Manuel modda vites degisimi için kullanılıyor.
Printable View
Kardeşim, dediğin senetle araç kiralayan şirketlerin araçları için geçerli olabilir. Fakat bu araçlar şirket politikası gereği belli kmlerde düzenli olarak bakıma giren araçlar. Bu ve sınıfı araçları kullanan çalışanlar zaten taktim yeteneği olan, mevkili insanlar. Çok temiz kullandıklarına emin olabilirsin. Almanyada benzer durumda araç aldı arkadaşım, ekspertiz dahi yaptırmadı. Alırken tepki gösterdim, ama ziyaret ettiğimde aracın içine oturdum, motoru dinledim. Tertemiz, motorda tık yoktu. :icon_tup:
Aynen öyle.
Tabiki sizde gördüğünüz bir şeyi savunuyosunuz bu konu hakkında son postum ama şunu söylemek istiyorum clio,linea türü araçlardan bahsetmiyorum ben ne 3,20 ler ne pasat cc ler gördüm bu yüzden bu olaylara karşıyım ne yazıki sonuçta bu tür araçları sadece şirketler kiralamıyorlar :)
chrsylerı fiat yüksek oranda hissesine sahip yani satın aldı gibi bir şey ve hatırladığım kadarı ile bundan sonra chrsyler modelleri avrupa pazarında satılmıycak chrsyler modelleri artık lancia adı altında satılıcak yeni 300c ler lancia thema adıyla satışa çıkdı yazmışsın zaten yani lancia bir nevi avrupa chrsyler oldu..
iyimi oldu belki lancia için iyi olabilir çünkü lancia diat group içinde pazar payı en ufak marka diye biliyorum..
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...7213477/detay/
o seçdiğin araçlar 7 kasa allroad w211 son kalan hakiki almanlar bencede :) zaten işi biliyorsun zevkini o konuda takdir ediyorum ama sende acayip abartıyorsun şu almanları :) iddalı konuşuyorum b,c ve d segmentinde japon kore fransız amerikalılarda dahil almanlardan daha iyi araç üreten firmalar var bence bu segmentlerde..
mesela senin ds5 d segmenti bir araç compact executive di yanılmıyorsam kötümü executive sınıfında zaten rakibi mercedes bmw şahsen kumaş koltuklu merceksiz prime paket 100 bin tl ye c kasa alıcağıma amg dolusu 120 bin tl zaten yada 105 bin tl ye 3.16 alıcağımaki ben alsam gene 3.20 den aşağı almam oda 130 bin tl gider gırtlağına kadar dolu ds5 alırım. o araçları alanlarada saygım sonsuz o başka bu benim fikrim sadece..
doluluksaki o klassmanda insanlar doluluk donanım için bu araçları alıyorlar bence ds5 bir c den 3 kasanın dolusundan daha dolu adamlar huduna kadar koymuşlar tasarım şahane üstündeki teknoloji çok ileri fiyat çok iyi..
biliyorsun kıyaslama hiç bir zaman sadece kaliteden yapılmaz yoksa rollyce rollyce da bmw nin kendi markası kendi malı kalite zirvede ötesi yok ama gelgörki kim alabilir.. kalite dediğin şey dolu bir şekilde ulaşılabilir olduğu sürece insana yarar..
almanlarında bence benim fikrimdir eski kaliteside yok alt segmentlerde bilhassa c ve d de e segmentindede ağır ağır düşürüyorlar kaliteyi fikrimce... bir w212 bana göre kesinlike w211 etmez..
şu anda son o eski alman kalitesindeki almanlar bana göre mercedesde cls ve s classe ler bmw de 5 kasanın dolusunda hala bmw çok iyi ama boşuda gerçekden boş 7 kasaya zaten laf yok..
vw desen zaten karma karışık oldu brezilya meksika çin hindistan slovakya ispanya arjantin bazı mekanik ve trim parçalar koreli mando firması tarafından üretiliyor diye biliyorum opel desen gm zaten..
kısaca firmalarda iyicene maliyetleri ucuza getire bilmek adına çorba olmuş durumda adam almana biniyorum diyor japonları korelileri fransızları beğenmiyor yada kötülüyor altındaki aracın belkide bazı parçaları korede üretiliyor bazı elektronik beyinler duylar v.b japonyandan ithal ediliyor, motoru fransız olabiliyor o sevmediği laf ettiği belkide ülkelerin birinde toplanıyor montaj ediliyor araçı ...
