meg ürünleri kullanılması çok dikkat çeker.mekanın temız ve duzenlı olması cabası.
Printable View
meg ürünleri kullanılması çok dikkat çeker.mekanın temız ve duzenlı olması cabası.
hayırlısı olsun Jumbom,ama önce git bir yerde bir çalış gör
bekleme salonunun olduğu yerden aracın görülmesi iyi olur bence.
Hadi hayırlı olsun JUM allah bol bol müşteriler versin inş :)
Bence ilk basta ben olsam dekorasyona bakardım :)
Tecrübeniz yoksa da bir eşinize dostunuza birilerine sorun orda bulunun bir süre, o kadar basit olmuyor bu iş, bikaç madde sıralıyım siz düşünürsünüz.
Zorluklar;
1.Deneyimli adam çalıştıramazsınız, ilk açılan yer genelde araba yıkar kuaförü pek olmaz, deneyimli adamın yapabilecekleri(herkez farklıdır tabi), ücreti yüksek tutar, bahşiş almak için arabaları seçer ona göre yıkar ve bu uzun sürer, her istediğinizi yaptıramazsınız kendi kafasının dikine gider.
2.Deneyimsiz adam alıp eğitirsiniz başka biryerden 20 lira çok görsün, yada az çalışacağına inansın dk'da satar gider bakmaz bile arkasına :)
3.Kendi işiymiş gibi kimse özen göstermez herşeye siz kouşuşturucaksınız dükkanı bırakamıcaksınız, tatiliniz yok :)
4.bayilik almak için yüklü miktarda isme para ödersiniz, her ay ilaç yığarlar bulunduğunuz ortama
5.Kimse oraya çay, kahve, ps3 oynamaya, dergi okumaya gelmiyor insanlar sizden arabasnı temiz yıkamanızı istiyor hayal kurmayın ps3 lcd falan :) benim bilgisayarıma ben dışarıdayken oturan ve kalkmayan bilirim :)(yabancı müşteri)
6.Arkadaşla iş olur evet ama hepsiyle değil
7.İnsanların istekleri inanılmaz bitmez tükenmez bıkar usanırsınız, ve seviyesiz insan muamelesi görürsünüz daima
8.Kendiniz çalışmayacaksanız askıya alın, uzaktan idare edilemeyen bir meslektir.
İyi yönleri
Zevkli bir iş :)
- ps2-3 gereksiz bişey bence orası cafe değil yıkamacı :) ama açık alan müzik sistemi olabilir çok abartmadan.
- lcd ekran koy aç maç kanalı yada motorsporları izleyen onu izlesin.(türk insanı maçı kesin izler :) )
- mevsimine göre içecek ikramı çay kahve limonata soğuk su vs..
- mekan arsa üzerinemi yapılacak nasıl olcak bilmiyorum ama bekleme salonu açık ve kapalı ayrı olursa güzel olur sigara içenlere vs kolaylık..ben şahsen rüzgar bile esse çıkıp dışarda arabayı izleyerek oturuyorum.
- arabaların yıkandığı yer ve kurulandığı yer ayrı olsun..bizim burda bütün arabaları yıkattığımız bi yer var zemin beton toz yok çamur yok arabayı tertemiz şekilde teslim alıp gidiyorum..
yıkamacıda dikkatimi çeken şeyler bunlar öyle çok fazla teferruatada gerek yok işinizi iyi yaptığınız sürece televizyon varmış internet varmış bunlara pek takılan yok.
Meg ürünleri ve benzeri markaların ürünlerini bekleme salonunda duvarın içine gömme veya bir camekanın içinde sergileyebilirsiniz.Hani hiç açılmamış pahallı ürünler falan :)
Güler yüz çok önemli bizim burda bir yıkamacı var araba gelince adamın yüzünden düşen bin parça somurtgan soğuk birisi bilader şuraya al falan gibisinden.
Onun yerine daha güler yüzlü hoşgeldiniz aracınızı şöyle ileriye alırsanız daha uygun olur veya bende alabilirim gibisinden konuşan bir görevli daha iyi olur..
Benim en sinir olduğum sey sudur arabayı iç dış yıkamaya götürürüm ve arabanın güneşliklerini adamdan sayıpta acıp oradaki tozu toprağı silen cok az yere rastladım.
Birde araç tamamen kurulandıktan sonra imkan olursa aynaların oldugu yere kapı kollarına basınclı hava püskürterek orada kalan suları almak cok güzel olur.Cünkü yola cıkar cıkmaz orada kalan sular rüzgarın etkisiyle arabanın üstüde damlacıklar olusturuyor orda kuruyup kaldıkları için leke bırakıyor.
Sadece bir tavsiye tabiki hayırlı olsun...Şimdiden bol kazançlar :)
Abi öncelikle hayırlısı olsun diyorum simdiden
Benim bir oto yıkamadan beklentim
aracımızı bir kez nasıl yıkanacağını tarif ettikten sonra birdaha arkama bakmadan o aracımı oraya bırakmamdan ibarettir her seferinde şuraya su gelmicek şuraya şu gelmicek demek istemem .
ikinci bir hususta erkekler kadar aracını yıkatan bayanlarda var ve onlarında rahat edebiliceği bir ortam sunulması gerekir.
