haber eskidir bence olayın üstünden 1 hafta geçti yeni haber yaptılar
Printable View
haber eskidir bence olayın üstünden 1 hafta geçti yeni haber yaptılar
Gerçekten Kanal D demin haberlerde yine eski sistemden bahsetti. :( Sanırım eski sisteme göre kalıcak.
şimdi son durum ne oluyor peki değişecekmi değişmeyecekmi
ee bu yeni geçilen sistemin eskisinden bir farkı yok ozaman plaka değişimi varsa
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=23004 2008den kalma konuyu buldum
yarın emnıyete gelen genelgeyi burada paylaşacam en geç p.tesi sisteme kaldıkları yerden devam edecek şuanki sistemde devam edecek ayrıca isteyen herkes talep üzerine plaka nakil işlemi olucak ben boş konu açmam tereddütte kalmasın kimse genelge nazmi derler bana elimiz uzun saglam kaynak olmasa bu konuyu açmazdım :D
ben de neyin değişip neyin değiştiğini bir anlasam bir öyle olucak bir böyle olucak anlamış değilim...
antalyadan bir araç buldum 07 plaka şimdi ben alsam ist de istediğim plakayı alamıyorum doğrumudur ?
doğruysa değişen tek olay bu herhalde plaka kıyamete kadar araçda kalıcak...
yanı nazmı hakkaten essız hbr oldu telı aradın baktım nazmı arıyo dedım hayırdır :D baktım delı haberı verdı :D ahaha sukur yaw plakam bosa gıtmıycek :D
knka sistemi neden getirdiler bılıyomusun emnıyetın üstündeki yuku alıp notere verip geçici belge çıkartıp emnıyet 15 gun veya 1 ay içinde ruhsatı adrese yollamaktı memurları kavşaga göndermektı masa başında oturanları yani 1 2 memur bu işlere bakıcaktı o sebebden emnıyetın personelini farklı görevlerde kullanmak için yaptılar.ama ne oldu içlerinde patladı noter bu işi yapamadı şu 4 gunde komple tr de 10 satış yapıldı bunların 2 ini biz yaptık gebzede sistemleri çöktü herkes şimdi satış veremıyor kuyruk oldu sıkıntı çekiyolar adam araba alıp satamıyor galericiler mesela dogudaki 2 el satışı durdu adam plaka degişmediği için almıyor 21 plaka kalıcak veya 36 veya van agrı v.s sıkıntı buyuk yani federasyon başkanıda bu olaya el attı onlarca insan ben de dahil olmak üzere işsiz kalıcaktı çözümü bu şekil yapıcKLAR İSTEYENE PLAKA DEĞİŞİMİ OLUCAK AMA İSTEYEN İSTEMEYEN AYNI BU SİSTEM DEVAM EDECEK
şimdi 1 mayıstaki yeni kanuna göre arabayı antalyadan aldın getirdin istanbula aynı plaka aracın hurdaya çıkıncaya kadar kalıcak bir tek sıfır aldınmı istediğin plakayı takabiliyosun onun haricinde plakan misal 3131:d diyelım öle kalıcktı şimdi ortalık karıştı sistemleri çöktü ilahi adalet tecelli etti artık isteyene istediği plakayı degişebilecek isteyen degişcek istemeyen aynı plakası kalıcak umarım anlamışsındır
elimden gelen yardımı severek yaparım burdaki çogu kardeşimizin plakasını ben bastım hatta tr geneline çift muhurlu app yı ben getirdim özel plaka işlemleri isim plakalarıda ben taktım sadece bu siteye özel bizim sitemizin ve arkadaşlarımızın farkı olsun dıye :d hemde çok uygun rakamlara çözdüm anladı :) gel sen yaparım
sistemi denemeden bir gecede karar alındı c.tesi pazar sistemler yuklendi noterin bu sorumlulugu almak istemediğini açık yurekle söyleyebilirim onlar bu işten en zararlı çıkacak kişiler noterdi çünkü bi yanlışta notere 1000 tl para cezası verilecek ama noter bu iş angarya dedi karım yok dedi onlarda istemiyodu neticede zorlada olsa yaptırıyolar öle işte kank
heee girdi girdide cikamiyor face'den bana sariyor. donut yapip gonderdim sicak yatagina. :D
habuki mis gibi 34 iste dahada kotusu olabilirdi 34 gs 905 olsaydi napacaktiki :D :D :D
yaaaau ajda pekkan kadar gerginsin bi igne degse patlayacan istanbula savrulacan relax ol biraz. hic bisii yapamadin 70+70 140 liraya satar geri alirsin. hem eskisi gibi noter satisinin ustune ruhsati bekllemeden hemen satis alip verebiliyorsun online oldugundan sistem :) cok sukur dun gerceklestirdik biz satisida alisida bayaaa rahatn oldu cok bekledik ama olsun sistem gidip geliyor tam oturmadigi icin.
peki birşey sorucam 22 palakalarda 2 harf var ben 3 harf alabilirmym emniyete yardım falan yapsak
48 pilakadan kurtulcam çok sevinçliyim biraz evvel tv haberlerinde izledim allah gaziantep galericilerinden razıolsun onlar sayesinde düzeldi işler
ulan çakal nazmi aç kalcam battım iflas ettim dedin korkma olm allah büyük böle olmaz bu işler eski haline dönerdedim çok sükür döndü öle biranda olacak işdeğildi zaten sende bu müjdeli haberi bizlere verdin çok sevindirdin bizi sen şimdiden benim pilakayı tuttur azkaldı satış yapıcam bende pilakamı alayım :)
bu işin böyle olcagını tahmin ettim bursada galericiyiz kendi arabamın satısını cuma günü aldım gecen hafta ruhsatlarınıda daha cıkarmadım 26 plaka arabam tam otursun ondan sonra degiştirmeyi düşünüyorum :)
özel plaka olmazsa olmaz:D çok sevindim :)
http://i41.tinypic.com/nx2ayq.jpg