İnşallah herşey istediğiniz gibi olur inanın benzerlerini yaşadım yakın bir zamanda ne çektiğinizi çok iyi anlıyorum.
Printable View
İnşallah herşey istediğiniz gibi olur inanın benzerlerini yaşadım yakın bir zamanda ne çektiğinizi çok iyi anlıyorum.
Bizde 2002 de yasamistik hasarimizla ilgili...Kaskonun odemek istedigi parayi kabul etmedik ve dava actik...Dava gecen sene sonuclandi :)
ole bastırmana filan hic gerek yok. 18.750 rakami senin gayet resmii kendilerinin altına imza attiklari rakam guzel guzel anlatarak gayet alirsin parayi.
ilkonce burda konusuldugu gibi durumu acentene anlat. bak durum bu bu araba ozel bi araba benim arabamin ozelliklerinde mevcut olanlar zaten 18.750 nin ustunde zaten zarardayim gibi diyerek guzelce anlat konuyu acenteyi aldinmi arkana zaten cogunluk isi halledersin.
daha sonra bolge mudurlugune birlikte gidin acentenizle hasar servisi şefinin masasina gidin oturun cunku karari o veriyo ne kadar verilcek ne olcak filan die.
onada durumu izah ettikten sonra policeyi gosterin
kasko primi 1.001 lirami ben 1000 lirami odedim hayır tam 1001 lira odedim sizde 18750 ye imza attiniz bende bunu alicam diyin.
pazarliga zaten oturmayin bile. kesin konusun yeterli olur anlasamazsaniz gene verilen rakamlari kabul etmiyorum bu police bir senet yerine geciyo mahkemede gorusuruz dersin.
zaten pert olan durumlarda sigorta sirketleri kasko bedelini odemekle yukumlu piyasadaki arabalarin ne kadar oldugu onlari ilgilendirmez.
lisede sigortacılık bolumunde okudum Generali sigorta ege bolge mudurlugunde staj yaptım hic bi zaman bole bısey olmadı ama cekirdekten yetisen kisiler sirketin basındaydı.
genelde boyle bi olusum yok gozlemledigim kadariyla.
Merakla okuyorum konuyu inş. alırsın paranın tamamını powers ın söledikleri çok mantıklı soğuk kanlı ve yüksekten konuş bencede ez onları al paranı bırakma tokatçılara poliçe senet baabındadır zaten olmadı mahkemeye kadr yolu war ...
yardimci olabildiysem ne guzel..:)
aslinda gitmene gerek yok biliyomusun yani acentene anlaticaksin onlar urassınlar. policeyi keserken komisyonu alirken cicim balım kaza bela gelince yan cizmek olmaz cunku bundan ekmek yiyolar.
dedigim gibi aslinda bolge mudurluguyle sen degil acenten muhatap olmalı cunku onlar bu yuzden varlar.
hadi acenten kıvıramadı sen gittin bolgeye eger anlasamamanız durumunda acentenin bolge mudurune gitmesi lazim bole bole bi durum var diyerek o yuzden dedim zaten arkana aldinmi acenteni buyuk cogunluk hallolmustur diye.
eger kafakoparan bi acenten varsa zaten altından girer ustunden cıkar halleder.
Çok can sıkıcı işler... Allah sabır ve kolaylık versin arkadaşlar...
jazz pert etmiştik bizde de aynısı olmuştu, acente ile konuşunca vermişlerdi kasko parasının tamamını
bu taktiktir önce düşük fiyat söyler expertiz yapan kişi sende zorlayacaksın ama tabi ipleri atmadan yoksa sana tespit edilen değeri verirler sonra hakem kurulu falan ugraşırsın.
Bizim 2003 wrx pert oldu 30 dediler dalgamı geciyorsunuz dedik 32 oldu çık çık dedik son 34 valla dediler azcık daha dedik :)) 35 verdiler enson zaten kasko değeri 35150 tl idi bizde kabul ettik.
MErt sonucu yaz bilgilendir bizi...
Bu kasko olayında Sigortayı yaptırdığın acentanın büyük önemi var.
Acenta tanıdıksa tüm haklarını koruyor. Yabancıysan ne kopartırsak kardır
hesabı. Üstüne üstlük yıpranma klozu da varmış...
bütün sigortalar pert durumunda bu şekilde davranıyorlar
uyanık olmak lazım
piyasa değeri diye bir kriter yok. piyasa kim? neye göre karar veriliyor? kime soruluyor?
burası tamamen boşluk işte...
duruma hakim olmak lazım , yoksa yutturuyorlar aman derim...
bu işte yasal olan tek veri kasko değer listesidir ve her yıl yenilenerek yayınlanır
zaten kasko istiyorum diye bu şerefsizlerden birinin kapısını çalsanız hemen o kasko değer listesi kitabını açarlar oradan prim hesaplarlar...
bıkmadan usanmadan ısrarcı olun ve kasko değeri ne gözüküyorsa kuruşu kuruşuna talep edin...
siz ne kadar bilinçli olursanız onlar da ona göre davranacaklardır...
tekrar geçmiş olsun ve kolay gelsin...
