duman abi duman duman ver arılara koruyucu giy ama öyle sık ilac duman oyle kurtarırsın koruma elbisesi giy kesinlikle
Printable View
duman abi duman duman ver arılara koruyucu giy ama öyle sık ilac duman oyle kurtarırsın koruma elbisesi giy kesinlikle
Kovanın içine basın sıcak silikonu sonrada tütsü felan yakın evde :)
ewi sat :D
ben en iyisi evi komple ateşe veriyim :D
Arı ( apoidea) kanatlı hayvanlar sınıfını birer üyesidir. Arı vücudu üzerinde zar şeklinde şeffaf kanatları bulunur. Bu kanatları ile çok uzak mesafelere kadar uçarak gidebilirler. Baş kısmında 1 çift kısa antenleri bulunur.
Arı bu antenler sayesinde en hassas iletişim dalgalarını algılar. Arılar besinlerinin yerlerini bu antenlerden gönderdiği frekanslar sayesinde bulurlar. Arılar kendi kovanından ve yuvasından km'lerce uzağa uçarlar ve arı beslendikten sonra belli bir rotayı takip edip tekrar yuvasını rahatlıkla bulurlar. Arıların ağız kısmında kesici bir kıskaç bulunur bu kıskaçlar sayesinde besinleri parçalar ve yerler.
Arı böceği beslenmesinde hem bitkiseldir hem de hayvansal besinleri tükettir. Bal arısı insanlar tarafından sevilen ve yetiştirilen bir arı cinsidir. Bu arı çeşidi insan besini olan bal üretimini yapmaktadır. Bu bakımdan kendisine has bir kovan içinde yetiştirilir. Bu arıların ilaçlanması söz konusu değildir. Yaban arısı ve eşek arısı insanlara çok zarar veren bir hayvanlardır. Bu haşereler ile mutlaka mücadele etmek gerekir. Çünkü bunlar insanlara her türlü zarar verirler. Yaban arısı beslenmesinde sebze ve meyvelerin öz suyunu, açıkta bırakılan yemek ve gıdaları, ufak böcek türlerini, bal arılarını ve hayvansal ürünleri kullanır. Çiftçilikle uğraşan insanlara çok zararları vardır.
Arı çiçek açmış bir bitkinin çiçeği içine girer ve çiçeğin suyunu içer ve çiçeğin kurumasına neden olur. Aynı zamanda meyveler ve sebzelerin suyunu içerler ve bunların verimini düşürürler. Yaban arıları ve eşek arıları yuvasını toprağın alt kısmına, ağaç boşluklarına, kaya yarıklarına, evlerin çatılarına, duvar yarıklarına yaparlar. Yaban arısı ve eşek arısı çok zehirli bir haşerelerdir.
Bu haşereler koloni halinde yaşarlar. Yaban arısı ve eşek arısı kendisine zarar veren canlılara toplu halde saldırır ve zehirli iğnesi ile sokar ve zehirler. Yaban arısının ısırdığı yer acır, şişer, kızarır ve kabarır. Isırılan yerde uyuşmalar olur. Birden fazla yaban arısı ve eşek arısı tarafından ısırılan kişi mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalı.
Yaban arısı ve eşek arısı ile mücadele için yapmanız gereken ilk etapta yasal bir ilaçlama şirketine ulaşmaktır. Size bir telefon kadar yakın olan bir ilaçlama şirketi olarak her türlü haşere ile tüm sorunlarınıza çözüm olmaktayız. Günün 24 saati çalışıp tüm müşterilerimizi memnun etmekteyiz.
Arı ilaçlamada profesyonel olunmalı aksi takdirde arılar toplu halde saldırır ve bu saldırı sonucu ölümcül dahi olabilir. Bu bakımdan arı ilaçlama ayrı bir titizlik ister ve ilaçlama eğitimi almayan kişiler asla bunu yapmaz ve yapmamalı.
Belki olayı hafife alıp ti ye alıyorlar arkadaşlar ama
önemli bir sorun yaşıyorsunuz... Siz bence profesyonel bir yardım alın :icon_tup:
duman etkili yöntem ;)
kovana sakın bilinçsiz şekilde müdahale etmeyin,direk savaş ilan etmiş olursunuz.. amcam ölüm tehlikesi atlatmıştı 3 gün yoğun bakımda kaldı arı saldırısından.. 3-5 tane de değil tüm kovan halinde saldırıyor manyaklar..
ben bu salakları 1 haftadır ara ara ilaçladım hiç toplu saldırı olmadı...
ancak sesbi ilaç sanıyorum, gidip bişeylerle dürtersem eminim süzgeç yaparlar beni....
sitede böcek masterlar çokmuş hahahah :)
Saldırı yuvasını dağtırsan olur, ben bu arı saldırısı yüzünden bir arkadaşımı
kaybettim muğla'da bilirim yani acısını...
http://www.berfinilaclama.com/ari.htm
Yap bi kağıt, yak. Kafaları iyi olsun uçamasın pe*emenkler.