hatta bazıları hızını alamayıp, iyi durumdaki araçları alırken sağlam bi bokluyorlar, satarkende göklere çıkarıyorlar...
Printable View
hatta bazıları hızını alamayıp, iyi durumdaki araçları alırken sağlam bi bokluyorlar, satarkende göklere çıkarıyorlar...
İnsanlar Galeriden araba bakmaya giderken istem dışı bir terslik arıyorlar..İşini kötü yapanlar yaptırdı bu gözlemi.Dürüstlere allah daha çok kazandırsın tabiki
Size her şey müstahak..size güvenipte araba alan hata yapar zaten çok kişinin canını yaktınız..
10 milyara alırsıız patlak arabayı 15 milyara çok kişinin canını yakarsınız
Sivasta 13'e aldıgı 307'yi 17 ye sattıgını biliyorum..Allah sorar zaten hesabını
Siz 1-1.5 milyar para kazanacaksınız diye millet salak degil ya internetten araştırır gider kendi bakar alır ;)
Sahibinden.com'da biri Techturkey'den dert yanıyordu bir ara :)
benzınden aldıkları vergı yeterde artar onlara gozlerı doysun mılletın alıp sattıgı araclardan kime ne zoruna gıtmesın kimsenin
3 sayfa bütün yorumları okudum.Bende dahil hepimiz yada bi çoğumuzun canı yanmıştır bu galerici muhabbetinden.Ancak bu internet olayından sonra malesef herkes bi galerici oldu.3 sayfadır yazılanların hepsini artık sadece galericiler değil bi çok insanımız yapıyor.İnsanımız malesef bu hale geldi.KM düşürende,aracı kaskallamak adına plaka değiştirende,pert aracı belden aşağı boyalı diyende vs.vs. diyende malesef artık galerici olmayan insanımızdır.Adam normal binici sahibindende ilanında takas olur demiş,sen takas teklifi yapıyosun,aa adam senin aracı düşük almak istiyor.Bu işin ticaretini yapmadığı halde senden bi şekilde düşük almanın,kendi aracını değerinde vermenin peşinde.Vel hasılı kelam herkes yada bi çoğumuz malesef birer ''galerici'' olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.Şahsi fikrimdir...
artık devir değişti halkın gözü açıldı.. galericilik, emlakçılık vs bu tarz meslekler artık kolay kolay iş yapamazlar ilerleyen yıllarda... internet öncesi topluma ulaşmak zor olduğundan bu meslekler türedi ama internetten sonra yok öyle 3 kuruşa 5 köfte...
habercilik bu dur işte. nerde saçma salak şeyler var haber yapıyorlar.
ya eskiden istedikleri fiyata geçiriyorlardı. bir araçtan 5 milyar kâr ettikleri günleri özlediler heralde. otocenterda otozen diye bi galeri var 3 tane araba aldım ordan. en son geçerken çay içmeye uğradım. adam diyorki, abi o kadar çok yoğunuzki araba bulamıyoruz. gelen araba gidiyor. piyasada temiz araba bulamıyorum elimde o yüzden araba kalmıyor. değişenli arabayıda ben almam o yüzden tek sıkıntım araba azlığı diyor adam.
peki bu galerici neden şikayetçi değil çok aşırı kazanıyorum diyor?
sebebini söyliyim, 2 üniversite bitirmiş hergün traşını oluyor işyeri ve arabaları pırıl pırıl, tavla oynayarak vakit kaybetmek yerine iş yerine ne yapabilirim peşinde adam.
yani geçicekler o işi. her havadan para gelen galericiliğe dalarsa haydan gelenin huya gitmesi normal :D
mesajları okumadım kendi fikrimi yazıyorum, çooooooooook iyi oldu bunlara, arabayı göstermeye bile para isteyen, yalan dolanla araba iteklemeye çalışan galericilere çooooooooook iyi oldu...... adam olsunlar 500 lira kazansınlar helal olsun diyim, kimisi harbiden süzme şerefsiz...........
izmirde ismi lazım değil bir arkadaşım neredeyse vurulmadık boyanmadık yerini bırakmadıgı aracını bi güzel sattı. sonra o aracı tesadüf eseri bi galeride gördüm inceledim bi güzel alıcı gibi, sordum nesi var nesi yok diye. aldıgım cevap tek parça çamurlukta lokal boya oldu. :) gülmemek için kendimi zor tutmuştum. ben nasıl olurda böyle baya baya yalan söyleyen bi galericiye inanabilirim :) işini ahlakıyla dürüstlüğüyle yapmayan esnaf esnaf olamaz. sözüm meclisten dışarı işini iyi yapan bi galericide ne olursa olsun her zaman kazanır bunuda es geçmemek lazım.
birde bi gün yine sanayide bi konusmaya kulak misafiri oldum. galerici amcam bi range rover almış ist.dan, hemen gelir gelmez 20000km deki jipi 3000km ye düşürdüğünü ve nasıl alıcıya çaktıgını anlatıyordu. Benide hayretler içerisinde bıraktı bu konusma ama güven sarsıntısını tazeledi bi şekilde.. En güzeli kendin alıp kendin satmak benim bildiğim en iyi yol budur valla.. :)
benim başıma değilde arkadaşım ile benim başıma gelenlerden birkaç örnek.....
