birde bu işi bazı galericiler çıkardı klasık soru boya varmı var adam suphelenıyor kazası olmasa bıle belkı adam zevkten boyattı !
Printable View
o kadar yol gidipte kötü birşeyle karşılaşmak insana koyar..inanın onlar o arabayı kazasız fiyatınada satar ama biryerden de çıkar..sağlık olsun inşallah tertemiz bir araç bulursunuz :)
Km olayı çok tehlikeli
ben korkarım böyle şeylerden..
Benım 1.4ıs aracımın kadranını Adanadan engın arkadasımızdan vti kadranı aldım kadranın km kısmı arızalıydı
benım aracım km sını kullanıp yer degıstırdıım
Aracın kadranının ılk sökülüşte çok zor açıldığına şahit oldum bu daha önce km ile oynanmadıgının göstergesiydi neyse km cı takarken km yu düşürüyümmü dedi ben kabul etmedim aynen göstergeye km kısmı takıldı ve montajı yapıldı
bu işler km ciler için cok kolay bunu gördüm
km kısmını sokup dıgerıne gecırdı 50 lıra aldı benden
Ben hep ilk sahibinden aracı alma taraftarıyım
galerıcılerden de alısverıs yapmaya özen gösteriririm..
Elektronik göstergelerde nasıl hallediyolar bu olayı?
ya nerde ne dalga dümen var ne üçkağıt var neyin hilesi hurdası var herşey her yol bizde arkadaş :D
gir sahibindene bütün arabalar kazasız boyasız keyfe keder orjinal km de :D :D
Mesela vteclerin hepsi 160bindedir :D
gel evet de mutlu olalım:heyoo:
http://img571.imageshack.us/img571/1...vertible01.jpg
opelde; merkezi bir sistem yok araçta ne yapılmış ne edilmiş malesef gözükmüyor. ancak opel club kartı olucakki okunsun.
ford; hiç problem yok çok güzel bi sistemleri var ama malesef plaka sordurduğunda sahibindn başka kimseye söylemiyorlar.
araç alınırken;
1. sigorta şirketine kasko ve trafik sigortası yapacağını söyleyerek detayları alacaksın. şasi ve motor numarası ile birlikte
2. yetkili servise gidip aracın giriş çıkışlarını neler yapıldığını öğreneceksin. eğer eski bir araç alıyorsan çok riskli diyorum. 2003 model altı araçlar yüzde 90 dışarda yapıyor. tek kötü yani herşeyi ile expertiz yapıyorlar ben güveniyorum açıkçası menfaatsiz fakat 150 lira malesef
3. direksiyon simidi, koltuklar, paspas takımı, pedallar, araç dışındaki fitil araları, far içindeki temizlik aracın temizliğini güvenişir olduğunu gösteriyor.
4. motor olarakta değişmiş parçaya hiç bi zaman karşı değilim. eğer hiç gitmemiş ise ozaman tehlikeli. 1000 liraya aldığınız ucuz araba size daha pahalıya patlar.
5. araç garanti dışı ise il dışından almayın sebep mi zaten o mevkide bütün servisleri tanır :) ve ayar verir...
renault bayisinde 2. el sorumlusuyum birçoğunuz biliyorsunuzdur. biz yılda 1200-1500 adet arası araç satıyoruz hepsi cici bebe değil tüü kakalarda var aralarında. E napıyoruz isteyen galericiler var anlaşıyoruz galericilere satıyoruz. satarken karşılıklı sözleşme yapıyoruz aracın tüm ekspertizini ve km sini bu sözleşmeye yazıyoruz ve galericiden imza alıyoruz yani resmi olarak ne sattığımızı ispatlar hale geliyoruz. mesela 2-3 sene önce baışam gelen ve aklımda kalan en ilginç olayı anlatayım bunun gibi bir sürü hikaye varda ama bu önemli 2003 model kangoo geldi 440.000 km'de epeyde zayıf bir araçtı. fiyatı aracın kötülüğü sebebiyle ucuzdu. galerici aracı aldı bir güzel kuaför yaptı, direksiyonu airbagcide boyatıp yeniledi, vites topuzu yeniledi koltukları revize etti. tavanına çıta içine perde taktı 4 tane 0 jant kapağı taktı rötuşlanacak yerleri yaptı farları ve stopları temizletti km yide 86.000 yaptı ve pazara koydu. ne harcadı taş çatlasın 550-600 tl harcadı.kangoo gibi ticari araçların görsel olarak yenilenmesi kesinlikle satışını çok çok etkiliyor. ve tesadüfen ziyarete gittiğim pazarda sattığım aracı gördüm dialog şu
ben-aaa bu benim verdiğim kangoo mu?
galerici- evet abi
b- e noolmuş bu arabaya güzelleşmiş
g- abi işimiz bu
B- olm km'yi ne yaptınız? ne kadar insafsızsınız günah yaptığınız?
g- yok abi km orjinal sende muhtarmı olacaksın milleti kolluyorsun
b- ne muhtarı lan karıştıma, sattığımız arabayı bilmiyormuyuz sanki km 440 tı
g- çocuklar arabayı 1 haftadır geri geri kullanıyor diyip epey bi güldü
b- ayıp lan yaptığınız abartmışsınız herşeyi. motor kötüydü ne yaptınız? rektifiye falan oldumu?
g- yok abi yağı boşalttık sadece katkı var motorda
b- ??!!!????!?? nası?
g- sadece katkı var yağ yok ısınınca motor üfleme yapmaz abi biz hep öyle yapıyoruz
b-???!!!!!????? sizde haklısınız......
Bende çekirdekten beri galericiydim, dükkanlarımız vardı gayet güzel temiz işler yaptık ama dürüst olduğumuz için dükkanımızı kapattık. nedeni ise misal olarak yan dükkan komşum yukarıdaki tip galerici gibi yalan söyleyerek km düşürerek aynı emsal arabayı benden pahalı ve hızlı sattı ben doğruları söyledim km düşürmedim elimde arabalarım kaldı iyi arabalarım kötü damgası yedi. dürüst oldukça ekmeğimizden olduk. şimdide kurumsal bir firmada bu işi yapıyorum ve firmamın güveniyle dürüstçe göğsümü gere gere araba satıyorum mutluyum ama her geçen gün galericilerden yeni çakallıklar öğreniyorum bazen gülüyor bazen şaşırıyorum daha yazsam diye düşündümde çenem çok düşmüş zaten yeter bu kadar
Benimde başıma geldi lavuk bi şey yok dedi 50 km yaptık yeşil köy hava alanına gittik bak varsa bi şey gelmeyek dedik yok dedi oraya gidincede araç önden kazalı dedi buyur burdan yak e kardeş niye söylemedin ses yok
yerse kaptır gıtsın mısalı bu ısler