supeerr olmus yaaa :))))
supeerr olmus yaaa :))))
Başbakan Supra'cıları Konuk Ediyor
http://www.toyota-supra.info/albums/...upra_FAF_2.jpg
Açılım politikasının son davetini Başbakan, Supra sahiplerini Pazar günü Topkapı Sarayı'na davet ederek gerçekleştiriyor. Bakanlıktan yapılan açıklamada bu topluluğun halk üzerinde çok büyük etkisinin olduğunu belirtti. Çeşitli çağrılara cevap dahi vermeyen bu grup elit bir oluşum olarak biliniyor.
BMW'cilerin çağrısını Dikkate Almadılar
Tuning camiasının çeşitli kesimlerinden son yıllarda sayısız davet yapıldı. Bunun son örneği Turbo bir M3 sahibinin girişimiydi fakat uzlaşma sağlanamadı. Öncesinde Amerikancıların ve melez araçların meydan okumaları da başarılı olamadı.
Nerde Bu Supra'lar?
Türkiye M3 kullanıcıları kurumu başkanı Emrah Sıralıaltıoğlu yaptığı açıklamada, 30 yıldır bu camiada olduğunu ve Türkiyedeki Supra nüfusundan şüphe ettiğini belirtti "Bize göre ülkemizde Supra bulunmuyor tamamen bir şehir efsanesi." sözleriyle tepkisini dile getirdi. Türkiyede sayısı pek fazla olmayan bu araçlara sahip insanlar modifiye dünyasında bir ilah olarak kabul ediliyor.
Modifiye Uzmanları Anlam Veremiyor
İstanbul'un önde gelen modifiye uzmanları ülkemizdeki bu durumun normal olmadığını ve neden ulaşılamaz bir seviyeye ulaştığına anlam veremediklerini açıkladı. Çağdaş Pist Yaşamını Destekleme Derneği (ÇPYDD) başkanı Efeyüzseksenaltı Yıldırım "Avrupa'da Şahin parasına satılan Supralar ülkemizde neden bu kadar dokunulmaz bir seviyeye ulaştı bilemiyoruz, fakat Fast&Furious ve Need For Speed serileri yapımcılarına karşı hukuki işlem başlatacağız." diye ekledi.
Vin Diesel de Davetli
28 Kasım Pazar günü yapılacak yemekli davete Vin Diesel'in de bizzat Başbakan tarafından davet edildiği açıklandı. Türkiye'deki Supra sahiplerinin gelip gelmeyeceği henüz kesinleşmiş değil.
Kaynak: http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...&CategoryID=78
Ömer ne içiyon sen :D
sıralıaltıoğlu auhahua :D
uahxusahxuahxuahxuhahu offfff :D
hepsi iyiymiş :)
hahahah ben bu konuyu daha önce niye okumadım acaba :D
supermıs yaa :)
ömer bunları yazmak için ne içiyon abicim ahauah yıkıldım :hahaha:
Emrah Sıralıaltıoğlu
Çağdaş Pist Yaşamını Destekleme Derneği (ÇPYDD) başkanı Efeyüzseksenaltı Yıldırım
ausghdkjkajkasjk :hahaha: :hahaha:
Ömer sen bi yüksek lisansda yazarlık üzerine yap ordan gelmeden :D :D
good job.. :D
son haber bombaaaa :D:D:D
aahahaha OMERS ve orhansah yıkmıslar :D:D:D:
Kendi Hatasını Anlayıp Fabrikaya Dönebilen Yeni Nesil Toyotalar Yolda
Dünyanın en büyük otomotiv şirketi Toyota’nın Yönetim Kurulu Başkanı Akio Toyoda, hatalı gaz pedalları nedeniyle yürüttükleri otomobil toplama kampanyasının tüketicilerde yarattığı tedirginlikten ötürü özür dilerken, şirketin bundan sonra yaşanabilecek olası aksaklıklara karşı üretimden çıkar çıkmaz fabrikaya dönebilen araçlar üzerinde çalıştığını açıkladı. "Bırak üretim bandından çıksın, dönerse Toyota'nındır" ismi verilen projeye göre araçların geri getirilmesindeki maliyetin neredeyse sıfırlanması bekleniyor.
Ustalar Kendi Kafasına Göre İş Yapmış
Geri çağırmalardan dolayı son günlerde önemli bir kriz yaşayan Japon devi Toyota'nın Yönetim Kurulu Başkanı Akio Toyoda düzenlediği basın toplantısında "İnanın şu araçları geri çağırırken nasıl utandığımızı Allah biliyor, ama hatadır işte. Ne yani, illa intihar mı edelim Japon'uz diye? Olmuş bir kere... Ustalara o kadar diyoruz, anlatıyoruz. Dinlemiyorlar. Yine bildiklerini okuyup, kendi kafalarına göre iş yapıyorlar." diyerek, hatalı imalatın nedeninin ustalarda olduğunu açıkladı. Yeni yetişen mühendislerin ise sadece teorik bilgilere sahip olduğunu ifade eden Toyoda "E okuldan geliyorlar, sanayi ağzını bilmiyorlar tabii. Kire, pasa, yağa elleri dokunmadan istiyorlar ki tecrübe kazansınlar. Sonra da usta bunları parmaklarının ucunda çevirince de... E sonuç ortada..." dedi.
