User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
23 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Usta Birliğim

ha_SaaaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Usta Birliğim

Ve 35 gunluk 125. Safranbolu Jandarma egitim alayı acemi birliğinde gecirdiğim sure dun bitti evime geldim. Herseyı ozlemısım en cokda izmir ' imi..

Usta birliğim Diyarbakır il jandarma komutanlıgına düştü. Hayatım boyunca hiç gitmedim dogu bolgesıne. Nasıl bir yerdır. Karsılasıcagım zorlukları nelerdır. Tavsiyeleriniz nelerdir. Nelere dikkat etmeliyim. Bunlar benım ıcın gercekten onemlı. Bu arada Şöför olarak gidiyorum diyarbakıra. Orada yapan abilerim kardeşlerim vramıdır? Benım ıcın cok guzel olur vericeginiz fikirler soledıklerınız.

Bide sunu acıkca solıyeyım. Yasım 21 bende ufak kardeşlerimde var aramızda. Banada hep derlerdi hadi lan der gecerdim büyüklerime. Siz siz olum okuyun KISA donem gidin. Uzun donem cekılcek iş deil. Tamam askerlık vatan gorevimiz yapıcaz ama ole bi zorluk cektırıyorlar kı sıze bınlerce kere pişman olursunuz okumadıgınıza. Benden ufak bir tavsiye olsun buda size.

TechTurkey B.Aktepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    diyarbakır il jandarmaya gittiğin zamanda karakollara dağıtım olabilirsin. eğer il jandarmada kalırsan şehir merkezinde olucaksın zaten pek bir zorluk çekmezsin nöbet tutarsın en fazla. ama karakollara dağıtım yapılırsanız biraz daha zorluk çekersin gittiğin bölgeye göre değişir tabi soğuktan koruyacak malzemeler almanı tavsiye ederim. benim görev yaptığım yerde komandolar ile birlikte jandarma timleri de günlük görevlere çıkıyordu belki intikal yapıp günübirlik görevlere katılırsın kapama görevi,arama tarama,üs bölgesi güvenliği gibi görevlerde bulunabilirsin. Dikkatli ol uyuma. Güzel yerlerdir güle güle git güle güle gel.
    Failure is not an option.

TechTurkey B.Aktepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ben şöfor kısmını okumamışım karakollara dağıtımda olsan en fazla nöbet tutarsın şöförlük yanında yazıcı olarakta görev verebilirler. şöför olman avantaj olmuş.
    Failure is not an option.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Saol bilal abi tavsiyelerın ıcın. Şöförum abi ve sadece binek araba vericekler bana. Bınek aractan baska aracta kullanmıcam. İl jandarmadan dagıtım olma olasılıgı var koylere sofor eksıgı olan bolgelere gonderıyorlarmıs. Bakalım hayırlısı artık abi.

V.İ.P
    Misafir
    hayırlı teskereler

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı ha_SaaaN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve 35 gunluk 125. Safranbolu Jandarma egitim alayı acemi birliğinde gecirdiğim sure dun bitti evime geldim. Herseyı ozlemısım en cokda izmir ' imi..

Usta birliğim Diyarbakır il jandarma komutanlıgına düştü. Hayatım boyunca hiç gitmedim dogu bolgesıne. Nasıl bir yerdır. Karsılasıcagım zorlukları nelerdır. Tavsiyeleriniz nelerdir. Nelere dikkat etmeliyim. Bunlar benım ıcın gercekten onemlı. Bu arada Şöför olarak gidiyorum diyarbakıra. Orada yapan abilerim kardeşlerim vramıdır? Benım ıcın cok guzel olur vericeginiz fikirler soledıklerınız.

