herkes gerekeni yazmış zaten :)
bizde 20 seneyi aşkın süredir hastane cihazları (sarf malzeme veya ufak tefek makineler değil..) distribütörlük-üretim-ithalat-ihracat herşeyi yapıyoruz ama hiç kolay değil...
Printable View
herkes gerekeni yazmış zaten :)
bizde 20 seneyi aşkın süredir hastane cihazları (sarf malzeme veya ufak tefek makineler değil..) distribütörlük-üretim-ithalat-ihracat herşeyi yapıyoruz ama hiç kolay değil...
çok boş iş bence bulaşma hiç yapan arkşlarım vardı hepsi bıtaktı ztn genelde güzel bayan tercih ediyolarmış daha çok satış yapsın diye
modası geçti bu işin bencede her şirketin kaç tane elemanı var artık hasta sağlığı kaçıncı plana indiyse hastayı düşünende olmadığı için tamamen ticari çıkarlar düşünülerek hareket ediyorlar ilerisi olan bir iş değil artık bence
Sektörü çok çok yakından tanırım.. :) Nereden nasıl tanıdığım bende kalsın :)
Herkes söylenebilecek herşeyi söylemiş, söylenenlerin hepsi de aynen doğru zaten :)
Ama bunlar bile iceberg sanki..
Aslında söylenemeyen, yaşandığında tam olarak anlaşılan kısımları çok daha fazla..
Dönen dolaplar, konuşulan replikler teklifler vs, mide bulandırıcı.. Dürüst mert doğru insanların yapacağı bir meslek değil.. Çok açık konuşuyorum.. Kaypak olacaksın.. Suya götürüp susuz getireceksin.. Anasının gözü olacaksın.. Yalaka olacaksın, müdürlerini yağlayacaksın.. Ancak o şekilde 10 yıl sonra, senden daha açıkgözü gelmezse firmaya, satış müdürü olur rahat edersin.. Yoksa hertürlü şut..
Roche, Bayer, Pfrizer gibi firmaların tabiiki rakibi olamazlar ama kendilerine onları rakip görürler.. Küçük firmalarda reprezantlar da piyasaya daha hardcore olarak dalar.. Pazar payını yükseltmek için daha da zor hedefler verilir.. O hedefleri tutturmak için de reprezantın bir takla atmadığı kalır.. Bu bahsedilen laptoplar, tatiller, promosyonlar vsvs hepsi pazar payındaki % yi artırmak için..
Kısaca baya hardcore şeklinde çalışır sektör :)
Ha şu var.. Dersiniz ki ben 3 yıl 5 yıl 10 yıl neyse, çalışırım, para olarak yükümü tutarım, eh herşeyin bir karşılığı vardır biraz yıpranırım ama iyi para biriktiririm, şutlanırsam da o parayla kendi işimi kurarım, buyrun yapın.. O da bir taktiktir, plandır. Tamamen tercih..
Ben bu kadar aşağılanmaya tahammül edemezdim ama :)
dostum izmirde eczanem var hiç bulaşma başka iş bak yıprandığınla kalırsın
hergün onlarça mümessil (ya da fiyakalı ismiyle represant) eczaneme geliyor.
gözlemlerim kadarıyla pısırık ve ağzı laf yapmayan insanlar en fazla 3 ay sonra ayrılıyor.(ya da kovuluyor)
kısaca ağzın laf yapıcak, girişken olucaksın, utanmayacaksın, isteklere evet diyip arkanı dönünce sallayacaksın, sabırlı olucaksın. o zaman işinde tutunabilirsin.
burda ilacını yazmak için mümessilden para isteyen doktor var. cinlikleri kısa sürede öğrenip yeri gelince uygulamaya koymak lazım. yeri gelip ilacını satmak için o ilacı satınca alıcağın primden vazgeçmen gerekebilir.
hiç de öyle prestijli bi meslek de değil.üniversite mezunu mümessile önem vermeyen hatta insan yerine koymayan çok sayıda ilkokul mezunu kalfa var tanıdığım.
anlatılacak çok şey var :) ama ne yalan söyleyim ben seviyorum onları :) sigaram olmayınca sigara veriolar. arabam olmayınca eve bırakıyorlar. çok iyi insanlar :)
Onursuz bir meslek ozmn..
