bazıları tek bir mesajınıza denk gelir, sizi öyle yargılar.
ancak sizi tanıyanlar hakkınızda işin doğrusunu bilir.
beni tanımayan bi adam sırf bu konuda yazdıklarımı görüp kör kütük ateşli bir audi savunucusu olduğumu düşünür.
bu da ister istemez antipati doğurur, o konuda haklısınız birşey diyemem.
audi'yi çok sevdiğim doğrudur ama ancak hiçbir zaman olmayan birşeyi söylemem ya da olanı abartmam.
desem ki audi'ler şöyle sağlam böyle sağlam, kırılmaz, dökülmez, çölde buzulda tank gibi...
o zaman dersiniz ki yuh! haklısınız derim.
tanısanız aslında o kadar da koyu bi almancı olmadığımı anlarsınız.
almanlarda bulamadığım bazı güzellikleri bi japonda ya da bi ingilizde bulduğumu görürsünüz.
dacia'lara kadar seven adamım; her marka ayrı bi çeşit, ayrı bi güzellik benim için.
otomobilleri seviyorum, milliyetlerini değil yani.
en başından beri söylediğim şu:
bmw, mercedes ve audi üçlüsü içerisinde "malzeme ve işçilik kalitesi" olarak şu an önde olan audi.
dikkat edin "malzeme ve işçilik kalitesi" diyorum.
içlerinde "en uzun ömürlüsü" ya da "en sağlamı" ya da "en dayanıklısı" audi demiyorum.
sadece aracın üretiminde uygulanan malzeme ve işçiliğin diğerlerinden daha iyi bir noktada olduğunu söylüyorum her vakit.
bunları onlarca test yazısından, bizzat incelememden, araştırmamdan yola çıkarak söylüyorum.
en basitinden audi'nin, kullandığı malzemelere diğer iki firmadan bir buçuk kat daha fazla bütçe ayırdığını biliyorum.
tüm bunları da hemen her premiumdan kullanmış birisi olarak söylüyorum.
herkes q5 seven birisi olduğumu düşünür bi önceki sayfaya baksa; bakın pajero'lara daha bi hastayım.
deseniz ki q7 mi çölü sağ salim atlatır, pajero mu?
kesinlikle pajero derim; kesinlikle patrol derim, kesinlikle land cruiser derim.
ortadoğu'ya camry mi daha çok dayanır a6 mı derseniz camry derim. daha basite indirgenmiş bi yapısı var çünkü.
çok komplike bi premium aracın oralara dayanmasını beklemek mucize olur zaten.
kaldı ki a6'lar bırakın ortadoğu'ya açılmayı; bizim köyün yollarında dahi çabucak pes eder.
halbu ki toros'lar takır takır çalışıyor o yollarda.
siz yanlış kriterlerle değerlendirip "audi dökülüyor" derseniz ben de kusura bakmayın derim o halde.
@turbo&quattro; şimdi o s4'e birşey diyecem gene laf olacak yapma hacı. :)