Bide sunu acıkca solıyeyım. Yasım 21 bende ufak kardeşlerimde var aramızda. Banada hep derlerdi hadi lan der gecerdim büyüklerime. Siz siz olum okuyun KISA donem gidin. Uzun donem cekılcek iş deil. Tamam askerlık vatan gorevimiz yapıcaz ama ole bi zorluk cektırıyorlar kı sıze bınlerce kere pişman olursunuz okumadıgınıza. Benden ufak bir tavsiye olsun buda size.
    Açıkçası asıl zorluk şimdi başlayacak.. 1-2 alt devren gelene kadar aklına gelebilecek her işi sana yaptıracaklar. Gece sabaha karşı nöbetten geleceksin, eline çek-pas verip temizlik yaptıracaklar, tuvalet temizliği, bulaşık yıkama, yemek alımı gibi aklına gelen ne varsa alt devre olarak sen yapacaksın.

100-150 gün sonra yavaş yavaş işten düşmeye başlarsın. Sonrası gittikçe kolaylaşacak.

Edit : Bu arada şöförmüşsün, o büyük avantaj. Epey bir işten yırtma olasılığın mevcut. Ama ne olursa olsun devrecilik bir yerden dokunur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    canını sıkmak gibi olmasında sadece binek araç kullanmazsın..şoför intibak eğitimleri olur o eğitimlerde elinde olmayan vize hangisi ise veya ihtiyaç duyulan hangisi ise onun ehliyetini verirler..örnek olarak man kamyon olur,land rover olur en önemlisi gittiğin yerde ne yaparsan yap severek yaparsan zor geçmez

!KO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    90/4 sün dimi :S ne çabuk bitti acemilik yaw daha yeni yolladık

TT_BOY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı teskereler...

cery - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eheh Biri Daha geldi buraya

tech ailesinin yarısı d.bakırda askerlik yapıor yaw

gelirken haber et seni burda karşılarız. zorluk sıkıntı yaşatmayız
    Clio 2001 1.4 RXT Sold
    Volvo C70 2.3 T5 Sold

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı teskereler..
    İşten kaçma, sağlığın iyi olsun, güzel şafak atar merak etme. Bir bakmışsın bitmiş, üstünden de yıllar geçmiş.

recky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hasanım hayırlı olsun emın ol dıyarbakır ıyı bır yerdır..
    merkezde kalırsan sıkıntı yasamaszzın..
    ben dıyarbakır 7 ncı kolordu daydımm ıyıydı geenel olarak.
    kuru sogugu oluyor tahmın edersınkı.
    kar cok fazla yagmaz orda yagsada 1 ay anca
    benım zamanımda oyle oldu degısım olabılır gercı ama..

sana bır tavsıyem su olucak dıs goreve cıktıgında cok dıkkatlı ol gozunu dort ac askerı cok cok sewmezlerr hatta dagkapı tarafında basıma bır olay geldı toros ıle gorevdeyken ben muhafız oolarak cıktım bagajdan malzeme almaya ındık soforle o arada veledın bırı benım kapıdan mp5 ı calmaya calıstı cok sakat eger gormesem bıtmıstım ben..
    bu tur olaylar harıcınde sıkıntı olmazz..

bır olay daha anlatayım hemen ramazan ayında dısarı cıktık gene gunduz sofor komutanı beklerken dısarı cıktı sıgara yaktı etraftan bır kac kısı yaklasıp sondur lan o sıgarayı bın arabana dedı cocuk ben yusuf yusuf

durduk yere kımse kımseye bulasmaz
    carsı ızınlerınde dıkkatlı ol bırazdaa
    yemeklerı cok guzell burma kadayıf cok ıyıdırrr...
    kızlarına bulasma para yerlerr bas belası olurlar...

hayırlı olsun tekrar hasanımm..

sülüman
    Misafir
    15 gün bakım onarımda(kademede) intibak egitimi alcaksın ondan sonra ya binek yada transit şöföfü olacksın transitci olmamaya bak alayda kalır fena yardırısın binekçi ol daha iyidir zten eski araba yok binektede doblo connect yeni clio gibi araclar kullanıcaksın. yerine göre belli olmaz ama şöför oldugun için nöbet tutmayabilirisn.

15 gün boyuncada kademede temizlik mıntıka ayak işleri adamı olacaksınız bol bol

bu arada kademeye düşen devrelerinle aranı iyi tut hatta kadmedekilerle aranı iyi tut. kademede yapmıştım mersinde bende askerligimi iyi bilirim.

