oo iyiymiş .
Printable View
oo iyiymiş .
arada sırada bakıyorum çoğu pahalı bence . alıp satsan zarar edersin . ama konuyu okuyorum bazı arabalar çok ucuza satılmış .
nasıl oluyor fiyatı neye göre belirliyorlar sürekli bakıp kovalamak mı lazım ?
veya ben yanlış anladım . SATISA ESAS BEDEL TL dediği ihale başlangıç fiyatı değil galiba . biri aydınlatırsa sevinirim :)
bi esprisi kalmadı bence anca çok kıymetli bulunmayan araçlar düşünce tadı olur diye düşünüyorum adamlar internette 35bin tl lik arabayı 34 bin tlye satışa sunuyorlar:D zaten sana geliyor 38 40 bin tlye ne anladım o işten:D
Satışa esas bedel veriliyor, araç ihaleye direk o fiyat ile çıkıyor, ihale başlaması ile "satışa esas bedel" ödenir ise arttırma o fiyat üzerinden devam ediyor, ama "s.e.b." veren çıkmaz ise, teklifler alınıyor, ilk teklifi verenden itibaren arttırma başlıyor takı biri pes edene kadar. Lakin eskiden mafya olurdu, mafya gitti esnaf el atmaya başladı, ihaleler güzeldi, fakat artık millet piyasadan araba alıp biteceğine tasıs ihalesine gidiyor. Son gittiğim ihalede 13 araba vardı 200 katılımcı vardı ve hiç bir masrafı olmayan araç bile 1000 lira masrafı vardır. Ama vatandaş sanki bu arabalar 0 km imiş gibi piyasa değerine kadar çılgınca arttırıyorlar. Yani burdan ekmek yemek zor, şansa denk gelir anca öyle çok kovalayıp az kazanırsınız yani.
Satışa esas bedel piyasa fiyatı, o fiyattan daha düşük fiyat veriyorsunuz en yüksek fiyatı verende kalıyor.
GTB e ihale de sonuçlann ihalelere bakarsanız çok komik rakamlara sonuçlanan ihalelerde var
ARabaların durumunu incelemek gibi bir şey söz konusu olmuyor degil mi ?
Açık ihalede teminat yatırdı iseniz araçları gidip görebilirsiniz makbuzunuzla, ama kesinlikle calıstıramazsınız, dışına içine bakar cıkarsınız, e ihale için ekspetız raporu var baya güvenilir görünüyor, lakin motor arızası bulunan araçlarda arıza tespiti belli değil, yatak sarmış da olabilir, sensör arızası da olabilir. E ihale konusunda da büyük bir 3 kağıt var diye düşünüyorum, onuda yakın zaman sonra burdan paylaşırım çok merak edenler için detaylı bir yazı yazıcam.
Bu arada araçlara bakma işi bölgelere göre değişiyor, mesela trabzon da liman işletmesine alımı kolumu sallayarak girdim, araçları inceledim çıktım, her yer aynı değil yani.
Hemi cuda çok iyi zamanın da az kullanmadık...
Prostreet te :D
çok fena...
Benimde tespit ettigim durumlar var araç alanlara baktiginda hep ayni isimler sayisiz defa 100 lira ile kacirdim