glanzalardan kıbrısda çok fazla mevcuttu gittiğimde ve hepside çok kaliteli modifiye edilmiş ama birbirinin kopyası %80i aynı kanat aynı body kit
Printable View
Yorumlarda gördüm bi soru var cevabını veren görmedim şöyle cevaplıyım
İhale bedelinin %10 u ihaleye katılım bedeli olarak ödenir.
İhaleyi kazanamadığınız taktirde ödediğiniz katılım payını geri alamazsınız.
Bu araçlar kapalı hangarlarda bekletilmezse bazı araçlar 10 15 yıl dışarda kalıyo dıştan çok diri duruyolar ama araç çürümüş pas içinde oluyo
Bazı araçlar (genelde lüks araçlar) çok fena duruyo içten dıştan bişeyi sökülmemiş gibi duruyo hasar bedeli %10-15 falan oluyo o da anahtar yok ruhsat yok vs. yazıyo ama aracın yürüyen aksamın nerdeyse hepsi çalınmış oluyo
Türkiyede bağlı bulunan türk plaka ticari araçlara bulaşmayın %90 ı zaten borcumu ödeyemiycem arabadan ne çalsam kâr mantığıyla araç daha bağlanmadan herşeyi söküyolar
Eğer çok borçlu bi şirket adına ucuz araba bulursanız gidin hemen bağlatın araçta ne var ne yok sökün depoya koyun sadece şase no okunsun yeter aracı takip edin ihalesine girin 100.000 tl lik aracı 5 bin tl ye alın kendi üstünüze geçirin depoya koyduğunuz parçaları montaj yaptırın 10-15 bin tl ye 100bin lik bi arabaya sahip olun
Nerden mi biliyorum dayımın yediemin deposu var
Geri alınıyor diye biliyordum ?
Alıntı:
3- Güvence, eşyanın satışa esas bedelinin en az (%10) oranında alınır.
4- Yatırılan güvenceye istinaden satışa katılan ve üzerine satış yapılan alıcının güvence belgesi aslı satış dosyasına konulur. Şartnamenin 8’nci maddesindeki şartların yerine getirilmesinden sonra görevlilerce “güvencenin iade edilmesinde sakınca bulunmamaktadır” Şerhi düşülen ve imzalanarak alıcıya teslim edilen güvence belgesine istinaden alıcı yapılacak diğer satışlarda kullanabilir veya çözdürerek parasını geri alabilir.
hayır geri alınamıyor zaten milleti caydıranda o katılım payı adam ihaleyi kazanamazsam verdiğim para boşa gidicek diye girmiyor ihaleye biz ankarada bi ek honda için girdik 8.000 tlydi ihalesi 800 tl takılım payı ödedik ihaleyi kazanamadık 800 tl buhar oldu uçtu iyikide kazanamamışız alan galerici çok masraf yaptı
Ben 3 arac ihalesine girdim hepsinde geri aldim parami
Sadece ihaleyi kazanip araci almazsaniz parayi alamazsiniz
aynn. para geri alınabiliyor,teminat için alınıyor zaten katılım payı...
ihale sizde kalırsa yapılan masraf için zaten ödediğiniz para,yani devlet hertürlü kazanıyor ordaki memurun maaşı,tavanda yanan lambaya kadar sizin cebinizden çıkıyor yani para.
ne demek ya teminat alınamıyor. bize, enayimi bu gümrükçüler her seferinde katılımı ödüyorlar:)
Teminat alınamıyor diye birşey yok.Bende teminat yatırdım kazanamadım yatırdığım paranın makbuzunu verdim paramı geri aldım.
Açık artırmayı kazanamazsanız teminatı geri alırsınız, eğer açık artırmayı kazanırsanız aracın fiyatından yatırdığınız miktarı düşerler.
USA den kesin dönüş yaparsan şayet orada surdugun aracını buraya getirip vergisini verip tr plaka çıkartabiliyorsun bu senin yasal hakkın ama orayla kesinlikle ilişkin kalmıcak sadece turist olucaksın USA ye giderken
bunu aracını getirip bırakıp yapmana gerek yok oradan gelirken artık kesin dönüş yapıyorum diyip aracını da kargoya yükleyip getireblirsin basit bir prosedürü var gümrük vergileri ötv falan ödüyorsun
tabi bir güzelligi var USA den aracını çok uyguna almış gösterebilirsin
birde yanlış olmasın ama sanırsam 1 seneyi aşkın biniyor olman gerekiyor araca
Kulaktan dolma bilgilerle sallama yapmayalım. Yatırdığınız teminatı geri alırsınız ...
O kesin donus nasil oluyor ? Amerikan pasaportum var nasil olacak?