OxYGeN Nickli Üyeden Alıntı
arkadaşlar anlayamadığımız bir nokta var..
Polis genelde GBT'yi kime yapar?şüphelendiklerine,tipi bozuklara vs vs.
Takım elbiseyle,traşlı haliyle sokağa çıkan kaç kişiyi doğru düzgün gbt'ye aldıklarını gördünüz ?
Ama siz gidip köpeğin kulaklarını kestirip,saçma sapan tasmalar takarsanız,yanınızda bir pit var diye .ötü başı oynayarak yürürseniz polisde gelir size bu ırk yasaklı der ve yasal prosedürü uygulamak ister..Ama buna inanın kendi başıma geldiğinden biliyorum,biz köpeği dışarı çıkartıp dolaştırırken birçok kez polisler gelip ne kadar güzel köpek hiç pit gibi durmuyor dediğini biliyorum..
Eğer sizin köpeğiniz sizin gibi düzgün durmasını,nerde neye tepki vermesini sizden öğrendiyse polislerde size saygı duyuyor ve yasal işlemler uygulanmıyor.Bencede mantıklı olan budur,sonuçta beslemeyenlerin yada hiç pit görmemiş arkadaşların bu ırkı biraz araştırmasını ve bir gün denk gelip sevmesini,zaman geçirmesini çok isterim.Benim büyük antipatim ve önyargım vardı bu ırka karşı ama ne zaman ki yakın arkadaşlarımdan biri aldı,o gün anladım ki bu köpeğin bu kadar kötü anılmasının tek sebebi şerefsiz sahipleridir.
Girin pit forumlarına adamlar 100 150 liralara pit satıyor ve bunu alan insanların büyük çoğunluğunun yaşı daha 15 20 arası.Bir hevesle alıyorlar,kulaklar kesiliyor,o yaşın verdiği ruh haliyle köpek agresif yetiştiriliyor ve sonuçta bu çok güzel ırkın adı kötüye çıkıyor.Sorun burda pit beslemenin yasaklanması değil,beslemeye gelene kadar süreçteki denetim eksikliğinden.Yanlış anlamasın kimse ama köpekler arasında eğitim seviyesi en düşük sahip kitlesi pitbullarda.ve işin en acı yanıda bir hevesle alınan bu ırklar çok kısa bir süre sonra tekrar satılmaya çalışılıyor yada sokağa bırakılıyor.dediğim gibi burda sorun pit beslemek değil,denetim eksikliğidir.