Alıntı Alpe® Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    canını sıkmak gibi olmasında sadece binek araç kullanmazsın..şoför intibak eğitimleri olur o eğitimlerde elinde olmayan vize hangisi ise veya ihtiyaç duyulan hangisi ise onun ehliyetini verirler..örnek olarak man kamyon olur,land rover olur en önemlisi gittiğin yerde ne yaparsan yap severek yaparsan zor geçmez

yanlış bilyosun o dedigin piyadede olurarkadş jandarma. sadece transit ayda binek kullanır. jandarmada kamyon land v.s ehliyeti sögütte veriliyor.

VTec_king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hasan keşke bir yolunu bulup safranboluda kalsaydın
    bende safranboludaydım sonra meslekci seçimlerinde komutanlarla konustuk meslekci listelerinde iyi yazdırdık adımızı ankaraya düştük
    ama iş işten geçmiş tabi Allah Kolaylık versin
    Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya,cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur.ATATÜRK

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Alpe® Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sevmıcek bişey yok ole yada bole bu gorevımı yerıne getırıcem. En ıyı yaptıgım sey araba kullanmak zten sofor secılmek ıcın cok ugrstım basardımda. O bakımdan mutluyum yanı. Intıbak egıtımını duymamısdım ogrendıgım ıyı oldu. Hyırlısı artık bakalım cok tesekkur ederım bu arada verdıgın bılgıler ıcın.

Alıntı !KO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    90/4 sün dimi :S ne çabuk bitti acemilik yaw daha yeni yolladık
    Ne mı cabuk bitti. Sen bıde bana sor 35 gunde ömrumden 1 yıl gittigine canlı tanık oldum

Alıntı TT_BOY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı teskereler...
    Allah razı olsun cok tesekkur ederım

Alıntı cery Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eheh Biri Daha geldi buraya

tech ailesinin yarısı d.bakırda askerlik yapıor yaw

gelirken haber et seni burda karşılarız. zorluk sıkıntı yaşatmayız
    Allah razı olsun bınlerce kez

Yer yol ız hıc bırsey bılmıyorum. Kısmetse Cumartesi sbah ordada olucam. 7. Kolordu komutanlıgına teslım olucam. İşinden gucunden etmek ıstemem. Ama yerını fılan biliyorsan ozelden hava alanından nasıl gidicegimi nelere dikkta etmek gerektigini solerden cok mutlu olurum. 14 ay ordayım. Hzır ordayken musaıt bi zmanında tanısmakta isterim

Alıntı Tunacan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı teskereler..
    İşten kaçma, sağlığın iyi olsun, güzel şafak atar merak etme. Bir bakmışsın bitmiş, üstünden de yıllar geçmiş.
    Hiç bir zmn kacmadım isten. acemı birliğindede bu sekılde oldu. Bos kaldıgınde kafanda hep dusunceler oluyor. Gecmek bilmiyor zman. Kendını ıse verdınmı ıse zmanın nasıl aktıgını anlamıyorsun bile. Acemı birliğinde kımse spora cıkmak ıstemezdı bize. yapılan ıste 2 tur kose mekık sınav ve barfiks tı. 2 saat su gibi gecer anlamazdım. Her aksam ıple cekerdım sporu. Bu sekılde allaha sukur 460dan 35 gunu yedık

Alıntı recky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hasanım hayırlı olsun emın ol dıyarbakır ıyı bır yerdır..
    merkezde kalırsan sıkıntı yasamaszzın..
    ben dıyarbakır 7 ncı kolordu daydımm ıyıydı geenel olarak.
    kuru sogugu oluyor tahmın edersınkı.
    kar cok fazla yagmaz orda yagsada 1 ay anca
    benım zamanımda oyle oldu degısım olabılır gercı ama..

sana bır tavsıyem su olucak dıs goreve cıktıgında cok dıkkatlı ol gozunu dort ac askerı cok cok sewmezlerr hatta dagkapı tarafında basıma bır olay geldı toros ıle gorevdeyken ben muhafız oolarak cıktım bagajdan malzeme almaya ındık soforle o arada veledın bırı benım kapıdan mp5 ı calmaya calıstı cok sakat eger gormesem bıtmıstım ben..
    bu tur olaylar harıcınde sıkıntı olmazz..

