GTC çok şekil araç.Full basık halde çok canlar yakarsın yolda giderken.1.9CDTI 'da chiplendimi gidişide daha fena olur.
İç kalitesi ve sağlamlığını direksiyona oturunca anlarsın zaten.
Printable View
GTC çok şekil araç.Full basık halde çok canlar yakarsın yolda giderken.1.9CDTI 'da chiplendimi gidişide daha fena olur.
İç kalitesi ve sağlamlığını direksiyona oturunca anlarsın zaten.
doğrudur dizelle çok samimiyetim yok 1.3 cdti corsam vardı ecusundan turbosuna paliodaki doblodaki versiyondan farklıydı. opelin çift turbo 2.2 dizel opc si falan var bilirsin bu yüzden opelin üst hacimlerde bağımsız olduğu gelmiş aklıma. nihayetinde dizeldir kim nası yapıyosa yapsın :D
Öndercim yanılmıyosun Alfayla bircok seyi farklı 1.9 cdti ın.. hatta aynı olan seyi az diyebilirim :)
Tamamda motordan bahsediyoruz, açıp verilere bakarsanız, hacminin, sıkıştırmasının, gücünün torkunun aynı olduğunu görebilirsiniz. Nasıl oluyorda pek çok parçası farklı oluyor? Üretim malzemelerinde fark var hepsi bu...
Edit: Hatta aynı güç ve beygiri aynı devirlerde veriyor? Şimdi farklı parçaların mantığını bana açıklarmısınız?
motor bloğu ve silindir kapağının tasarımı aynı yani çizimleri fiatlarda gm blok yok gmlerde fiat blok yok. birinde magnetti marelli ecu varken birinde bosch var t çok çok çok farklılıklar var. en basitinden hepsini bir kenara atarsak magnetti marelli ile bosch u kıyaslayacak zihniyet porsche ile tofaşı kıyaslıyordur.
Herşeyi tamamen aynı, opelin parçaları lazer kesim, alfaların parçarlı ise normal.
Evet beyinler farklı ancak yazılımlar tamamen aynı. Aynı devirlerde aynı güç ve torkları üretiyorlar. Biraz araştırırsanız göreceksiniz... Hatta GM bünyesinde ki saab tid motorlarda fiat oem logosu var, kalıp birebir aynı kullanılmış.
Edit: Erh sanırım sen benim ne dediğimi anlamaışsın, motor aynı dedim egsoz ve emiş sistemi motora dahil değildir ! Tasarım FIAT tasarımı, 1.9 TDCI Ve 1.9 TID Opele özgün tasarımlar değil. Benim en baştada söylediğim bu umarım anlaşılmıştır...
bende motorun aynı olduğuna itiraz etmiyorum ama imalat aynı değildir diyorum opelle fiat arasında illaki iyi yada kötü kalite farkları vardır peugeout ve citroenin kardeş firmalar olmasına rağmen aynı motoru kullandığı farklı araçlarda ciddi parça farklılıkları vardır aynı şekilde psa grubunun fordla ortak kullandığı motorlar içinde geçerli. kağıt üstündeki veriler birebir aynı olsada ömür sorunsuzluk modifiye potansiyelleri vs vs birçok ufak farklılık sonucunda bu iki motorun sadece teoride aynı olması demek.
OPEL kendi tasarlamıs demedim ki ben? Alfa da değil tasarlayan? Powertrain tarafından tasarlandı.. yani iki firmanın ortak kurdugu bir kurulus tarafından. sonradan powertrain kapatıldı ayrıldı firmalar. Ama dizel konusunda bu powertrain de fiat ın tecrubelerinden yararlanıldıgı dogrudur.. Yazılımların aynı olması mümkün değil :) Zaten aracların motorları geliştirilme sırasında her firma kendisi ayrı hazırlar yazılımlarını motoru ureten firmayla bir alakası yok yani. Etas kullanarak en ince detayına kdar yazılım geliştirilir..
Evet, bu konuda hemfikiriz. =)
Opel'e has motor dedi palamut, bende ona karşılık yazdım. Benim söyledikleri açık ve net. Yazılımlar elbet aynı değil, ecular farklı dolayısıyla programlama dilleride farklı ancak motorlar aynı yazılım prensibi ile çalışıyorlar, aynı devri bandında aynı güçleri üretiyorlar. Zaten common-rail sistemi bulan ve patentini alan Fiat. Powertrain'in yönetim kadrosu italyanlar idi. Gm sadece maddi destek ile ortaktı.
beyler wikiyi açıp bakın GM ,FIAT ortak tasarımı...
http://en.wikipedia.org/wiki/JTD_engine
Wikide yazanları biliyoruz, powertrain ile ortaklığı yukarda belirtildi zaten ?
beyler,tabiri caizse,konunun içine etmişsiniz,insanlar başlıktaki konuyu okumak için giriyorlar,sizin muhabbetinizi değil,tartışmak istediğiniz birşey varsa ya özelden yapın bunu ya da başka konu açın,ama başkasının konusunu berbat etmeyin lütfen...
Alıntı:
1.9 CDTi motorlar saglam midir? LKR05 plakali kirmizi GTC ile bi kere denk geldim saglam gideri var o aracin biraz yukluydu sanirim, oynamaya musait bir motor mudur ?
konu sahibi eminim ki konuda gecen tartışmalardan kendine bir yol çizecektir. sen o çıkarımlarda bulunamıyorsan boş yere sen mesaj atma !
cupra tdi bulursan tarık içine falan bakma kesinlikle al derim arkadaşımda var şuan chipli gidişi fenalarda 400kusur nm tork çıkarıyordu yanılmıyorsam
Corsa'nin telefon numarasina ulastim yarin arayacagim..
Motor bilgileri icin tesekkurler, sonuc olarak ozetlersek, GTC'deki motor mu daha iyi Alfa'daki mi :D beyinler farkli falan yazilmis, tam kavrayamadim olayi :soru:
Alfa'dan bu motorlu bir arac alabilecek durumda degilim zaten, sadece GTC'deki basima bela olmasin yeter.. 30 liraya falan inerse ancak alabilirim zaten, o ayri bir durum :D yarin arayacagim
performans 1. sirada degil benim icin, 1.4 68 hp'lik dizeller gibi yavas bi araba olmasin yeter.. :) Totalde Ibiza pek bna gelmiyor o yuzden ama bir de canli incelemem lazim aslinda :)
yazılım kat iptali 190 fln oluyor diye biliyorum fazlasına da gerek yoktur herhalde, astra iyidir tarik:)