bana diyorsan abi tekrar konu açmimde yazdım. Dalga geçiyorum sanma sakın üstad.
Printable View
Senin derdin stres arkadaşım, çevrenden uzaklaş herşeyi bi köşeye bırak ve tatil yap; 1 hafta düzenli yuzme ve yediğini içtiğini düzene koymaya çalış sevdiğin ve yapmak istediğin herşeyi yap "sorgulamadan kendini".. Sağlık= spor ve bedensel rahatlık...
öncelikle burda çözüm araman yanlış tıp bu konuya rahatlıkla çözüm bulabilir bulamazsada alternatif tıbba yönelmede olabilir bizim sana vericeğimiz bilgiler yada tavsiyeler senin bu durumunu dahada tetikleyebilir şöyle ki: şuanki durumun dahiliye hariciye yada psikiyatr bölümlerinden hangisini içerdiğini bilmiyoruz eğer ki şuanki durumun iş aşk maddiyat maneviyat vs den dolayı ise psikiyatr a başvurman gerekli onlarda sana uyku veya mutluluk hormonu sağlıyacak ilaçlar veya geçmişinle alakalı bir sıkıntı ise ikili conversation (sohbet) tavsiye edebilirler ,eğer ki şuanki durumunu oluşturan durum dahili yada hariciye ile ilgili ise sana misal kulak burun boğaz problemi ise burunda et varsa misal yada solunum sorunları varsa ki bunlar diğer arkadaşların dediği gibi uykusuzluğa yol açan etkenlerden ameliyat önerebilir aynlıyacağın senin doktor kontrolünde şuanki durumuna sebep olan sıkıntıyı çözmeden burdan yardım istemen sana sadece negatif etki yaratır çünkü insanlar sana yardımcı olmak için akıllarına gelen her yöntemi söyleyebilir ben mesela derin uyku çekmek için geç saat yemek yerim bu kendine yapabileceğin en kötü şeylerden biri çünkü metabolizma saat 8 itibari ile sindirimi yavaşlatıyor ayrıca yemek yiyerek yatmak reflü (mide kapakçığının istemdışı açık kalması) hastalığına yol açıyor...demek istediğimi anlatabildim mi?.. eğer ki doktor biz sana çare bulamıyoruz alternatif tıp (koca karı ilacı) kullan derse ki demez çünkü o iş kurşun dökmeye kadar gider ki sonsuz bir yoldur çareden çaresizliğe sürükler o zaman birşeyler söyleyebiliriz bizde yapacak birşey kalmıyor çünkü...
http://www.eczanemizde.com/pinfo.asp?pid=1427
uyku sorunu ceken arkadasim kullanmisti, doktora danisip deneyebilirsin
Ne durumda oldugun belli olmadigi icin ilac tavsiye etmek yanlis olur .
Doktorun ne oneriyorsa onu kullan.
Benim tavsiyelerim;
-Yatmadan once agır spor yap , vucudun iyce yorulsun
-Yatmadan once loş ışıkta kitap okumayı dene.
-Kafanda stres vs. varsa uyurken dusunmemeye calis.
spor yarından itibaren ufak ufak başlıyacağım allahın izni ile
bakalım salı günüde uzman doktordan randevu aldım kulak burun boğaz için son olarak onlada görüşeyim vucudumdaki hastalık geçtiğindede bu problem devam ederse psikolojik destek şart.
herşey için teşekkür ederim allah sizlerden razı olsun inşallah
koca karı ilacı sayılırmı bilmem reyhan çayı al aktardan demle iç strese birebirdir
ilaç dersende cipram al yarım yut uykun düzeldiğinde ilacı bırak çayı istediğin zaman içebilirsin
aynı uykusuzluk sorununu yaşadığım için ilaç ismi verdim yanlış anlaşılma olmasın
geçmiş olsun..... doktor en son uyku hapı verir en nihayetinde...benim migren haplarımda uyku yapıyor hem öyle böyle değil.....hafta içi toplam günde 5 saat uyuyorum...hafta sonları toplam günde 7 saat uyuyorrum ilaç aldım mı 3 saat ekliyor(frenliyorum) rutinin üzerinde :)
130 dum, 114e düştüm 1.5 ay aöncesine kadar, şuan 119-120 seyrediyorum. geniz etinden bi 7 yaşında bi 15 yaşında ameliyat oldum aldırdım hatta 7 yaşında bademciklerimde alınmıştı. bi süre önce gereksiz bi check up tan geçmiştim o zamanda doktorla muhabbeti geçti geniz etinin bi problemim yoktu. fakat kilo problem tabiki
amam uyanamama çok farklı bir durum tamamen deliksiz uyuyorum nadiren benim kediler uykumun arasına dalarlar ama nadiren. yorgunluk had safhada 5-6 kişilik çalışıyorum ama daha öncedende böle bir durum yoktu 3-4 saat bile uyusam zımba gibi kalkardım. yaşlanıyruz herhalde :(
Alkolle aram kötü demişsin dememiş olsaydın 2 bira çak öyle uyumayı dene diyecektim. Çok işe yarıyor.
Bu büyük şehirler bitiriyor adamı haftada 6 gün ve her gün 11 saat çalışıyorum. hesapta masa başıymış gibi görünen işimde sürekli fiziksel güç gerektiriyor. misal kiralamadan 30-40 araba gelir. hava sıcak soğuk fark etmez bi arabada 11 parça var aç kapa bak motor şanzuman yok servis kayıtları evrakları diz düzenle yap bitir aaaa akşam olmuş. daha mideye bbi lokma girmemiş 1 bardak çay bile içmemişsin. ne o 26 senelik kurumsal bir firmada 2.EL SATIŞ SORUMLUSU titri ile çalışıyorum. kesinlikle çok düzensiz yiyorum ve bazen yiyemiyorum bile keza bugünde öyleydi. kafam dolu bişekilde evime geliyorum amam yemek-tv-pc-yatak gibi sıralamayı bile max yrım saat yapabliyorum. yani dinlenmeye vakit yok. bi pazar günüm var ondada kafayı yiyorum kendimemi vakit ayırayım uyuyayımmı, evemi bakayım çıldırıyorum o günümde p.ç oluyo :ofk:
Psiyatr a gitmek istiyorum ona bile zamanım yok lanet olsun yaa robot gibiyim.
saat 10 gıbı 2 tane ayran patlat ben bır kac gundur oyle yapıyorum dırek sızıyorum : = )
bırde sıcak ortamda yatma bır vantrator fılan ac serın yerde yat
ayran ayran :) çocukmusun sütle ne işin var :D ha aslan sütü var o ayrı ondan da içmiyorum diyosun:)