arabanın önünde plaka olmaması veya muayenesiz olması bağlanmasıne sebebiyet verir mi? yoksa ceza yazıp gönderir mi?
arabanın önünde plaka olmaması veya muayenesiz olması bağlanmasıne sebebiyet verir mi? yoksa ceza yazıp gönderir mi?
muaynesiz olunca baglanıyor diye biliyorum
“The S2000 is nothing so much as a legend in its own time. If you don’t like it, you probably haven’t driven it hard enough.” - Jalopnik
geçende bi abimizi çevirmiş polis muayenesi olmadığı için bi kağıt yazmış vermiş üstündede yazan 1hafta içerisinde muayene yapılmazsa trafıkden men edılır falan fılandı bende anlamadım noldugunu :S
biraz polisin insafına kalmıs o cogu arkadasım ne egozodan ne plakadan cevrilmedi bile
diger bi arkadasım yeni yaptırdıgı filminden 2 kere ceza yedi![]()
1881 - 193∞
muaynesiz ise direk bağlanır die biliyorum.
Plakadan ceza yersin.
X-Trail 2014 1.6 DCI SkyPack
Vw Golf 7 2014 1.4 TSI DSG ComfortLine
Renault Symbol 2014 1.5DCI Joy
Renault Symbol 2012 1.2 Authentique Edition
Fiat Linea 2013 1.3 Multijet Active Plus
araç muaynesizken ilk yakalandığında 1 hafta müddettle bırakır muayne olması için sonra tekrar muaynesiz olarak yakalnırsa bağlanır plaka için ceza yazar veya çevirdiği yerde plakayı taktırı yola devam edrsin ama önemli olay aracın muayne olması için daha önce ihtar alıp almadığı aldıysa direk bağlarlar..
Polisin psikolojik durumuna bağlı bi kere bağlandım plaka yüzünden bi kerede uyarı almıştım bende...
hmmm... ihtar almadım. plaka da sorun çıkarmıyor demek. iyi kafama göre rahat rahat dolaşmaya devamteşekkür ederim hepinize..
Muayenesiz araç bağlanamaz ancak ilk yakalandığınızda size bir kağıt verilir 15gün içerisinde muayene etmek için süre verilmiştir gibisinden. Bu süre içinde yaptırmazsanız eğer aracınız bağlanır veya ruhsatın 1 nüsası alınır.
Plaka olayına gelince kanunda yazana göre plaka tamponda olacak diye bir kural yok sadece görünür olan bir yerde olmamlı diye geçiyor yani camada koyabilirsiniz.
Yukarıda söylediklerim normalde olması gereken kanunlar ama maaelsef kanunumuzda öle bir madde varki 32.madde die; taktığımız stop,far,tampon janttan bile aracınızı bağlayabilir. Uzun lafın kısası polisin insifiyatine kalmışsın
Motorlu bisiklet, motosiklet, yük motosikleti ve lastik tekerlekli traktörlerde 15x24 santimetre,
Otomobil, kamyonet, minibüs, kamyon çekici ve otobüslerde, ön plaka11x52, arka plaka 21x32 santimetre, ithal araçlarda plaka yerlerinin bu ölçülere uymaması halinde ölçüler 15x30santimetre,en ve boyunda olur.
kurallar kitabında bu şekilde yer alıyor plaka camda olduğundada sorun yaratabilir üretici aracın neresine plaka yeri yapmışsa oraya takılması gerekiyor heralde
Amerika'da ön plaka takmak zorunlu değil hatta kişilerin ismine ait plakaları var. Buradaki kanunlarda yok önde olcak yok arkada olcas tamponda olcak die uğraşıyorlar
bu tüve muayeneye gırmemdekı sebep aslında plakasız cıvıcımın polıslerce dıkkat edılıp cevrılmesıyle basladı. ilk once 55 YTL plaka takmadıgım ıcın ceza yedım sonra da men ettıler. muayenem yok dıe tabı. sonra ayın 3une kadar sure verdıler nıtekım menden kurtulmus oldum. yanı baglanma plaka yuzunden olamaz sadece ceza yersın ama muayene yoksa 1 hafta sure sonra yaptırmazsan gordugu yerde alır arabanı. ayrıca baglanmadan muayene yaptırırsan gayrettepe bılgı ıslemden dusum ıslemı yaptırmak zorundasın...
Muayene olmamasından ya da aracın herhangi bir sorundan dolayı trafikte dolaşmaya uygun olmamasından dolayı ilk yakalamada ceza yazıp izin belgesi düzelenir. İzin belgesi 3 günden kısa olamaz. İzin belgesiyle araç trafiğe çıkar ve trafiğe uygun hale getirildikten sonra trafik tescilden men cezasının düşümü yaptırılmalıdır. Yoksa izin belgesinin süresi bittiğinden araç kayıtlarda trafikten men görünür. Herhangi bir polis kontrolüne bu durumda girilirse araç sorgusuz bağlanır. İlk yakalanmada polisin aracı bağlama yetkisi yoktur.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)