"Bırak üretim bandından çıksın, dönerse Toyota'nındır" Projesi
Daha sonra, yaklaşık 1.1 milyar dolara malolan geri çağırmaların kulaklarına küpe olduğunu belirten Toyoda, yeni projelerini "Bazı şeyler yaşanmadan öğrenilmiyor ne yazık ki. Neyse, biz bu kadar masrafa girdik ama bu vesile ile de üretimden çıkar çıkmaz fabrikaya dönen araçların çalışmasına başladık. En kısa zamanda üretimine başlayacağımız bu arabalarda eğer bir hata varsa, bir şey denmesini beklemeden kendileri dönecekler fabrikaya. Son aşamaya geldik sayılır neredeyse. Geriye sadece otomobillerin üretimden çıkar çıkmaz nasıl fabrikaya döneceğini bulmamız kaldı." sözleriyle açıkladı. Bu uygulamanın Dünya'da bir ilk olacağının da altını çizen Toyoda "Şu son hadiselerden sonra baya açıldık. Hele elimiz rahata kavuşsun, bu projenin ardından henüz tasarım aşamasındayken fabrikaya dönebilen araç projemizin de eli kulağında..." diyerek basın toplantısını noktaladı.
http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=2491
puahahahhaha ulan nası yazıyosunuz bunları Allah iyiliğinizi versin :) :) :)
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...4_540919_n.jpg
Bir s13 sahibinin yürekleri parçalayan dramından sonra gene okuyanların içini karartacak ve yüreklerini burkacak bir hikaye ile yine karşınızdayız.Bir drifter ağlıyor....Hikayemizin baş kahramanı Doğuş Can Dursun...Kendisini gerek görsel gerek de yazılı basından tanıyoruz.Sempatik ve hareketli karakteri ile motorsporlarına gönül vermiş kişilere kendini sevdiren drifter Doguş Can Dursun bu sefer güldürmedi.Drift'e küçük yaşında LFS(Live for Speed) oyunu ile başlayıp ardından Drift Academy İSTANBUL ile drift merakını sanal ortamdan gerçek hayata taşıyan D.Can Dursun geçen sene Almanya'da gerçekleşen IDS Pro Search (Uluslararası Drift Serileri) lisans almak için katılmış fakat talihsizlikler yüzünden lisans alamamıştı. Kendisi bu yazımız için bize geldiğinde hepimiz hayretler içersinde kaldık..O hayat'a umutla ve boş bakan genç gitmişti sanki..Yerine suratındaki" ......" bakışı ile "felek takmış kancasını ,tutukluk yaptırmış tabancısını..." ifadesi vardı...Ne oldu hayırdır Doğuş? senin suratına "Nooolmuşş???" dememizle gözünden dökülen yaşlarla bize içini döktü.. "Abi bir S13'üm bile yok anlıyor musun?" dedi tabii bizde ne diyeceğimizi bilemedik..Sözlerine "Çevremdeki herkesin bir drift otomobil'i var bir benim yok bmw'ye bile razıyım allah canımı alsın" diye devam etti."Böyle işin ben şarap çanağına edeyim...Nolacak benim bu halim abi ya karı kız tamam da bir de s13'üm olsa tadından yenmez biliiin mi.."dedi..Tabii kendisinin bu haline çok üzüldük o an sanki bizim için sözün bittiği andı.."Allah razı olsun arkadaşlarım bana çok destek oluyorlar ben zaten bu seviyeye onların sayesinde geldim.Buradan onlara teşekkür etmeyi bir borç bilirim.Özellikle abilerim Mert Bilaloğlu'na Mustafa Mert Kazanç'a ve diğer tüm abilerime,ablalarıma ve dostlarıma teşekkür ederim."diyerek sözlerine şok bir iddaa ile devam etti.."Türkiye'nin en genç drifter'ı benim...Can ERYÜKSEL insanları kandırıyor...Gelmiş kaç yaşına affedersiniz bir tarafındaki kıllar ağarmış hala ortalıkta en genç drifter'ım diye geziniyor...Tamam belki ben büyük gösteriyorum ama Can'dan kaç yaş ufağım..." Doğuş Can Dursun'nun bu sözlerinin ardından kendisine cevap hakkı doğan Can ERYÜKSEL'i aradık belki bir polemik patlar diye fakat umduğumuzu bulamadık..."Dikey ne diyorsa doğru diyordur, benim böyle polemiklerle işim olmaz" diyip telefonu suratımıza kapattı..Türkiyede drift'in yeni yeni gelişmeye başladığını söyleyen D.Can Dursun "Bize sponsor lazım,para lazım,pist lazım yoksa bir Kawabata nah çıkar ülkemizden..Valla çoçuğumu kesicem yetti gayri en son bir dizel ford fiesta alıp kendimi yolla vericem gene bir fena oldum yeter bu kadar daha fazla konuşmak istemiyorum." diyerek röportajımızı bitirdi.Drift camiasından haberlerle gene karşınızda olacağız.
DHA(Drift Haber Ajansı)
korsana hayırrr bence evet
Sıralıaltıogullaro cok güldüm o postaya OmerRs harbiden iyiydi :D