Ps3 falan girerse kafeye döner ama mavisehirdeki oto yıkama gibi cay kahve langırt gibi ayaküstü şeyler koyabilirsin.
Kullanılıcak üründe çok önemli ki.. zaten sen arabana değer veriyorsun müşterilerinin aracınıda gayet iyi ürünlerle karşılayacaksın
:)
benim gibi hastalıklı müşterilerede hitab etmelisin bence.... mesela kalorifer ızgaralrının aralarını dahi adam gibi fırçalayıp temizlemesi lazım bir yıkamacının... çoğu yapmıyor yapanda fırçayı emaneten bi sürüp geçiyor.....
bu yazdığım sadece bir örnekti bunun gibi onlarcası var.....
güzel bir oda lcd tv çay ve kahve makinası gazeteler, ufak tefek bisküvi ikramları, wireless vs olabilir. Cevizlibağ honda cemde böyle bi oda bulunmakta çok hoşuma gitmişti hatta ki adette pc vardı.
hatta başıma gelen bir olaydan bahsedeyimde sana örnek olsun.....
paladyum avm'nin oto yımakası....
aracımı bıraktım 2 saat sonra almaya geldim, aracın etrafında bir tur gezdim herzamanki gibi, bi baktım oda ne ön ızgara tampon ve ön camurlukta hala kir ve çamur izleri var, buraya kadar sorun yok insanlık hali olur... ancak buryı temizleyin dediğimde eleman eline bez kapıp çamurları silmeye kalkınca tepem attı, dedim
'napıyorsun cizicen arabayı'(1 ay önce boyanmış araç)
'bişey olmaz abi cizilmez'
dedim nah çizilmez hemen götürüyosun o aracı lekeli yerleri birdaha köpükleyip yıkıyorsun...
yok olmazda bilmemnede cizilmezde derken oranın sorumlusuyla görüştüm ve ancak mikrofiber bezle silebileceklerini onun dışında yapılacak bişey olmadığını çünkü sırada araçlar olduğundan bahsettiler.... ve mikrofiber bezleride yokmuş.... bende 5 tl eksik ücret verip oradan kavga gürültü ayrıldım....
yani demek istediğim çalışanların ukala başında duranlarında umursamaz olmaması lazım.... araçlara, bitsede sıradaki araca geçsek hemen, daha çok para kazansak gözüyle bakmamalı....
çünkü yarın öbürgün illa benimgibi hasta bir müşteri çıkacaktır....
+1
aynalardan kapı kollarından su akmıcak plakamdan su akmıcak +güleryüz benim için bunları yaptınmı vazgecılmez olursun benım gibi düşünen arkadaslarda vardır Allah utandırmasın inşallh diledigin gibi olur yaklasık olarak ne kadar bütce ayırdın yada toplamda gidicek olan miktar hakkında bilgi verebilirmisin özelden de olur jum :)
Parayı konuşalım Ali :D Eskiden SONAX çalışanıydım biliyorsun :hehe:
Fiyatı çok yüksek tutma jumbo, girne oto yıkama 10tlden 13tl ye çıkardı fiyatı mesela, para öderken millet aa her yer 10a yıkıyor demeye başladı :) İnsanlara alternatifler sun, 10tl yede yıkatabilsin 200tl yede ;)
1- Arabama sabunlanmadan önce su tutulmasını;
2- Süngerle detaylı yıkanmasını;
3- Su tutarken tanzik tabancasının arabama yaklaşmamasını :) ;
4- Üzerinde sabun kalmamasını ;
5- Yıkandıktan sonra çekecek ile çekilmemesini ;
6- Sağından solundan su akmıycak şekilde tertemiz kurulanmasını;
7- Lastiklerin parlatılmasını
çok isterdim ama öyle bir yıkama yok malesef
Unuttum bir bardak çay ve oturacak bir yer olursa çok sevinirim (:
bence bir kaç iyi markanın değişik ürünleri olsa güzel olur. isteyen megle yıkatır. isteyen adams vs seçebilmeli.
Jumbocum, hayırlı uğurlu olur inşallah. Girişimcilik iyidir.
Bir çok arkadaşımız yazmış, Günkut kardeşimiz de yazmış: Aynalardan, plakadan su akmayacak :) Öncelikle kaliteli yıkama önemli yani. Ayrıca yalaka yıkamacı personelinden hiç hazzetmiyordur eminim çoğumuz. İşini düzgün yapsın, köşeyi, bucağı iyice temizlesin sadece, çene yapmasın. Abi kaç basıyor filan demesin, laubalilik yapmasın.
Ben şahsen bekleme salonlarını genelde kullanmam. Arabamı bildiğim yere bırakırım, çıkar gezerim, söyledikleri saatte de gelir alırım. Bilmediğim yere de bırakmam. Bir kaç yeri denedim ve bir ikisinde karar kıldım. Onun için de ilk izlenim çok önemli. Bunun için de bir kalite standardı tutturman gerekir. Yani ilk kez bir müşteri geldiğinde özel ihtimam ister, ama sonrasında da aynı ihtimamı bekler. İş zor netekim. Olursa Allah utandırmasın kardeşim.
Jumbo istersen oturup konuşalım.