Yanlış biliyosun c180ler 1.6 , clk200ler , e200ler 1.8
eğer güncel kasada 2 kasa öncesiğnden bahsediyosan bilemiycem ama
Printable View
bizzat muayeneci olarak, malesef muayenede iş emri açılırken araç teknik özellikleri ruhsattan kullanılıyor.Ama tip onay belgesinde yazanlar dışında teknik değişikik yapılamaz.tamamen iş güzarlık var bu tarz durumlarda.
biz sıfır renault traffıc mınıbus aldık ruhsatlar yenı deısıyodu ozaman araca 1300 cc benzınlı yazmıslar ama bandrol vs hersey orjınalıne gore alınıyo.napalım dedık bole kalsın dedıler bızde eyvallah dedık
yaptıranı bağlamaz büyük olasılıkla, böyle çıkmış denir..
ama resmi belgede sahtecilik 6 ay hapisle başlıyor diye biliyorum :)
c180ler 1.6 zaten arkada isterse c2343245 yazsın.. 335i ler de 3.5 değil mesela 3.0 aşırı besleme olduğu için 335 diye çıkıyo.. model isimlerine takılmamak lazım.. benim arabam da 318 ama 1.9 motor;)
konuyu yeni gördüm seni aydınlatayım kardeş bu dediğin olayı memur yapmıyor ek 1 formunu bazı vatandaşlar yanlış doldurdukları zaman aracın cc nide yanlış giriyolar vergi dairesnde ilerleyen zamandada bunu farkettikleri zaman zaten o bandrol farkı ortaya çıkıyor işlemi bandrol ikmal den alıyor yani seve seve ödeyeceksin kaçış yok sallamışlar sana kim dediyse
başımıza gelen bir olaydır bu yaklaşık 3,5 sene sonra vergi dairesi şirkete gönderdi bandrol farklarından dolayı ihbarnameyi :D
1.6 dizel aracımızı 1.4 benzinli olarak yazmışlardı ruhsata.. yıllarcada vergisini ona göre ödedik. satarkende hiç bi sorun cıkmadı..:) şans işi heralde biraz..
vtia 1.4is m3e 3.16 yazısı yapanı gördümde bu olay biraz aşmış :)
Blue Effiency yazanlar 1.6 motor. Diğerleri değil.
http://www.mercedes-benz.com.tr/cont...ical_data.html
Yanlış biliyorsunuz.
M271'in çap-strok değişmiş halidir. Blok aynıdır.
Dediğiniz gibi resmi sitesinde 1.6 gerçekte 1.8 değildir. Daha dikkatli araştırırsanız yurt dışındaki teknik verileri veren tüm sitelerde dediğinizin yanlış olduğunu görürsünüz.
C 180 KOMPRESSOR BlueEFFICIENCY 1.6 16V M271 156 PS (115 kW; 154 hp) wiki verisi.
(Aslında bu tip şeyleri wiki ve benzeri sitelerden araştırmak saçma geliyor ama yurt dışı kaynaklı web sitesi gösterme ihtiyacı doğduğundan ötürü mecbur kullandım)
http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_C-Class
http://www.carfolio.com/specificatio...ar/?car=192357
Bu aşağıdaki de 1.8 litrenin, aradaki farkın daha net anlaşılması için onuda koyuyorum.Alıntı:
2008 Mercedes-Benz C 180 Kompressor BlueEFFICIENCY Automatic
Bore × stroke 82.00 mm × 75.60 mm
3.23 in × 2.98 in
Cylinders S-4
Displacement 1.6 litre
1597 cc
(97.455 cu in)
Bu sitenin TR ile bağlantısı yok, haliyle öne sürdüğünüz gerçekte teoride 1.6 pratikte 1.8 olma gibi bir durum ne yazık ki doğru değil.Alıntı:
2007 Mercedes-Benz C 200 Kompressor Automatic See all Mercedes-Benz models
Bore × stroke 82.00 mm × 85.00 mm
3.23 in × 3.35 in
Cylinders S-4
Displacement 1.8 litre
1796 cc(109.599 cu in)
Mercedes'in sadece TR pazarı için tüm dünyaya 1.8 aracı 1.6 diye pazarlayacağını düşünecek kadar büyük bir komplo teorisi üretiyorsanız orasını bilemem.
Ama söylediğiniz durum gerçekle uzaktan yakından alakalı değil. Lütfen biraz daha iyi araştırıp öyle yorum yapalım ki insanlara yanlış bilgi aktarmayalım.
Ben bir 98 honda legend biliyorum ruhsatında 2000CC yazıyor herifin ama araç 3200CC :) TR'deki teglerinde %60 ı 1800 yerine 1600 yazar ruhsatda bir benimki 1800 :D valla ne diyim herkes rahat soran yok sorgulayan yok... Ama benim anlamadığım ruhsatda 2000 yazıpta sistemde nasıl 3200 cc lik araç 2000 cc gözükebiliyor... nasıl bir adamı var bu memurun içerideki araç kayıt biglilerini bu kadar net değiştirebiliyor... hani motor kodlarını okuyup anlayanda yokki... RX8 in 1300 cc dediğindede hemen soruşturma açarlar ama nasıl 1300cc olur o araç diye uğraştırırlar sonra örnekleride mevcut...
bizim arkadaşın integra da 1,6 olarak geçiyor, halbuki 1,6 integra yok die biliyorum ben :)