User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
32 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: araba kullanmaktan beli ağrıyan arkadaşlar buraya...

ygtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Thumbs up araba kullanmaktan beli ağrıyan arkadaşlar buraya...

kendimden biliyorum bel ağrısı ciddi anlamda hayat kalitemizi düşüren sıkıntılı illet bişey, neyseki ben bunu uzun zaman önce atlattım ve şimdi bu sıkıntıyı çeken arkadaşlarada yardımcı olacam.

öncelikle bilmeyen arkadaşlar için... günlük yaşamda belinizden kaynaklanan rahatsızlıkların büyük kısmı oturma şeklinizden kaynaklanmaktadır, ve herkez olmasada, bu forumda çoğu insan eminim günün büyük bölümünü arabasında oturarak geçiriyordur.
    yani işe oturma şeklimizi düzeltmekten başlayalım...

benim bazı arkadaşlarımda gödüğüm şey koltuğu şaçma bir şekilde geriye çekmek, gaza basmak için koltuğun yarısına oturp dreksiyona ulaşmak için kamburunu çıkarmak.

nasıl oturmalı??
    arabamızda sedirde yayılır gibi oturmamamız gerekiyor, yani oturduğumuz zaman koltuğun sırt, oturma bölümü ve sizin sırt, poponuz arasında kesinlikle boşluk kalmaması gerekiyor, bunların dışında dreksiyona elimizi uzattığımız zaman ona ulaşmak için kamburumuzun çıkmaması yani sırtımızın omuz hizasına kadar olan kısmı kesinlikle koltukla temas halinde olması gerekiyor ayrıca bu şekilde otururken elimizi dreksiyona uzattığımız zaman diseklerimizin biraz kırık vaziyette olması sizi her durumda koltukla tam temasta tutacatır, aksi taktirde manevra yaparken dreksiyona uzanmak için yine eğilip bükülürsünüz... ve şunuda belirteyim bu oturma şekliyle dreksiyona kesinlikle daha iyi hakim olusunuz... bunlar dışında yükseklik ayarı vs vs... size kalmış, ancak koltuklarınızda bel destek ayarı varsa mutlaka o ayarı biraz şişirin başta rahatsız gelebilir ancak kesinlikle faydasını görüceksiniz...

2. olarak sabah kalktığınızda ve gece yatarken yapacağınız çok basit 1 2 dakikalık bir egzersizle 1 haftaya kalmadan kesinlikle belinizde ağrıdan eser kalmayacak
    hareketin adı ise ters mekik
    sağolsun boks hocam Nafiz Başaran ın bana öğrettiği bu mekik bel ağrımı tamamen yok etti ve sırt kaslarımı ciddi derece güçlendirdi...

öncelikle yüz üstü yere uzanıyoruz, kollarımızı birbirlerine 180 derecelik açıyla açıyoruz ve dirseklerimizi kırıyoruz,(eller karşıya bakacak) başımız ileri bakar vaziyette göğsümüzü yukarı doğru çekiyorz... işte bukadar basit, başlangıçta 20 ile başlayın gün geçtikçe uzatmaya çalışın, ayrıca ayaklarınızı altına sokabilecek dolap yatak vs vs.. bişeyler varsa faydalanmanızda yarar var çünkü ayaklarınızın sabit olması verimliliği arttırır

hadi geçmişolsun...

.::EmrE::. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesinlikle doğru söylüyorsun Koltuk dik olarak çok daha rahat kullanılıyor...

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hareketin adı ise ters mekik
    düzünü yapamaz iken tersi nasıl olacak
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

emre yeşil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Siz hiç koltuğunu yatıran rallici F1 ci D1 ci gördünüzmü veya araç test programlarında koltuk yatırma kaza anında çok fazla risk demektir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en uyuz olduğum şey işe bahsettiğim koltuk ayarıyla 'yine annemin yaptığı gibi ayarlamışsın koltuğu' diye galda geçilmesi...

Emir_b16a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    koltuk dik ayaklar yaklaşık 120 derece kırık kollar uzatıldıında dreksiyon bileğnize gelicek dreksiyon tam kawrandığı zmnsa kollar dirseklerden 90 dereceye yakın kırık olucak

doğru oturma pozisyonu dur

bek ağrısıysa sporsuzluktan olur
    atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Frid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    düzünü yapamaz iken tersi nasıl olacak
    valla bi ayar çek artık sen ona
    ter mekik daha kolay gelebilir... en azından bi dene derim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emir_b16a Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    koltuk dik ayaklar yaklaşık 120 derece kırık kollar uzatıldıında dreksiyon bileğnize gelicek dreksiyon tam kawrandığı zmnsa kollar dirseklerden 90 dereceye yakın kırık olucak

doğru oturma pozisyonu dur

bek ağrısıysa sporsuzluktan olur
    tabi sporsuzluğun etkisi çok... şöyle açıklayalım onuda.
    bel kaslarınız çalışmadığı zaman beliniz güçten düşer dolayısıyla üst gövdenizin tüm yükü omurganıza biner... buraya kadar sporsuzluk
    bundan sonrası için ise eğer oturma pozisyonumuzu iyi ayarlarsak omura binen bu yükü azaltırız bunun içise otururken belimizi desteklememiz gerekir, yani bahsettiğim oturma pozisyonu bunun için
    ha bu tabiki bel ağrısına çözüm değil, bu sadece bu sorunun ilerlememesi için.
    çözümü ise kesinlikle spor