bence almana binicen hacı lafları artık 80 lilerin 90 lıların söylemi..
zaten markalar arası genel satış rakamlarıda bunu gösteriyor..
mesela 2012 amerikada en çok satış yapmış markaların listesi aşağıda amerika pazarı önemli bir pazar benim için.. avrupada zaten kendi aralarında paslaşıyorlar yabancı marka yok ama amerika pazarı hakiki şampiyonlar ligi her marka pazarda..
http://s13.postimg.org/mpy8878rb/20_...3_03_04_04.png
kaynak : 2012 Year End United States Auto Sales Brand Rankings - GOOD CAR BAD CAR
Allah izin verirse ölmessek sağ kalırsak benimde bir 500 sec yada 560 sec toplama hayalim var safkan alman :) belki delilik yaparsam 2004 makyajlı cl500 de olabilir..
ds5 eğer bi alman otomobili olsaydı (audi, bmw ya da mercedes) 150.000'den aşağı fiyatla satılmazdı. tamam donanımı son seviyede, görünümü muhteşem ve teknolojik bi araç. peki neden alman otomobili etmez? çünkü almanların ürettikleri ve yansıttıkları şekilde yol tutuş, kalite ve sürüş tokluğu hissi yok. gerçekten de bi a4, ds5'ten daha iyi yol tutuyor, kalitesi 3 gömlek üstün. sürüşü de tıpkı malzemelerinin birleşimi gibi tok. en azından bi a4'ün daha showroom'dan çıktığı anda kapısından tıkırtılar gelmez. ha citroen'in işi rast gelsin, böyle bi makineyi bu fiyata nasip etti bana. :)
ancak otomobilleri, sırf her marka işin içinde diyerek amerikan pazarına göre değerlendirmek yanlış olur. aynı şekilde japon pazarına veya avrupa pazarına bakarak da değerlendirmek sağlıklı sonuçlar vermez. çünkü orada, o ülkelerin insanı yaşar ki her ülkenin de kendine göre tercihleri vardır. mesela safkan avrupa'lılar önce güvenlik ve kaliteye bakarlar. mesela türkiye'de önce yakıt ve ikinci el durumu göz önünde bulundurulur. mesela amerika'da dacia satamazsın ama türkiye'de peynir ekmek gibi gider vs... o yüzden amerikan insanının yaptığı tercihlere göre şu daha çok satıyor, şu daha iyi gibi yorumlar pek doğru olmaz. ha bana kalırsa amerikan otomobillerinde öyle ahım şahım kalite, yol tutuş, güvenlik yoktur ama onlar otomobillerini beğenir bilemeyiz.
sınıflarda zirveler hep almanlarındır. bakın;
üst sınıf s klasse, 7er ve a8'in.
üst-orta sınıf e klasse, 5er ve a6'nın.
orta sınıf c klasse, 3er ve a4'ün.
premium suv ml klasse, x5 ve q7'nin.
spor otomobil derseniz ikisi baş tacı: ferrari ve porsche.
safi lüks derseniz rolls royce ve bentley elbette vs...
yani başrolde bunlar vardır; gerisi figürandır bir nevi.
şuna da katılıyorum, almanlar kesinlikle eskisi gibi değil bu doğru ancak bu durum sadece motor seçenekleri ve tasarım konusunda böyle. yoksa almanlar gene yol tutuşta, audi hariç düşürmüş olsalar da kalitede, sürüşte, imajda bir numaradırlar. elbette eski canavarlar gibi can alıcı modeller yok; allroad'lar, w211'ler, e39'lar vs... diğer yandan fransızlar, japonlar çağ atladı son 10 yılda. yine de almanlar eskisi gibi olmasa da hala ürettikleri otomobillerle standartları belirliyorlar, bu kesin.
