kendimden biliyorum bel ağrısı ciddi anlamda hayat kalitemizi düşüren sıkıntılı illet bişey, neyseki ben bunu uzun zaman önce atlattım ve şimdi bu sıkıntıyı çeken arkadaşlarada yardımcı olacam.
öncelikle bilmeyen arkadaşlar için... günlük yaşamda belinizden kaynaklanan rahatsızlıkların büyük kısmı oturma şeklinizden kaynaklanmaktadır, ve herkez olmasada, bu forumda çoğu insan eminim günün büyük bölümünü arabasında oturarak geçiriyordur.
yani işe oturma şeklimizi düzeltmekten başlayalım...
benim bazı arkadaşlarımda gödüğüm şey koltuğu şaçma bir şekilde geriye çekmek, gaza basmak için koltuğun yarısına oturp dreksiyona ulaşmak için kamburunu çıkarmak.
nasıl oturmalı??
arabamızda sedirde yayılır gibi oturmamamız gerekiyor, yani oturduğumuz zaman koltuğun sırt, oturma bölümü ve sizin sırt, poponuz arasında kesinlikle boşluk kalmaması gerekiyor, bunların dışında dreksiyona elimizi uzattığımız zaman ona ulaşmak için kamburumuzun çıkmaması yani sırtımızın omuz hizasına kadar olan kısmı kesinlikle koltukla temas halinde olması gerekiyor ayrıca bu şekilde otururken elimizi dreksiyona uzattığımız zaman diseklerimizin biraz kırık vaziyette olması sizi her durumda koltukla tam temasta tutacatır, aksi taktirde manevra yaparken dreksiyona uzanmak için yine eğilip bükülürsünüz... ve şunuda belirteyim bu oturma şekliyle dreksiyona kesinlikle daha iyi hakim olusunuz... bunlar dışında yükseklik ayarı vs vs... size kalmış, ancak koltuklarınızda bel destek ayarı varsa mutlaka o ayarı biraz şişirin başta rahatsız gelebilir ancak kesinlikle faydasını görüceksiniz...
2. olarak sabah kalktığınızda ve gece yatarken yapacağınız çok basit 1 2 dakikalık bir egzersizle 1 haftaya kalmadan kesinlikle belinizde ağrıdan eser kalmayacak
hareketin adı ise ters mekik
sağolsun boks hocam Nafiz Başaran ın bana öğrettiği bu mekik bel ağrımı tamamen yok etti ve sırt kaslarımı ciddi derece güçlendirdi...
öncelikle yüz üstü yere uzanıyoruz, kollarımızı birbirlerine 180 derecelik açıyla açıyoruz ve dirseklerimizi kırıyoruz,(eller karşıya bakacak) başımız ileri bakar vaziyette göğsümüzü yukarı doğru çekiyorz... işte bukadar basit, başlangıçta 20 ile başlayın gün geçtikçe uzatmaya çalışın, ayrıca ayaklarınızı altına sokabilecek dolap yatak vs vs.. bişeyler varsa faydalanmanızda yarar var çünkü ayaklarınızın sabit olması verimliliği arttırır
hadi geçmişolsun...