Emir_b16a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ygtrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tabi sporsuzluğun etkisi çok... şöyle açıklayalım onuda.
    bel kaslarınız çalışmadığı zaman beliniz güçten düşer dolayısıyla üst gövdenizin tüm yükü omurganıza biner... buraya kadar sporsuzluk
    bundan sonrası için ise eğer oturma pozisyonumuzu iyi ayarlarsak omura binen bu yükü azaltırız bunun içise otururken belimizi desteklememiz gerekir, yani bahsettiğim oturma pozisyonu bunun için
    ha bu tabiki bel ağrısına çözüm değil, bu sadece bu sorunun ilerlememesi için.
    çözümü ise kesinlikle spor
    + sporsuz hayat we yanlış oturuş pozisyonları bel fıtığına kdr bi çok belayı açabilir başınıza
    atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emir_b16a Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    + sporsuz hayat we yanlış oturuş pozisyonları bel fıtığına kdr bi çok belayı açabilir başınıza
    çok doğru
    bu sebeplerden dolayı zamanında bel kısmımdaki omurlarımda düzleşme olmuştu ve fıtığa doğru gidiyordu...
    şimdi ise gayeet sağlıklılar

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaklasik 1 haftadir inanilmaz bir bel agrim var ve sebebi muhtemelen gun icerisinde onlarca kez arabaya binip inmem ve ne gerek varsa yatar pozisyonda araba kullanmam...Bugun koltugu ilk kez dimdik yaptim ve kullanmaya calistim ama olmadi alisamadim...Ama dik kullanmaya devam olmuyor boyle aciyla yasamak.

ulasoztas1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir dönem benimde belimde ağrılar olmuştu uzun süre yanlış pozisyonda araç kullanmaktan. Kendi çapımda spor yapmaya başladım ve ağrılarım geçti, benim aracın koltuğu çok yatmadığı dik sayılabilecek bir açıda duruyo zaten ama hiç spor yapılmadığı taktirde o bile ağrıya neden olabiliyor.

VTEC® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ayaklar 48, boy 1.87 kilo 114 araba clio hb 3 kapı. yemez 120 derece bacaklar kollar dik bilmemne ben koltuk altı en geride sırtta epey bir geride yatık kullanıyorum kemerimin boyunu ayarlıyor öyle kullanıyorum. işim otomobil hergünde kmlerce yol gidiyorum çok şükür bir ağrım yok

GKS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim bel diyilde boynum tutuluyo ya

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı VTEC® Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ayaklar 48, boy 1.87 kilo 114 araba clio hb 3 kapı. yemez 120 derece bacaklar kollar dik bilmemne ben koltuk altı en geride sırtta epey bir geride yatık kullanıyorum kemerimin boyunu ayarlıyor öyle kullanıyorum. işim otomobil hergünde kmlerce yol gidiyorum çok şükür bir ağrım yok
    maşallah speclerimiz aynı nerdeyse
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    babam bunu kullanıyordu. Integradayken koltukları ona fazla spor gelıordu.

Bundan sora hiç bir agrısı kalmamıstı...

KA Style

çağlarcoskun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    boyum 1,98 bacaklarımda haliyle çok uzun o yüzden koltuğu en geriye çekip baya bi yatırıyorum anca öyle kullanabiliyorum koltuğu geriye çekip dik te kullanamıyorum ozamanda kafam tavana çarpıyo mecbur iyice yatırıyorum hatta europa varken arka camdan kolumu çıkarmış bi şekilde gezdiğimde görülmüştür ahahha şimdi ee sonuç olarak ne mi diyosunuz? sonuç = bel fıtığıyım fıtık etti bu boyum beni ne istediğin kızı ayarlayabiliyosun , ne istediğin sevdiğin arabayı alabiliyosun , ne rahat rahat iş yapabiliyosun , vs vs vs okuldada istiklal marşlarında yada herhangi bişeyde ilk olarak müdür beni görüyodu ve hemen beni alıyodu
    AutoMiss oto yıkama kuaföR

ÇağLAR

Onuralp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben yıllardır böyle kullanırım, hiç sırt kısmını yatırmadım desem yeridir. Bazı adamlar var direksiyonun arasından bakıyorlar.
    Allah'a şükür hiç bir bel ağrımda olmadı.
    19051919-23041920-30081922-01111922-29101923

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı VTEC® Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi sen ön koltuğu iptal et, drek arka koltuktan kullan arabayı

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)