sorun binadaki kadınlardan biri yavrular bodrumdayken hepsini eline alıp bahçeye atmış başka koku karışıncada annesi bakmaz kediye anneninde bir suçu yok aslında dingilin teki yüzünden uğraşıyoruz hayvanların hayatı tehlikeye girdi :mad:
Printable View
izdivaç programınamı cıkarsak napsak yaw:D:D:D
umarım saglıklı yasıycakları bıyer ve ıyı bakıcak bırılerını bulursun ;)
İnşallah çekirge kısmet bakalım
kerem ben olsam apartmandaki teyzeye kitlemiştim kedileri al sen emizr yada bişi yap diye...
kanka kadının numarası bulsana bana ben ne yapıcagımı ıyı bılıyurm :D
Ben alabilirim birini ama evde durmuyorum, bü kadar küçüklükte yanlız bırakılmazlar evde de.
dostlara haber verdim, yine de birşeyler yaparız :)
Zaten şuan bende vermem en kötü kuru mama yiyene kadar bendeler o konuyuda belirtiyim.
Anne kediyi 1 gece evinde misafir et bence daha önce ben bu yolu denemiştim başarılı olmuştum. biraz zordur ama bence denemeye değer. anneyi rahat yatabileceği bir karton kutunun içine evde kullanılmayan bir havlu sererek yatır mümkün olduğu kadar uzun bir süre. bu süre zarfında o kedi orda yatsın diye türlü türlü maymunluklar yapıyorsunuz ama başarılı olursa yaptıklarına değer. kedi orada uyuyup bir süre yatınca kokusu siner. bunun ardınada yavruları o kutunun içinde yatırki annenin kokusu onlara geçsin. totalde 1-1.5 gün zarfında (annenin yatması, yavruların yatmasıyla birlikte) anne tekrar yavrulara bakabilir. zaten anne kedi emzirmekte zorunda memelerindeki süt bir süre sonra kendisinede rahatsızlık sancı yapar. ben 2-3 kere yaptım bizim kömürlüğümüze doğum yapan kediler için başarılı olmuştum.
Ne demek. yavrucaklara bişey olmasın yeter. Bende kedisiz evde hiç bulunmadım doğdum doğalı kedili evdeyimdir ki şuan bile evimde 4 kedim var. şirkette 2 tane kedim var. kurumsal bir renault bayisinde çalışmama rağmen kedi bakıyorum. kedi bizde hastalık seviyesinin üzerinde. :)
inşallah VTEC® in verdiği fikir işe yarar.çok küçükler çünki daha,annelerine ihtiyaçları var:o özellikle beslenemeyen bi tanesi için.o ne durumda şu anda?
5 dk kadar oluyor şükür oda yemeğe başladı doyurdum karınlarını şimdi uyuyorlar birbirlerine sarılıp :)
valla yine üstlerini bir havlu ile ört sıcak tut mutlaka. hatta sana başka bir fikir vereyim 2 tane 500ml lik pet şişe içine sıcak su koy nasıl ayarlarsın bilmem ama sıcaklığı ben kaynamaya yakın suyu 2 tane ped şişe içerisine koyuyordum dikdörtgen kutu içerisine bir sağa bir sola petleri koyup üzerine havlu örtüp oluşan boşluğa yavruları koyuyordum 2-3 saatte bir suları ısıtıp tekrar koyuyordum. yavruların bedenleri normalden daha sıcak olmalı, anneleri normalde bunu sağlayabiliyor ama annesiz olunca sıkıntı doğuyor. sıcak olması daha rahat hazım sağlıyor yavrulara hele sen inek sütü veriyorsan ki zannediyorum 3 te 1 sulandırarak veriyorsundur, inek sütü daha çok gaz yapacağından daha rahatsız eder yavruları. sıcak durmaları bı rahatsız olma durumunu azaltır.
Bilmiyorum anlatmam salaklıkmı olur sende hayvan besliyormussun ama bilirsin herhalde günde 2-3 kere çiş kontrolünü mutlaka yap. pamukla popolarını silerek :)
abi sordum da pek yanaşmadı annem, ikna edebilirsem haber vericem