Kesinlikle bırakma davayı
bi yakınımında basına gelmişti 3 kuruş az vermek için ellerinden gelen çirkefliği yapıyorlar
abi allah aşkına "piyasa değeri" denen zıkkımı belirleyen bi resmi kanal var mı? buna cevap veremezler işte o ciğerbozuklar...
arkadaşım kime sordun da benim aracım için piyasa değeri 14 dedin? bi göster bakayım..
ne diyecek?
bizim çalıştığımız galeriler var diyecek
galeri kim yaa?
resmen yutturabildiklerine geçiriyorlar
şimdi söz meclisten dışarı , böyle bir durum bu işlerden anlamayan yaşlı biamcanın başına gelse , veya bi kadının örnek olarak
durum böyl böyle diyecekler , trafik sigortasının ödeyeceği rakamı sayacaklar eline gönderecekler..
üstelik o şahıs gidip yeni araba aldığında da yine bu şerefsizlere gelip kaskolatacak , çünkü işi bilmiyor... bu adamlar onun gözünde ona iyilik yapmış ve zararını tazmin etmiş kişiler.. yine gidip onalra kaskolatacak...
bu arada acenta da hem müşterinin yeni arabasına kasko satmış olacak , hem de beş kuruş vermesiği pert arabayı ya satacak ya toplattıracak ya parçalarını satacak vs..vs..vs..
millet parayı böyle kazanıyor işte..
biz de çarklar arasında ezilen maaşlı zavallılar olarak yaşamaya devam ediyoruz...
kimsenin bişeyden zarar ettiği felan yok aslında kerem
kardan zarar ettiler sadece
kadayıfın kaymağı azaldı , gerisi tabakta aynen duruyor :)
klasik ağlama politikası , bu sebeple kaskolar biraz daha pahalılaşacak , bahaneleri hazır işte
Umarım tatlıya bağlanmıştır..:) gelişmeleri merakla bekliyoruz.
Başka bir forumda bir arkadaş uğraşmıştı sanırım 2 sene kadar sürdü ve kasko değerini yada ona yakın fiyatı aldı diye hatırlıyorum.
Kaskolar bunu hep yaparlar. 10 araç tan 1 kişi sıkıntı çıkarır ve mahkemeye kadar giderse onun parsını verirler geri kalan 9 arabayada az ödüyorlar. Yani ağlamayan bebeğe emzik vermezler hesabı tutturabildiklerine :D İnanın 100 araçtan belki bir kaç tanesi mahkemeye kadar başvuruyor. Onlardandan kazanana hakkı kadarını veriyorlar :)
bana 2007 model evo 9 um pert oldu 48 bın tl teklıf ettıler pıyasa degerı bu dıye ben dırek hukuk danımanımla gorusun lutfen dedım...
sımdı bıdaha pıyasa arastırması yapıyolarmıs cok komık adamlar 48 bın tl ye kazasız 22000 de evo 9 bulun 5 tane almassam serefsızım dedım...
umarım ıstdıgın parayı alırsın gecmıs olsun
Bugün Görüştüm Acenteyle Çok Samimi Yaklaşıp Söylediğim Herşeyi Dinlediler Ben Mağdurum Dedim Zaten Trafik Sigortası Bana Bu Parayı Veriyor Siz Ne Yaparsınız Dedim Benim Aracımın Hurda Bedeli 5 Olsa Karşıdan Alıcağınız 15'le 20 Yapar Dedim Gittim Aracın Piyasa Değerlerini Söyledim Avukatımla Görüştüğümü Ve Kanunen Net Bir Şekilde Haklı Olduğumu Belirttim Bugün Yada Yarın Kaskoyla Görüşüp Arayacaklar Söylediklerim Ve Poliçem Şöyle
Aracın Piyasa Değeri Kasko Bedelinden Yüksekse %24 Fazlasına Kadar Karşılanabilir
Eskime Payı Düşülmeyecektir
İbraları Var Poliçede
Söyledim Yoksa Bu Bir Senettir Avukat Masrafları Faizi Derken 30 Lira Alırım Sizden Bunu Benden İyi Biliyorsunuz Dedim 18750 + %24 ü 23.250 Para Eder Dedim 20.000 TL İstiyorum Sizden 19.999 İçin Beni Arayıp Rahatsız Bile Etmeyin Dedim Acente Çok Olumlu Karşıladı Benden Değil Bu İşin Acısı Otobüs Şirketinden Çıkmalıdır Diye Belirttim
Bekliyoruz..
