Galiba 2.el motorda sıfır gösterilip ciddi bi temizlikten geçirilip mi geliyodu yoksa benmi yanlış biliyorum?
Printable View
Galiba 2.el motorda sıfır gösterilip ciddi bi temizlikten geçirilip mi geliyodu yoksa benmi yanlış biliyorum?
ben zamanında 10 sene önce filan ingilterenden meyve tırında i500 ön tampon getirtmişitim.
:)
2. el malzemenın ulkeye gırısı yasak bırkere arkadaslar gumruk mevzuatına gore. Cıcek gıbı yapıcan motoru sıfır dıye sokucan ulkeye. Burda bı gumruk memuru ıle anlasıcan vekalet verıcen %20 vergısını odıcen birde gumrukcuye neyse hakkı atıcan alıcan motoru. Bukadar korkulacak bır ıs degıl. Ben kendım gemı acentesı ve bınevı gumrukcu oldugumdan bunları rahatlıkla yazabılıyorum (havadan atıp tutmuyorum) ama parca geldıgınde beyanname acmak, ithalatını yapmak mıllılestırmek falan bunlar sızın benım degıl gumruk memurlarının yapabıleceklerı ısler. Dediğim gibi ama 2. el hiçbir malzeme ülkeye giremez.
Örnğ. B16B motormu gelcek. Karter, külbütör kapagı ve egzoz manifolt koruyucusu falan sıfır takıcan ustune. Komple yagını suyunu cıkarıcan. güzel yıkıycan paklıycan blogu falanda.. Sandıga koycan al sana sıfır motor ;)
Isteyen olursa gereklı 1-2 tane gumruk fırmasının telını vs.. verebilirim.
valla kaan eger sabredebilirsen rodosa göndersin kardeşin motoru kargoyla vs artık nası olursa ordan yaz başı gemiler çalışmaya başladıgında ordan tanıdık kaptanla getiririz gerekli şeylerini parçalayıp.