uysal ve duygusal hayvanlar.Asil gorevi avdir zaten ama alan koruma icinde cok basarili, ayrica cok atletiktir.Aslinda ustune basarak soyluyorum ki iyi yetistirilmis hem pitbull hemde arjantin mastifi cocuk sever hatta kollar asla zarar vermez.Ozguveni cok yuksek oldugu icin sever ve kollar kendinden zayiflara asla zarar vermez ama iyi yetistirmezsen kediyide parcalar cocuguda insanida.Orjinalini bulmak ulkemizde pitbull a nazaran zordur.Cok iyi bir secim ama ilk kopeginiz degilse ya da daha once dominant bir kopeginiz daha olduysa..
Ek:Evet disi kopek ozellikle erkek sahibe daha baglidir erkek kopek disi gordumu sizi tinlamaz ilk firsatta uzar gider (kisirlastirmadiysaniz ozellikle) disi daha cok laf dinler bi adeti zordur bide kendini kollama konusunda erkek kadar guclu olmamanin verdigi dezavantaji yasayabilir(cinse gore degisir buda).
yegenim boyka bi tanedir :D
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...30764339_o.jpg
Sağlıklı hayatları olsun işallah hepsinin
Normalde erkek kopegi kısırlastirma yasi 7 dir erken yasta erkek kopegin/kedinin kisirlastirilmasi ileride bobrek yetmezligi vb durumlar yaratabiliyor yada testis kanserine sebep olabiliyor bunun yani sira
Hem sperm kalitesi bozulur hemde yasliligi daha rahat gecer diye biliyoum
Disiler icin ise;
bir arkadasima vet hek demisti bende bizimkine sordum dogruymus
Eger ciftlestirme dusunceniz yoksa disi kopekleri kisirlastirmaniz oneriliyor
Cunku her regli sonrasinda memelerindeki sut bezleri aktif hale geliyor emzirmediginde oturu o sutler kiste donuyo gogus kanserine kadar gidebiliyor her hayvanda olucak diye bir kaide yok fakat bu durum soz konusu olabiliyor mus
bn kedilerimden biliyorum o kist muhabbetini hos bisi degil gercekten
Aklinizda bulunsun..
not: rot ların renginden korkmuyorlar boyutlar skntı oluyo ve genelde namları çok parlak olmadığı için skntı çkıyo[/QUOTE]
namlarının çok parlak olmadığından kastınız nedir? ben rott beslemek istiyorumda şimdiden bilgim olsun.