araba harıka ama o paraya hyundai almam : )
Printable View
araba harıka ama o paraya hyundai almam : )
hyundai yeni " i " serisiyle hem kendini geliştirdi hem malzeme kalitesini hemde sağlamlıgnı
arttırdı hiçte kağıt kıvamında değil son çıkanları (era accent vs için konuşmuyorum).kendi
aracımdan ornek vericek olursam 1.4 baz model i30 1300 kilo boşuna bukadar ağır değil o
araç boşunada 5 yıldız almadı :D.
genesis içinse Tr de belki o fiyatı hak edicek araç değil tabi :D
2,5 motor - 300 hp = 60.000 TL yapsınlar alayım.
Hyundai'nin ekonomik seçenekleriyle ABD pazarı için ürettiği modelleri birbirinden ayrı tutmak lazım. Lakin üstüne o motor hacmi yüzünden bi o kadarda vergi binince hiçbir hyundai'ye o kadar para vermek mantıklı olmaz. Ancak bilmiyorum gidip gören varmı Genesis'in sedanını ve IX55'i inceledim gerçekten çok iyiler. Gidip 200 milyara Genesis almam ama yarı fiyatına gidip 2. kez santa fe aldık. 92bin km oldu tık yok. Öncekini 165binde satmıştım. Şirket araçları Hyundai'di anahtar değmeden 160-180bin km arası ihtiyaç kalmadığından satıldılar. Şimdi yine bakınıyorum Era'dan daha mantıklı bi seçenekte göremedim açıkçası. Hatta kendimede bi era düşünmüyo değilim. Evo dergisinde okumuştum Ix55'in testindeydi sanırım. Şöyle bir cümle geçiyordu;
"Hyundai'nin ...... (ismini hatırlayamadım şuan) fabrikasında banttan rastgele bir motor alınıp 15gün redline'da çalıştırılıyor" kısaca Hyundai benim için sorunsuz bir marka anlamına geliyor. Defalardır tecrübe ederek bu kadar emin konuşuyorum. Kimse kusurabakmasın ama yorumların çoğu çok acımasız ve bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insanlar tarafından yapılmış.
Bkz:
http://www.rentacarayhan.com/images/chery_tiggo3_1.jpg
Bu fiyata anca bu
2 defa hyundai alıp sattım ama hyundaiye asla bu kadar para vermem.
ama gercekten cok guzel bi arac :)
hyundai için iç kalitesi vs. denmiş ama şöyle bi olay var , bugün uzunca hem 2010 era hemde 2010 i30 kullandım , ikisi arasında dağlar kadar fark var hem kullanım hem kalite kullanım olarak , sanki farklı markaların otomobilleri gibi..
bencede 2.0t getirip uygun fiyatlı verirlerse satılır..
Hyundai her zaman hyundai,bu parayı zaten vermem.50 bin desen yine vermem.Türkiyede de bu arabaya bu parayı vercek enayi var mıdır bilemiyorum,o paraya bi s2000 bi sti bi tanede tayyar alır keyfime bakarım,araya belki bi tanede 106 sıkıştırırım olursa çıtır çerezlik :D
"€" Bazında değilde "TL" bazında bir fiyatı olsa idi yinede acaba edermi derdim :)
öte yandan bildiğiniz gibi bu araç amerika pazarı için üretildi ve orda tuttuğu satış rakamlarının iyi olduğu doğrudur motor tarzı ve genel olarak Amerika tarzı hakimdir..
araçtan bariz bir şekilde kalitesizlik akıyor amerikan araçları bu konuda meşhurlardır vede araç kültürleri biraz düşüktür çok kafayı yormadan mustang lerin crossfire ların içine kafanızı uzatın yeter..
avrupaya bakın bu aracı alan çıkacakmıdır görürsünüz..
özellikle araba kültürü en yüksek ülke İniltere dir genesis değil genel olarak Hyundai markasını parmakla anca gösterirsiniz bulabilirseniz..
fast&furious de polisin ne bekliyodunuz hundaymı vericektik tipinde bi lafi vardı o bile araba üstünde kotu bi izlenim bırakıyor.ama herzaman bende savunmuşumdur hundayların sorunsuz araclar olduklarını.bide sorunsuzlukla sac kalınlığının ince veya kalın olmasının ne alakası var onuda anlamıs değilim.toyota honda nında sacı ince sorunlu araclarmı hayır aksine en sorunsuz araclardır ki bu coğu kişinin ortak görüşüdür.