ha bunlar benim görüşlerim. karşıt diğer görüşlere de saygı duyarım. kimi insan japonun, kimi de ingilizin üstüne tanımaz. bu yazdıklarımdan fanatik sanmayın ama durum böyle. fanatik olmadığımı zaten sırasıyla ingiliz ve fransız tercih etmemden anlayabilirsiniz. herşey doğruya doğru arkadaş. :)
Kartal 90' 1924km
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...2036685/detay/
kartal harika görünüyor
jantlar L nin jantı değil ya araba biblo olmasına rağmen ilginç,90'ın bi kısmında böyle falanmı çıktı acaba
hatta aynalarda orjinal değil biri farklı
kullanılmış demiyorum, stoplar zamanla renk mi atmış yoksa yanlış mı gördüm? fiyatı eder ya da etmez, tofaş'ların böyle el sürülmemiş tertemizini görmek çok hoş be.
doğru yazmışsın her noktasına katılırım yalnız kendi aracın içinde şu söyliyim audi örneği vermişsin a4 zaten şu anda sıfır 1.6 yok 1.8 tfsi dan başlıyor onlarında fiyatı 120 bin tl idi en son euro çıkdı tabi zamlanmış olabilir.. senin aracınla arasında nerden baksan 40 bin tl fark var 40 bin tl yede yoltutuşunda v.b kalitede ince farklar olsun o kadar.. :)
40 bin tl lik farka ds5 in yanına bir tanede dolu paket linea dizel yada boş paket trendline jetta 1.2 tsi alırsın :) yani o kadar farkda olsun bir zahmet :)
fransızcıda değilim almanıda çok severim hani 10 sene önce olsa almanı bende yere göğe sığdıramazdım ama şu anda fikirlerim çok değişdi artık alman bana göre eski alman değil bende e90 3.20d vardı audi a5 coupe de vardı yani beni öyle amanda aman etkileyen araçlar olmadı. alman hani o eski almanlar diyoruzya cls 350cdi aynen işde o eski alman kalitesi işçiliği detaylandırmalar her bir yanda buram buram kalite akıyor arabadan :)
alıntı yapdığım kısımda yalnız bir yanılgı var şöyle diyim zaten dünyada e segmenti ve üstünde f segmenti v.b araç üreten firma almanlar dışında yok gibi.. adamlar zaten premiumda gidilebilicek son nokta yani bugün premium araç alıcam e segmenti yada f segmenti desen alman dışında gidebiliceğin bir kapı yok burda bir mecburiyet var zaten satışların bu kadar çok olmasının sebebide budur .
c ve d segmentinde işler değişiyor c ve d segmentinde en çok satan araçlar içinde dünya bazında vw dışında almanlar olduğunu sanmıyorum en azından bmw mercedes audi üçlüsünün olduğunu sanmıyorum... elimde amerika dışında veriler yok tabi tahmini konuşuyorum avrupa pazarı dışında c ve d segmentinde almanların ciddi bir gücü yok.. asya pazarında zaten japon kore hegomonyası var almandan tek vw var o pazarda onlarda çin üretimi :) amerika pazarında 2012 yılının en çok satan modelleri aşağıda veriler aşağıda ortadoğu pazarında bile araplar mercedescidir ama son yıllarda hyundai kia toyota atağı var peynir ekmek gibi satılıyor ortadoğu pazarında..
http://s7.postimg.org/rf6h77y9n/20_07_2013_01_01_02.png
amerikan pazarını yazmamın zaten en büyük nedeni oydu bizim pazarda yakıt önceliklidir doğru rakamlar yanıltıcı olur avrupa pazarında zaten kendi aralarında paslaşıyorlar yabancı marka yok oda inandırıcı olmaz.. ama amerika pazarı çok melez ihtiyaçlar çok farklı yakıt yada ikinci eli kuvvetli olsun takıntıları yok insanların önemsediği öncelikli şey garanti süresi aracın uzun vadede sorun çıkartmaması sorunsuzluğu kısaca kalite çünkü servis fiyatları orda el yakıyor diye biliyorum.. o yüzden satış rakamları bence çok şey ifade ediyor o pazarda en azından benim için.. :)
çünkü yakıtı aracın az yakması çok yakmasını kriterlerden çıkardığımızda geriye tercih sebebi bir kalite sorunsuzluk kalıyor :)
alman falan diyorumda porcheyi ayrı tutuyorum bu arada :D onları bunların içine katmıyorum . :)