Mazda 3 teki 1.6 dizel motorlar Focustaki motor. 2005 öncesi araçlarda turbo hortumu sorunu vardı ancak son üretilenlerde bir problem yok revize edildi.
Printable View
Mazda 3 teki 1.6 dizel motorlar Focustaki motor. 2005 öncesi araçlarda turbo hortumu sorunu vardı ancak son üretilenlerde bir problem yok revize edildi.
Anketlerde mazdada sorunsuzlukta bas sıralarda yer alan marka ancak tek sıkıntısı Türkiyedekı prestijsizligi...
benimde kuzenimde var focus, geçen sene aldı en full'ü 30 bin civarında hiç sorun çıkarmadı. yanlış olmasın 45 civarına almıştı. ilk başta focusa o kadar para vermek mantıksız gelmişti ama bence a sınıfı araçlardan bi eksiği yok. varsa bile hissetirmiyor :D
çıkan sorunlar da biraz şansa kalmış sanırım.
Teşekkürler herkese.Abimle konuştum ya yarın mazda alıcak olmazsa belki 2010 civic elegance alır olmazsa bekliyecek biraz daha karar vermekte çok zorlanan bi insan bende onu al bunu al diyemiyorum sonra bi sorun çıkarsa sen al dedin keşke almasaydık gibi muhabbetler olmaması için karar aşamasında hala tekrar herkese teşekkürler.:)
walla mazda ne kdr sağlamdı bilmiorum ama bn focusa wurduğumda darma duman olmuştum onun tampon kırıldı :D
Hondada accord istiyor yakıt yüzünden vazgeçmiştik daha önce accord alıcaktık.Bugünde çamkıran honda müdürle konuşmuş accord alıp lpg taksak nasıl olur vs diye yazık olur yapma demiş yeni civiclerde lpg sorunsuz ve çok iyi bi şekilde çalışıyormuş hatta yantarafında lpg sistemi takan bi yer var 0 km civici alıp lpg taktıranlar varmış.Mazdada olmıcak heralde civic accorddan biri olabilir.Yorum için teşekkürler.Artık ben fazla bişey söylemiyorum.Kendi işime koşturuyorum pedere bi 106 gti aldırabilsem iyi olucakta 3k araç düşmanlığı var herifte.Haftaya inşallah aldırıcam bi gti.:):)
Aslında hondacıyızda dizel olsun arada şehirdışına çıkarız gezeriz vs diye dizeli takmıştı kafaya şuan araçta bulamayınca vazgeçti sayılır.Yine honda alıcaz heralde.:)Biz hondayı seviyoruz hondada bizi:):)Bugün full basık vtec2yle kaldırıma çıktık indik askıda kaldık direk 1e al ver gazı zorla yola attı araç kendini inip bakmadık bile yakıt alırken bi baktım bi tane çizik yok araçta :):)
mazda nin 2.eli eli yok parcasi pahali servis az,focusunda 2011de yeni kasasi gelecek o yuzden ben olsam 0 almazdim
Forddan vazgeçtik mazdayı takmış kafaya sedanda beyaz olmadığı için hatchback beyaz dizel alıcağız.İstanbul ve balıkesirdeki bayi izmirden daha iyi fiyat verdi.Araştırıyoruz bu hafta olmazsa haftaya alıcak kesin.Başka beğendiği araç olmadığı için yakıtı az olduğundan takmış kafaya alıcağız inş hayırlısıyla herkese teşekkürler.:)
6 ay kasası değişcek bir araca para döküleceğne yep yeni mazda 3 ü tercih ederim beyaz ve hb olucaksada daha şık olur hatta :D .hangi arabanın fiyatı ikinci elde düşmüyorki zaten 1-2 senede satılmayacaksa çok sorun olcağnı sanmıyorum
2006 yılından beri focus 2 ghia tdci kullanıyorum, suan arabam 62binde, sadece turbo borusundan sıkıntı yasadım, onu da garanti kapsamından degiştirdim...
bence focus iyi bi tercih olur ama 2011 ocak gibi yeni kasasının gelicek olması dezavantaj, ayrıca makyajlı kasada artık ghia donanımı mevcut degil, titanium olarak degişti...
Ya Biz 3 Focus Kullandık 1 Benzinli 2 Dizel Hiç Sorun Çıkarmadı.
artık yeni kasası eski kasası diye bişey kalmadı hangisi hoş geliyorsa onu alıyor millet ben bugün gittim focus titanium x paket siparişi verdim 45k araçta yok yok o arızalı diyen arkadaşlarda eski model araçlardan bahsediyolar sanırım ;) Focus tavsiye ederim tabi herkezin kendi tercihi.şimdiden hayırlı olsun
Son kasa makyajlanmadan önceki hali sorunlu heralde turbosunda vs sorun oluyormuş.Ben karışmıyorum artık izmir dışı olursa beraber gidip alıcağız.Birşeyde diyemiyorum kendi içine sinsin alıcağı araç sonra keşke demesin diye.Hayırlısı artık.
Teşekkürler.:)
Evet son kasa makyajlanmadan önceki hali sorunluymuş.Sonradan çıkardıkları makyajlı halinde çözmüşler heralde sorunu.Dediğim gibi istanbul ve balıkesir bayisiyle görüşüyorlar.Olursa gidip alıcağız olmadı biraz daha araştırıp ilerde alırız artık.
Yorum için teşekkürler.Şimdiden hayırlı olsun sizede yeni aracınız.Kazasız belasız kullanmanız dileğimle...:)