bilgisayar dalında olduğunu yazmışsın almanca bir işine yaramaz çince veya japonca öğrenebiliyosan öğrenebilirsin biraz uzun sürer ama :)
Printable View
bilgisayar dalında olduğunu yazmışsın almanca bir işine yaramaz çince veya japonca öğrenebiliyosan öğrenebilirsin biraz uzun sürer ama :)
Almanca iyidir.
bence bu konuya bi anket gider
dunya genelınde ılk gecerlı dıl ıngılızce 2 cısı ıspanyolca 3 fransızca 2 ve 3 cozdum ama 1 daha cozemedım :D
Almanca ve Fransızca.
ingilizceyi iyi bir şekilde halletmek şart oldu zaten.
diğer bir dil olarak neyi seçeceğiniz ileride mesleğinizin hangi dalında çalışacağınıza göre değişir bence.
mesela ben elektrik mühendisliği okuyorum.ingilizce görüyoruz zaten.ileride şantiyeci olmayı planlıyorum :D onun için extra hangi dili öğreneceğime karar veremedim:D
uluslar arası bir iş yapacaksan çince dünya nın ticaret merkezi haline geliyor gittikçe.
Ispanyolca. Ardindan rusca.
bence çin' ce öğren.dünyanın en çok konuşulan dili çünkü :D
Çince
Japonca
İspanyolca
diye sıralayabilirim..
ispanyolca yada italyanca
mühendisten öte bilgisayar mühendisliği okuyorsan ve ingilizcen iyi ise amerikada en popüler dil olan ispanyolca ya yönlenebilirsin eğer amerika hayallerin varsa. ama yolun antalya ya düşerse keşke rusça öğrenseydim dersin.
ispanyolca ve japonca derim
ama meslek alanına göre almanca yada farklı diller tercih edilebilinir
Mutfak Sanatları ve Yönetimi okuyorum, bizde terminoloji genel olarak Fransızca olduğu için bende ikinci yabancı dil olarak Fransızca alıyorum.
Çince rusca.. Ticaretin ekseni ister istemez o tarafa doğru kayıyor..