Vaktim Zamanım Herşeyim Var ALLAH'a Şükür Görecez Bakalım Yasal Dolandırıcılar Ne Yapacak
acelen yoksa sonuna kadar git bizim 1 senedir mahkeme devam ediyo işin sonunda sağlam bi faizle alıcaz sonuçta parayı adamlarda biliyor fakat uğraşmak istemiyenler olunca yanlarına kar kalıyor. bizim 38.600dü kasko değeri ve yenilendikten sonra 1 ay içinde pert oldu araba 30bin veririz dediler en son konustugumuzda arastırdık 17bin veririr dediler. siz bilirsiniz dedik şimdi mahkemeler devam ediyo yargı süreci biraz uzun ama sonuçta hakkımızı aramak ve hakkımız neyse almak lazım
Galerilere soruyorlarsa yalan olur o iş. Galericiye fiyat sorarsan oda sana alacakmısın satacakmısın diye sorar :)
tüm galeriler demiyorum ama geneli kupon arabalar hep kazalı kötü toplanmış çok iyi boyanmış arabalar, birtek takasa gelen gündelik araçlar iyi çıkıyor onlarada deli para istiyorlar.
Bu araçların kasko bedeli piayasa şartlarına göre belirleniyorsa, ona göre kasko vergi ücreti ödüyorsan niye kaza yapınca kasko bedelinin piayası fiyatını araştırıp daha ucuz buluyorlar bu adamlar çok ilginç.
en güzeli piaysadaki en ucuz VTI vs. alacaksın 11'e pert edince piyasa bedeli 16 versinler:):):)
17 Son Diye Geldi Bağırdım Çağırdım Pazartesi Arayacaklarmış :) Analarını ...
Ozan abi rx8im pert olduğunda kasko şirketini1kere bile aramadım.kazanın erkesi günü sigortacıma haber verdim ben ilgilenicem dedi sanırım 2.5-hafta sonra direk 55 dediler o dönemdede deli gibi kampanya vardı sıfırlarını veriyolardı 55e 40.yıllarınıda 56-57ye tamam dedim.Ve Sigortacım elimden geleni yaptım üstüne çıkmıyolar dedi.Başka hiç çaba sarf etmedim.AMA diğer araçlar evler işyerleri vs... herşeyimiz aynı acentadan aynı sigorta şirketi tarafından sigortalı.55diyil 50 verseler bidaha o şirketten hiçbişeye sigorta yaptırmazdık, acentamda bunu belirtmiş şirkete....Eğer senin durumun da benimki gibiyse sadece onu belirt 2kara geçiyim derken 10zarar etsinler...
inş. istedın gıbı sonuclanır.. ben aracımı kasko bıle yaptırmadım kasko bedelı 13.500 aracın benım aracım pert olsa saglam parcalarını satsam o parayı gecerım bu dusuncedeyım..
kasko eğer aracı size bırakacaksa ona göre vereceği paradan düşüyorlar. Hme p parayı veripte hemde arabayı vermiyorlar.
Aracı ayrıca ihaleyle en iyi para verene satıyorlar
Araç pert olduktan sonra paranı alıyorsun aynı zamanda ihalede kim en yüksek fiyatı verirse versin ilk hak sizindir.Atıyorum araca kazalı hali ile en son 7500 tl verdiler. Sen 7600 tl verip arabayı alabilirsin arttırma sonrasında.Tabi rakamı salladım yani belki teklif için minimum 50 dir 250 dir bilemem...
Bu yolda denenebilir,benim aracım pert oldugunda tanıdıgım bir servisçi aracımı bildiğinden gel biz alalım toplar satarız dedide ben yanaşmadım çünkü soğumuştum bir kere ama istediği rakamı alamayınca ( genellikle kupon arabalarda ) sahipleri bu şekilde yapabiliyorlar ihale sonucu çok yüksek rakamlar çıkmadıysa...
eger 17000 ytl yi verip arabanıda sana verirlerse aracın motoruda saglamsa motorunu satsana.haydi haydi dha fazla para eline gecmiş olur
17000 lira verip üstüne arabayı falan vermezler arkadaşlar naptınız :)
acente ile konuşursanız 18000 liraya falan çıkabilirler ama öyle kasko bedelinin üstündeki rakamlara çıkmak çok zor gerçekten...
araç perte ayrıldıgı zaman sırket anahtarı ruhsatı herseyı alır. hangı sıgorta sırketı parayı verıp bıde arabayı gerı verıyokı ?
daha sonra soylendıgı gıbı satılıyo epey bı ucuz paralara.
kasko bedelının ustune cıkmak zor degıl ımkansız.
cunku kasko sırketı ben bu kadara ımza attım banane senın arabanın muadılınden der.
Demeyen sıgorta sırketı salaktır.
Bakalım Yarın Arayacaklar...