bır olay daha anlatayım hemen ramazan ayında dısarı cıktık gene gunduz sofor komutanı beklerken dısarı cıktı sıgara yaktı etraftan bır kac kısı yaklasıp sondur lan o sıgarayı bın arabana dedı cocuk ben yusuf yusuf

durduk yere kımse kımseye bulasmaz
    carsı ızınlerınde dıkkatlı ol bırazdaa
    yemeklerı cok guzell burma kadayıf cok ıyıdırrr...
    kızlarına bulasma para yerlerr bas belası olurlar...

hayırlı olsun tekrar hasanımm..
    allah razı olsun abi. Dedıklerının hic birini cıkartmıcam aklımdn. Tedbiri elden bırakmak olmaz. Benımde toplama kampın diyarbakır 7. Kolordu. Oradan il jandarmaya gonderıcekler. Bol bol ıclık eldıven ve bere alıyorum yanıma Baklım yemeklerınıde cokovduler ıple cekıcez carsı ızınlerını artık

Alıntı sülüman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    15 gün bakım onarımda(kademede) intibak egitimi alcaksın ondan sonra ya binek yada transit şöföfü olacksın transitci olmamaya bak alayda kalır fena yardırısın binekçi ol daha iyidir zten eski araba yok binektede doblo connect yeni clio gibi araclar kullanıcaksın. yerine göre belli olmaz ama şöför oldugun için nöbet tutmayabilirisn.

15 gün boyuncada kademede temizlik mıntıka ayak işleri adamı olacaksınız bol bol

bu arada kademeye düşen devrelerinle aranı iyi tut hatta kadmedekilerle aranı iyi tut. kademede yapmıştım mersinde bende askerligimi iyi bilirim.

yanlış bilyosun o dedigin piyadede olurarkadş jandarma. sadece transit ayda binek kullanır. jandarmada kamyon land v.s ehliyeti sögütte veriliyor.
    Tavsıyerlerın ıcın cok tesekkur ederım abi. Binek araba soforu olabilmek ıcın elımden gelenı yparım.Insallahta olurum. Acemı bırlıgıne giderken cok mıntıka yaparsınz dedıler elıme ne supurge aldım nede yerdekı sıgara ızmarıtını topladım. İnsllah acısını usta bırlıgınde cıkartmazlar. Cıkartırlarsada yapıcak bıse yok. Ama usta askerlerı cogu komutanlardan bile daha gaddar daha ibn. oluyor. O ibn. lere inat hiçbir acemı askerı ezmıcem kendıme onun sozunu verdım

Alıntı VTec_king Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hasan keşke bir yolunu bulup safranboluda kalsaydın
    bende safranboludaydım sonra meslekci seçimlerinde komutanlarla konustuk meslekci listelerinde iyi yazdırdık adımızı ankaraya düştük
    ama iş işten geçmiş tabi Allah Kolaylık versin
    Valla safranboluya bir turlu alısamdım abi. Bi an once yeterkı burdan kurtulayımda dagıtım ıznıne geliyim die cırpındım durdum. Gitcegin yer onemlı deıl yeterkı kurtulayım burdan dedim. Allahtanda cıktımç Hyırlısı artık abi

douu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Diyarbakır ekibi cok misafirperver ve arkadaşlıkları mükemmel.. Oraya giderken Cahitle haberleşmen yeterli olacaktır.. Merkezde kalırsan çarşıya ciktigin zaman yapacak cok şey yoktur ama arkadaşlarla toplanman moral olacaktır

cery - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0507 703 57 00

binerken ara kaçta havaalanında olacağını söyle gerisine karışma

c tesi tatil günüm seni kolorduya kadar bırakırım misafirimizsin artık
    Clio 2001 1.4 RXT Sold
    Volvo C70 2.3 T5 Sold

Anecdote - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah'ın izniyle Hayırlısıyla Gider Gelirsin inş.
    Hayırlı Teskereler , Allah kolaylık versin

ocean0636 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı teskereler...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)