Biz de alırken era bakmak için gittiğimizde i30 ve i20ye baktık çok hoşuma gitti 2si de bunu satınca dizel bi i20 alırız heralde , servis , hizmet çok iyi hyundai'de .
Markayı yerden yere vuranlar bu arabaya 50bin bile vermem diyenler illa olacaktır , o zaman bu coupenin bir kaç araca saplaması gerekiyo namını duyurmak için :hahaha::hahaha:
Tam hatırlamıyorum olarak ama zamanında gelecege dönüş filminde bir araç için benzer bir konuşma geçiyordu :) Ne bu japon malı mı gibi birşeydi dediğim gibi tam hatırlamıyorum konu da bu değil zaten :) Demek ki markalar ilerleyip kendilerine birşeyler katabiliyormus değil mi ? :)
fazla alkolün insan bünyesine zararlarını birebir gördüm bu araçta.Akarı kokarı olmadan 30 büyük devirip fiyatı koymuşlar:D
gelmesede olurmuş kafayı yemiş bunlar o paraya porsche turbo var
bu motor hacmıne vergı ındırımı olmadıgı surece yalan olur v6 modelı usa fıyatları gıbı olsa keske
Sen öyle birşey dedin demedim yanlış anlaşldıysam özür dilerim . Sadece öyle kötü imaj bırakılmak istenmektedir . Unutmayalım gelecege dönüş amerikan filmi diğer markaları kötülemesi normal . Tokyo driftteki laf kamçıladı hyundaiyi demekki i30u çıkardı :hahaha::hahaha:
güzel ama bu fiyatı hakedecek kadar da değil..max 55-60 civarı 2,0 litresi gelirse iş yapar..
bu fiyata alan adam yarı fiyatına bile satamaz türkiyede..
deli bunlar
45 bnlira eder
öndeki amblem honda olsaydı acaba yorumlarınız ne olurdu çok merak ettim
Fiyat komikmiş. :D
Güzel yuruyor. Bir defa trafikte denk gelmişti...
ciddi pahalı
Enişte de dedi bugün bi hyundai gördüm diğerlerinden farklı diyordu , g*tü başı ayrı oynuyordu :D:D , coupe mi dedim yok dedi senin begendiğin değil ( galeriye ilk gidince coupeye yazılmıştım ) Dedim enişte eğer bahsettiğin araç genesis'se cennetliksin bir daha görme ihtimalin düşük :hahaha:
Çok Para Ama Güzel Araba :D
Adam gibi bi araba yapalım demişler aferin ama bu araba amerika'nın en iyisi olur Türkiye'nin değil :D
http://www.youtube.com/watch?v=AX-wgjIqyB8
Bir bölümünün düşünce değişir :)
Çok para..bu arabaya neler alınır
Patlamaz ellerinde millet hava olsun diye alır :)
Legend ne acaba ?Yada pilot ?Pilot Türkiye'ye gelse ne kadar fiyat istenirdi?Ki Pilot'ın ABD fiyatı bile 5K dolar fazla iken hemde.Pahalı olmak mı kaliteli olma kriteri ?Böyle bir mantık yok sadece.Türkiye pazarıyla markalar mı karşılaştırılır?Eski Hyundai zaten yok Hyundai kendini çok geliştirdi, ilerde çok büyük bir marka olmaya aday böyler giderse.Fakat karşılaştırma bu şekilde Türkiye pazarı ile veya araçların fiyatlarına göre baz alınarak yapılmaz.
Konu Fiyatsa Honda Legend yada Pilot,Hyundai Genesis ve İx55 in fiyatının üstünde gelmiş olsa bile bir çok kişi Hondaya o kadar para verilir derdi.Kaliteyse Genesis üzerinden konusursak Amerikada yılın arabası seçilmiş bir model.Kimse Hondayı küçümsediğimi düşünmesin... Hyundainin bu imajı düzeltmesi için daha çalışması gerekli ama Honda ile son 5 yılda kendini geliştirmiş Hyundai arasında denildiği gibi dağlar kadarda fark yok.
Tam aslında aksine oldu Legend o paralara kimse satmaz dedi(Tabi ki Honda fanları hariç).Ki öyle oldu satmadı artık yok denilebilir.Diğer konu ise ben zaten Yeni Hyundai'a olumsuz yönde yorum yapmadım aksine gayet iyi yönde geliştiklerini söyledim.