-
Ama tehlikeli bir oyuncak sonuçta araba,otobüs,kamyon kullanıcılarının çogu motosiklet süren insanları pek sallamıyor..Hele sen istanbulda yaşıyosan sorun olabilir..
Yaş genç be benden 3 yaş büyüksün abi diyelim :)
Boşver bence benim de hevesim vardı ama kazaları görünce insan korkuyor
-
ben 2 senedir 2003model cbr600f kullanıyorum , ve acaip memlunum. motora 600cc ile başlamak intahar değil ama bence yanlış. motordaki ilk zamanlar en çok kaza riski olan zamanlar, tam olayı kafamda bitirdim alıştım dediğin anda sağ elini gazda unutuverirsin ,bu hep olan doğal bir şey, bide motosiklette viraj biraz farklı, düzde 1000 likle iyi gidiyosundur ama viraj gelir ,hafif bi panikte dönebileceğin virajda bariyere çakıverirsin motoru.. bunlar yaşanmış şeyler ,o yüzden iyice otomatiğe bağlayabilmek için ilk başta 600 lük veya 1000lik gibi pahalı , hızlı motorlar yerine , çok üzülmeyeceğin , çok hızlı olmayacak motorla başlamakta fayda var ama küçük motor u sıfır alıp bi ton para vermek bence mantıklı değil.
hyosung kore malı ve o kadarda çıt kırıldım değil
kawasaki , parça ve distributor sıkıntıları yaşıyor
italyanların 2 zamanlıları biraz pahalı ve kıza ömürlü olabilir. parça bulmada zorlanabilirsin
hondaların motor ömrü, parça bulamama sıkıntıları yok
yamaha güzel ama yeni makina olacak 125liği dolayısıyla ucu z olmayacak
Buğra bence çok para vermeden ( zaten satarken kaybın olacak, bari alırken ucuza al zarar büyük olmasın) parçası rahat bulunan çok güçlü olmayan bi makinayla (tipine çok takılma) 1-2 sezon bin , daha gençsin uzun yıllar motora binersin,acele etme, alıştıktan sonra istediğini al bin derim ben
cbr600f e kötü diyen arkadaşlara da burdan selam olsun..ayıp etmesinler
-
bence 600cc den başlamak daha mantıklı
-
Öncelikle hayırlı olsun :) Bence uygun fiyata güzel bir Suzuki GS500 alınabilir. Benim ilk motorumdu, çok güzel, sorunsuz, gerektiğinde sakin, alışınca da yeterince hızlı bir motordur. Suzukinin muadili Kawasaki ER5 de olabilir ama parça ve distribütör sıkıntısı lafı dönüyor, bilemiyorum...