bende pittbull aldım bi arkadasımdan dişisi doğum yaptı :) istanbulda şu anda sütten kesilmesini bekliyorum gerçekten çok haylaz hayvanlar :) aynı orkun.
Printable View
bende pittbull aldım bi arkadasımdan dişisi doğum yaptı :) istanbulda şu anda sütten kesilmesini bekliyorum gerçekten çok haylaz hayvanlar :) aynı orkun.
miniks kardeşim bu güzel yazıları paylaşıyorsun bizler de duygulanarak okuyoruz. bir de senin şu açıdan düşünmeni isterim: acaba ava giderken öldürdüğün kuşlar vs diğer canlılar ölmeden önce neler söylüyordur? hiç bunları düşündün mü? lütfen av olayını bırak..
mınıkslerı tebrık edıyorum bu ve bunun gıbı bır cok konu okudum bunlar hakkında pıtbulları hep canawar olarak gorduler SITE YONETIMI DAHIL ama bılmedılerkı onları yetıstırenler onlardan daha kopek daha haywan daha cahıl benımde 2.5 yasında bır pıtbulum war daha kımseyı ıncıtmedı kımseyı korkutmadı ama ınsan gıbı ellerde haywan gıbı degıl ınsan gıbı yetıstırıldı burda ıllegal arabalarımıza parca araken hersey serbest oldu ben kopegıme bır es bır cıft ararken LEGAL oldu banladılar sımdı yıne yazıyorum yıne banlasınlar bunu okuyan ınsanlar kendı parcam kendı oglum gıbı olan kopegıme sewgımden yıne banlasınlar ama ben ınsan gıbı sahıp cıkıyorum bazı seylere kımseyı bazı seylerden uzaklastırmadan bazı seylere sahıp cıkarak...
abi süperdi paylaştığın için teşekkürler...
ya Tavuk :D
Ben yemedigim hayvanı vurmuyorum tüfek atmıyorum
Hafta sonu düzce deydim 26 tahtalı 5 ördek 2 çulluk vurduk 8 kişilik ekip
20 hanelik bütün köy halkı bir pazar günü av eti ve pilav ile karnını doyurdu
2 çullugu da ben aldım geldim birazdan yolacam evvelden de 1 çulluk 5 bıldırcınım var onlarla beraber göveç yapacam öğlene
Yedigin her hayvanın avı hem dinen helaldir hemde devletimin bana vermiş oldugu izin dahilindedir
Ben mesela asla domuz avına gitmedim gitmem de
balık avlıyoruz dimi aynı şey ha kanca gecirmişsin ha saçma hiç bir farkı yok
Kaldıki Râbbim o hayvanları bizler faydalanalım diye yaratmış verdigi nimetler katliam yapmadıgın sürece hiç bir sorun yok
bizde zaten limitler dahilinde avlanıyoruz
bu avı sen zevk için mi yapıyosun yoksa karnını doyurmak için mi? mesele burda.. fakir olmadığna göre zevk için yapıyosun.. ;) zevk için de canlı öldürmek pek hoş olmasa gerek..
çok güzel bi yazı paylaşım için teşekkürler
yazık bu hayvanlara sokakta görüyorum hatta oturduğum sitenin yakınında görüyorum bi tane
15-16 yaşında bi çocuğun elinde insanlara saldırmamak için zor duruyor hayvan zaten kaçsada o çocuk asla tutamaz onu
dinimizde sadece stres atmak amaçlı da av serbest kılınmıştır. yanlız avladıgın hayvanı kesınlıkle mundar etmıyeceksın. muhtac sahıbıne dagıtacaksın. yanı zevk için yemek için etcılıgı için ve bazı hayvanların kurkunun tıcaretı ıcın avlanması dınen serbesttır. Peygamber efendımızın hadısı serıf-ı bıle var. Hz. Hamza para kazanmak ıcın aslan avlar kurkunu satardı.
avladıgın hayvanı yıyorsan ya da muhtac bırıne verıyorsan ıstersen zevk ıcın avlan bunun dınen hıcbır sakıncası yok. fıkıh kıtaplarında avcılık ıle ılgılı yazılar mevcut. dınımızde avcılıgın yerını ınternetten arastırıp bulabılırsınız.
Yeryüzündeki en zalim, en acımasız canlı insanoğlu !..
Nerdesin sahip ? Son anlarımda niçin yanımda yoksun. Ben hep senin istediğin gibi bir köpek oldum istemedende olsa her dediğini yaptım. Sen ise beni bu zor anımda yalnız bıraktın. Sahip nerdesin lütfen gel. Lütfen. Lütfen....
yemin ediyorum bir pitbull aşığı olarak duygulandım a.q. ya insanlar pitbullara bir silah yada savaş makinası gibi bakıyorlar ya buun kabul edemiuorum oysaki dostluğunu bağlılığını sadakatini keşfetseler baştacı yapsalar nolurdu..
Muhteşem bir hikaye tbrkler miniks'ler..
Bir kopek nasıl yeti$irse öyle dewam eder..
Asıl Suçlular İnsanlardır..
Bir pitbull sahibine taparcasına sewen güclü atletik bir kopekdir..
ben ufacık bir bebeği bile incitmeden masumhane şekilde davranan pitbullarda gördüm..
Ayrım yapmasını lütfen bilelim we asıl suçluları cezalandıralım..
ben pitbull rott vb. türevleri hayvanlardan pek hoşlanmıyorum fakat
onları da iğneyle uyutmalarına razı olamam.
İnsanlar tarafından artificial/yapay olarak üretilimiş hayvanlardan hoşlanmıyorum.
"yiyeceğin kadar avlanmak" tamamen doğa kanunudur
fazlası hem günahtır hem de doğanın dengesine zarardır , zaten günahın altında yatan ana neden de budur bence
pitbull yazısı da cidden dokundu... bu hayvanları dövüşmek için eğitip bir silah yaratmak bana göre sapıklıktır... başka bişey değil...
Harika bir yazı ellerinize sağlık
Köpek eğitmek herkesin harcı değildir gerçekten de
mesela ben iki pitbull egittim yetiştirdim
kangal yetiştirdim egittim
danua yetiştirdim egittim
dogo egittim yetiştiriyorum
şimdi mesela pointer egitiyorum enik daha 5.5 aylık oldu av köpegi egitmek daha da farklı
her köpegin zorlugu var
şimdi labarotuar köpeklerinin zaten kanı bozuk içlerinde hep saldırganlık var genleri böle bu yüzden üretilmiş bu hayvanlar
ama onu bebeklikten açıga çıkartmazsanız o hayvan onu bilmicek
nasıl sahibi onu döverse dövsün ona saldırmadıgı gibi