şimdilik bu konuyla ilgili bir sonuç yok .bekliyoruz güzel haberleri
Printable View
hauahua erayyyyyyy kardişiiimmmmm
ama şimdi şunu netleştirmemiz lazım
NOTER SATIŞI İÇİN ARACIN MUAYENESİ VE SİGORTASI OLMASI ŞART MI ?
eğer şartsa satışa gerek kalmıyo eray mecburen sigorta falan cezalı yapılacak ama Şart değilse satışı yaparız
mmustu; yıllarca muayenesiz nasıl kullandın? hiç mi çevirmeye alkol muayenesine yakalanmadın? :D
plaka+tc kimlik verirsen bakabilirim abi
mmustu ne illegal adamsın sen ya :D
muştu eke muayene olmamışmıydı yaw?
anladım ben seni , devir mevir borçtan yırtma ayağıyla ekeyi eraya kitlicen dimi:D
ahuahu kanka durum kötü
şimdi arabayı muayeneye gönderirsem sigorta şart sigortanın normali 300 liralarda ama benimki cezalı en ucuzu 650-700 liralardan başlıyor :(
eğer arabanın satışını yaparsam bu cezadan yırtıyoruz ama satış içinde aracın muayeneli olması gerekiyor muş sanırım yani 2 ucu b.klu değnek
Plakaya göre değil nüfus kagıdınızın kayıtlı oldugu yere göre sigorta ücreti alacaklar diye noterden ve bir kaç muameleciden duydum umarım öyle olur bunu üşünenlerde vardır buda geçecektir umarım ;)
:):) ikamet ettiğin yere göre ödeyeceksin abi :D nüfüsa bağlı olduğun yerin önemi yok
vayy arkadaşş her türlü alacaklar 700 kağıdı benden :D :D :D
:D:D kader utansın :D:D
gittik yıne yapamadık bugun sıstem gıttı yıne :(
daha almadım arabayı adamdan alıp bı saglam pasta cıla atmam lazım
evraklarını gordum
92 yılından berı butun makbuzlar arabanın ılk faturası butun sıgorta egzoz belgelerı bakım faturaları kocaman bı dosya halınde saklamıs amca :D
Gelecek haftadan itibaren eski sisteme dönüyormus... Hadi gözünüz aydın....
TSOF dışında bugün Emniyet Genel Müdürü'nün konuşmasını da dinledim. Açıklamalardan bir değişiklik olacağı anlaşılıyordu...
EGM nin web sayfasında henüz bir açıklama yok... Bakalım yarın kokusu çıkar..
Artık Trafik Şubeler ne yapıcak ?
bence trafik şubeleri kapatsınlar...
herkes kafasına göre takılsın derim :D
polislerin acaip zoruna gitti ama.. altın yumurtlayan tavuk ellerinden alındı.. artık kimseye afra tafra yapamayacaklar...
Arkadaşlar dün bi araç satın aldım noterlerde sistem kilitti ama şansıma 10dk. lığına geldi o sürede hemen hallettik..
Ancak şöyle bir sorum olacak bilgisi olan arkadaşlara; bugün aracın sigortasını yaptırmaya gittiğimde araç sigortalı göründüğünden yeni poliçe düzenleyemediler ve bana eski sahibinin poliçeyi iptal ettirmesi gerektiğini söylediler.. eski sahibinden kalan sigortanın 3-4 ay daha süresi var sistemde araç o poliçe üzerinden sigortalı görünüyor süresi bitene kadar o sigortadan faydalanabilirmiyim? sigorta şirketine sorduğumda 1 ay sigorta yaptırma süren var 1 ay kullanabilirsin ancak 1 ay sonra cezalı yaptırırsın dedi kafamı karıştırdı.. siz ne diyorsunuz bu duruma?
2. bi sorunda araç 34 plaka ve değiştiremedim ama ben izmirde ikamet ediyorum sigorta yaptıracağım zaman 34 plaka üzerinden sigortaya kabarık bi rakam çıkardılar çok saçma bence bunun bi yolu yokmu? sigortacı ikamete göre bi düzenleme gelebilir dedi ama, sizce beklesemmi?
Eskisinin iptali olmadanda yeni sigorta yaptırılabilir.Sebebi ise aracın noterden kati satış görmesi ve yapılacak yeni sigortada sigortalı kişinin eski sahibi değil sizin olmanız.
Eski sistemde...
Aynı araç bilgileri ile(34 plaka) kendi adınıza sigorta düzenletiyorsunuz.Düzenlenen sigorta+noter satış+ruhsatlar ile ilgili trafik şubeye başvurmanız kafiydi.Yeni sistemde adrese posta vs deniyor işler biraz karışıyor.
Tahminim:Gene kendi adınıza araca yeni sigorta yaptırcaksınız.Sigorta olup olmadığını ilgili şube online'da görebildiğinden online sigortalı olduğunu görüp yeni ruhsatları adresine yollayacaklar.Plaka zaten yeni kanunla değişmiyor.Eski ruhsatları zaten noterin sizden almış olması gerek yeni sisteme göre.
1 ay muhabbeti ise şudur:
Sigortalı olan bir vasıtanın sigortası yenilenmez yada satıştan sonra max. 10 gün içerisinde araca yeni sigorta yapılmaz ise o araca yapılacak sigortaya ek prim gelir(%50) Her sene hasarsızlık ile %10 alsanız bu ek prim kazığını 5 senede anca çıkartırsınız.
Aracın eski sahibi adına olan sigorta iptal edilmediği taktirde max. 1 ay değil 10 gün geçerliliği vardır. 11. gün ek primliler listesine girer araç.
Açıklamanız için çok teşekkür ederim..
ancak bugün sistem yeni sigorta yapmamıza izin vermedi belkide aynı sigorta şirketinden yapcağımız için sistemde hala sigortalı göründüğü için.. sigortacı çok uğraştı bi çok yerle görüştü çözüm olarak eski sahibinin poliçeyi iptal ettirmesi gerektiği söylendi..
Yeni sistemden olabilir.Aynı firmadan ötürü ise firmanın dandikliğidir.Anadolu'da ben sıkıntı yaşamadım zamanında.Trafik sigorta konularında bu tip işlerde Yapı Kredi sigorta çok iyi.Araca sigorta yaptırın aracınızı satıp yeni araç alınca hiç ücret farkı vermeden sigortayı direk ona geçirin gibi güzellikleri var.Diğer firmalar iptal edip ücret iadesi çıkardıktan sonra yeni poliçe kesiyor.Yani fark alıyorlar.
bugun sansima hallettik satislar icin sistem gidip geliyordu bende tam zamaninda geldi, ayrica vezneden onay beklenirken sabah 8'den beri bekleyenler (o sirada saat 16 idi) varken benimkisi hepsinden once yaklasik 5 dk'da onaylandi isimi hallettim ciktim :D
pınar peki yeni sistemde arabayı aynı anda hem satıp ardından hemen tekrar alabilir miyiz? ruhsat çıkarmadan.. eski sistemde bu mümkün değildi.. önce ruhsatı adına çıkarman gerekiyordu..