99 model volvo s80, bursadan bir millet vekilinin eski aracı, araç 2001 yılında yine bursada arkadaşın amcasına tamamen orjinal kazasız denilerek satılıyor.... 50bin kmde ve amcası araba işlerinden boyadan hiç anlamaz....
geleim yıl 2008e arkadaşım aracı amcasından satın alıyor, aldığı kişi öz amcası olduğu için pek baktırma gereği duymuyor haliyle...
yıl 2010 1 ay öncesi, arkadaş aracı satacak götürp kontrol ettiriyorlar ve araç komple boalı çıkıyor, sonra allem kallem edip öğreniyoruz işin aslını....
araç ik sahibi olan millet vekilindeyken bir dreğe çarpmış drek aracın üstüne devrilmiş... ön kaput, tavan bagaj komple boyanıyor, sonra rengi tutturamayınca aracı komple boyuyorlar ve bizim arkadaşın amcasına iteliyorlar.....
bu işin altında ise bursada yetkili servisliği elinden alınan volberk yatıyor... isimlerinide verdim çakalların oh iyi olmuş.... bunun dahasıda var... arkadaşım bu aracını 3 5 kere bu firmaya servise götürdü ve aracın gazkelebeğini kırmaktan tutun çeşitçeşit arızalara sebebiyet verebilecek pislikler yediler, sonra yedikleri haltları ispatlayınca ona karşılık yok aracınızın şurasını yapalım yok busunu yapalım diye utanmadan tekliflerde bulundular....
istanbulda bir abimize rangerover discover bakmaya bi galeriye gittik, araç ilan fotolarında gayet temiz düzgün duruyor, gittiğimizdede durumu fena olmayan bir araçla karşılaştık, km'si 120bin.... araçta 1 parçada boya var kmsi orjinal(güya)
aracı bi çalıştırdık kapkara dumanlar atıyor, hadi dedik neyse motor daha soğuk bi ısınsın bakalım, 10 dakka geçti yok, boyasını kontrol ettik anlamıcaz sanıyor salaklar araç tavan hariç boya badana içinde, ve içinde 120bin kmde olmayacak yıpranmalar mevcut.... o araç tahminim 250 bin civarı vardı eminim, motor bitmişti resmen yağ yakıyordu....
arkadaşa volvo s40 t5 bakmak için akşam trafiğinde kayışdağından çıkıp üsküdara çileli bir yolculuk yaptık ve 1buçuk 2 saat sonra galeriye varabildik, yola çıkmadan önce adamları arayıp aracı sorduk teğid ettik t5 mi falan diye, olumlu cevaplar aldık....
galeriye girince ne görelim, araç ortada yok 2 saat sonra gelicek ve t5 değil turbosuz atmosferik bir volvo s40 imiş, o.ç telefonda söylemiyor illa gelelim araca bakalım, onun dışında diğer araçlarada göz atalım diye... yok neymiş bide efendim t5'i napcaksınız çok bozuluyor çok yakıyor bilmemneymiş, ulan döt herif senmi öğretecen bize hangi arabanın nasıl olduğunu, laflar küfürler havalarda uçuştu ve bastık gittik.... 3 5 tane daha yazarım buşekilde.....
arabami gotursem 8.000 TL'ye almazlar birde sikayet ediyorlar, cok kizdim acikcasi.
İstisnalar olmakla birlikte - ki devede kulak kalır bu-
Galericiler haklarını aramadan önce kendilerini düzeltsinler önce..
Aynen devamlı konuşan minübüs şoförlerinin kendilerini düzeltmeleri gerektiği gibi
Aynen devamlı konuşan taksi şoförlerinin kendilerini düzeltmeleri gerektiği gibi
Önce 4-4 lük olsunlar, insanlar neden galericilere ve galerilere soğuk baktıklarını araştırsınlar, sonra kendi haklarını arasınlar.
Sinek vızıltısından başka bişey değil şu mıkırdanmaları.. Vızıltı bile daha anlam ifade ediyor benim için..
Q.