sayılan herşeyin çoğu bütün günümüz pazarlamacılarında var zaten, girdiğin firmanın kalitesi işin kaymağı oluyor o kadar. pazarlamacı her yerde aynıdır, yalan söyler malı satmak için elinden geleni yapar topu başkasına atar. biraz yüzsüzlüktür pazarlamacılık, pazarlamacı arkadaşlar alınmasın :)
iş nasıdır bılmem ama abıme sordum gayet guzel bır yabancı fırma dedı.karar sana kalmış artık :))
iki teyzem var, biri eczacı, biri doktor, ben de mümessilim, ve keyfimden oldukça memnunum, 10 senedir sektördeyim, eczacı ve doktor ailemden olmasına rağmen rahatlıkla söyleyebilirim ki, asla onlara gereğinden fazla değer verip *ötlerini kaldırmadan davranırsan ne üzülürsün, ne daralırsın. ben 32 yaşındayım ve 7/24 şirket arabasıyla beleş gezerken haftasonu da 200sx'imle keyfime göre takılıyorum, kaç doktor kaç eczacı bu şansa sahip ;)
hastane ortamını çok iyi bilen bi sağlıkçı olarak gözlemlerime göre mesleğe saygı sıfır ilaç tanıtımı için doktora sunum yaparken doktor takmıyor bile hatta öyle bi olaya şahit oldumki adam tam 2 saat doktorun ameliyattan çıkmasını bekledi doktor çıktı adam merhaba hocam dedi doktor meraba işim var başka bi zaman dedi. yani bana göre bundan daha iyi meslekler var araştırmak gerekir.
Sartları iyi olsa da zor is.
Doktor pesinde kosarsın, hediye isterler karı isterler, aklın hayalin durur istediklerini duysan :)
sonerin yakın arkadaşı ve eski bir mümessil olarak yanıtlarsam,
bana göre güzel bir meslek 1 sene yaptım iş değiştirdim, bana çok şey kattı geliştirdi iş öğretti,
doktorun köpeği filan durumuna katılmıyorum, kişisel birşey isterseniz doktor sizin köpeğiniz olur, ya da isterseniz doktor-eczacı en yakın arkadaşınız, iş ortağınız olur. sizle alakalı bir durum. aslolan satıştır hedeflerdir. Nasıl tuttursanız tutturun ... gerçek vahşi piyasadır iyiyseniz kral kötüyseniz kovulursunuz, mümessillikten sonra her iş kolay geliyor bana .... ben tavsiye ederim ve ankarada mümessillik yaptım ö.m.den ulaşırsanız telefonla da yardımcı olurum ... çalışacağın kurum da çok önemli ...
aqustic sen benim dediğimi dinle :)
Dün mülakata ankaraya kavaklıdereye gittim.
Bir odaya aldılar.Odada 8 kişiyiz.6mız çaylak(ben de dahil) diger 2si daha önce bir başka ilaç şirketlerinde çalışmış falan.
Sonra 10'ar dakika özel birebir görüşme yaptı genç bir kız."3 hafta sonra arayabiliriz" dedi.Siz bana numaranızı bıraksanız da ben sizi 3 hafta sonra arasam olmaz mı?dedim.Olmaz dedi:)
Arayacaklarını sanmıyorum.
Gidiş dönüş yol paramı vercekler ama elime bi kagıt verdiler.Kagıtta banka hesap numaramı yazcagım bi yer var.Bu kagıtla beraber otobüs biletlerimi istanbula kagıdın üzerinde yazan adrese zarfa koyup kargo ile yollıcakmışım.Yollarken kargo ücreti bende olcakmış da ondan sonra biletlerin parasını öyle yatırcaklarmış hesaba.Olaya bak:)Yine 7 TL bana giriyor.
Birkaç gün sonra bir başka iş için yine konu açcam.Beklemede kalın:):)
Yaw bir ton detay yazmıssınız arkadaş. Çok kısa ve net cevabı vardır bunun.
SATIŞ YAPACAĞIN ADAM DOKTOR!!!!. Sınavda bilmem kaç puan almış 6 sene okumus ustune TUS'u vermiş ve sen bunu kafalamaya çalısıorsun.
Benım peder Doktor. Ben tıbbi mümessil olucam arastırıorum dedim. Bütün gün beni kafalamaya calıstıgını duşun dedi. Şimdilik askıda :D