ilk gün diceksin beteride varmış:D
Printable View
bursa'dan giden hiç mi yok arkadaş balıkesir de durum nedir ne değildir bir bilen yok mu :D
walla yarın uyurum bi temiz uyanınca giderim,sanırım ankaradaki birlikler akşamda devam ediyorlarmış sınava,ne zaman sıra gelirse gireriz artık :)
birde ankara'da sınava gidipte saç sakal yüzünden kapıdan dönene denk gelen oldu mu? saç yokta sakal var bende hiç kalkıp traş olasım yok şimdi.
numaramı aldım sabah 6da tuzladayım
o deilde eşya olarak fazla bi şey almayın diyor kime sorsam ya sen ne yaptın? ben sanırım 10 ar tane çorap iç çamşırı alıcam,traş bıçağı,havlu,tabanlık,tuvalet kağıdı gibi ufak tefek şeyleri ekleyip gidicem ya,bazılarıda çok abartıyorlar gibi geliyor bana birisi 2 bavul hazırlamış.çoğu şey orada satılıyor diyo arkadaşlarım bunları al git dediler.
abi aynen bi sırt çantası götürcem ben o kadar..10-15 çift çorap,donlar,traş bıçağı,havlu ve tabanlık.
bu kadar.
dediğin gibi zaten bir çok şey varmış orda gereksiz yere yüklenmeye hiç gerek yok.
zaten 1 ay dışarı çıkamıcaz kıyafet lüzumsuz.
usta birliğine gittikten sonra alınabilir 3-5 üst baş o kadar.
yani sonuçta ustaya geçince alırız içlik,boyunluk v.s eşşek gibi bavulla gidipte,çoğu elimizde patladı diyen çok var,abartmamak lazm azıcıkda olsa survivor iyidir ya :)
bot kilidi dolap kilidi falanda almıcam ben,dandirik bi casiom war ona pil taktırcam onu takar,sırtıma çantayı alır giderim.
birde en kritik olay bozuk paraymış yanına bolca bozuk para al unutma ok
yok benim casio da o meşhur modelden deil :) bozuk para olayı şöle kahve makineleri kola makineleri falan bozuk para biliyosun orda,birde kantinde sıkıntı oluyomuş bozmuyorlarmış,kantinden bi şey alıcan bütün verince bozuk yok diyolarmış falan şöle bi 20-30 lira götürcem ben nolur ne olmaz,ayna aklımda benimde biri daha dedi çok sıra oluyo bi köşede traş olursun iyi oluyo dedi.
yaw sizin telaşınıza bakıyorum da beni stress basıyor sankı tekrar gıdecem gıbı:D
dün gece saat 5,30 civarı çorludaydın gittiğimde 31. listeye yazıldım (50x31=1550). acayip bi karmaşa ve park sorunu var.sabah kapı açılıp sınava almaya başladklarında aradan 300 kişi kaynamış.allahtan bi tane yarbay geldi de olaya el attı düzene soktu insanları da öle girebildik 32. gruptan sonrasını almıyacam diyordu ama akşam ben 9,00 da nizamiyeden çıktığımda hala bekliyenler vardı.
orda gördümki bizim ordu organizasyondan ya anlamıyor ya da bilerek millete ızdırap çektirior. 1 kişi için 50 kişinin yarım saat beklediğini bilirim vs. vs. vs.
bana ilk sınav günü gittiğinde vatan haini olursun demişlerdi insanı vatan haini eder o karmaşa...
İç çamaşırı ve çorap sayısını yüksek tutun bence daha ilk gündfen yıkamaya başlamayın uraşılımyor.
Birde spor ayakkabı götürün yanınızda hsonları giymek için , orda vericekler size ama giymeseniz daha iyi.
haha bir spor ayakkabının ayağımı vurabileceğine askerde şahit oldum...
acemilik için
30 iç çamaşırı ve çorap
iyi bir traş bıçağı ve köpük
çatlamalara karşı nemlendirici
diş macunu ve diş fırçası
benim gibi titizseniz yüklü miktarda ıslak mendil selpak
şampuan ve sıvı sabun
bot boyası sünger bot kilidi ve çanta kilidi
boynunuza asmak için askeri cüzdan
banyo ve baş havlusu (kendi yastık kılıfınızı kullanamadığınızdan ben yastığımın üstüne havlu koyuyordum) ve kış ayı olduğu için içlik
yara bandı, ayak bandı (bot vurması için)
bunun yanında vatka alın 2 çift çünkü bot ayağınızı vuracak...
ayakkabının içine sıkılan spreyler var koku giderici alın çok işinize yarar...
askerdir ortak yaşama yeridir ayaklarınız mantar olabilir bunun için eczanelerde sprey ve krem var alın...
bol bozuk para ve kontor kartı alın...
bunlar sadece acemilik için yeterli terlik pijama havlu esşofman spor ayakkabı verecekler zaten size... yanınıza başka sivil eşya almayın, zaten 25 gün sivil hayattan bi haber yaşayacaksınız usta birliğine geçerken çarşınız falan olursa getirtirsiniz evden..