Nedense benimde dikkatimi merso çekti...Biraz çirkin yapmaları gerekirdi :D:D
Printable View
Nedense benimde dikkatimi merso çekti...Biraz çirkin yapmaları gerekirdi :D:D
yukardaki arkadasa benimde iki cift lafım var 95 senesinde 4.8 sn 0-100 yapan 4 kapı bi mercedes varmıydı :D
arabamı ovıyım bıraz :D
tamam s serisi cook iyi bir araba ama eksik okadar para vericem standart bir gti veya typer yolda benle dalga geçecek ara hızlanmalar acısından
kar lastiği ile bile karda gidemeyceğim :)
daha çok mercedes in lehine bi reklam olmuş. o evin önünde gayet mükemmel duruyor mercedes :D
mercedes kim audi kim ya :) mercedes otomobil üretir audi ancak araba üretir..
Bir markanın ihtiyaçları kullanıcı talepleri ile ilgilidir.Bu anlamda sürücülerin çok büyük bir kısmının bir araçta "ruh" ve "efsanelik" kavramlarını aramadığını belirtmek isterim.Bu konudaki talep azlığı sebebiyle veya bu talepleri yeterince yerine getiremeyeceği düşüncesiyle Audi özgün işler yapmıyor olabilir.Satışları iyi de olabilir.Fakat tüm bunlar o markada/araçta bir ruh ve belirgin karakter olduğu anlamı taşımıyor.
-Malzeme ve işçilik kalitesi anlamında iyi olduğuna bir şüphem yok.Zaten bu durum Audi araçlarının fiyatı ve alıcı kitlesi ile de kanıtlanabilir bir mevzudur.
Benim Bmw,Mercedes,Audi üçlemesine yaklaşımım;aralarından herhangi birinin kötü malzeme ve kötü işçilik ile araçlar üretip çok veya az satmaları değildir.Yaklaşımım şu şekildedir:
Audi,kendini betimlemeye yarayacak baskın bir özellik sahibi değildir.Bunu "karaktersiz" ve "ruhsuz" olarak ta ifade etmek mümkündür.
Bana göre bir markanın "karakter" sahibi,"ruh" sahibi olabilmesi için şunlar gerekir:
-En genel anlamda özgün olması.
-Kendi motorlarını kendisinin üretmesi.
-Firma politikası olarak bütün modelleri bazında 4 çeker olması(Subaru gibi..)
-Herhangi bir sıfatla nitelendirilebilecek olması.(Spor,Konfor,Sağlamlık,Dizayn,Sorunsuz gibi)
-Markanın farklı tasarımlara sahip olsa da her aracından tanıyabileceğiniz tasarım detayları içermesi(Bmw nin böbrekleri,Mercedes'in bir dönem kullandığı kedi gözler,Japon markalarındaki çekik farlar gibi..Ama Audi'de son 6-7 senedir bunu yapmaya başladı.)
-Hatta abartıya kaçarak diyebilirim ki aracın motor sesi.(Bmw'nin yüksek devirlerde "metalikleşen" "aluminyum alaşımlı " motor sesi,Mercedes Amg lerdeki "amerikanvari" motor sesi,Mazda'nın Rx-8 aracındaki Rotary motorun ince ve uğultulu sesi,Ferrari'nin kulak çınlatan F1 sesi,Subaru İmpreza'nın devir çevirdikçe hırıltılaşan motorunun ardından çuff diyen blow off sesi)Bugün birçok aracı sadece sesinden tanıyabilirim.Fakat ne yazık ki bunların içerisinde Audi'nin bir modeli yok.Audi'nin hrehangi bir modelini motor veya eksoz sesinden ben tanıyamam,siz tanıyabilir misiniz?
İşte tüm bu sebeplerden dolayı bence Audi karaktere sahip bir marka değildir.Çünkü benim kafamda şu anda Audi denince tek bir imge oluşuyor.O da Led farlar.:)
Kaliteli bir marka olabilir,malzeme ve işçilik kalitesi yüksek olabilir,pahalı,hızlı,güçlü,dayanıklı,sağlam herşey olabilir.Ama tek bir konuda uzman olmadığından karakterize bir marka değildir.:)
sen rollde denerken ecel korkusu dıreksıyonu tutma derdıyle araba nasıl yurur dıye dımdık pozısyonda belıne ıskenceler ederken o adam sadece yayılır gaza basar 3 5 boy acarsın 200den sonra yanından bı ayırır 250 260la gıderken kahvesını yudumlar ne yan ruzgar etkıler ne yoldakı vırajlar tumsekler vs rahattır o huzurludur kemerını taktıysa olum korkusu yoktur vs vs
bu işe bentley gibi el koyacak bır gonullu yokmu :D
ne dıyımkı ancak +1903 denılır
Bir K20 Geldiğinde B16 Geldiğinde F20 Geldiğinde Denilirki Vtec Açılmış Geliyor
Bir Toyota Geldiğinde Bu Böyle 1.000.000 km Daha Gider Denir
Bir Renault Geçtiğinde Yurdum İnsanı Çok Seviyor Aslında Sağlam Arabalar Ama İşte Denir
Bir Fiat Geçtiğinde Dandik Araba Ama Türkiye İçin En İyi Araba Denir
Bir Porsche Geçtiğinde Agızlar Susar Gönüller Konuşur
Bir Ferrari Geçince Herkes Susar
Bir Lamborgini Geçince Gözler Konuşur
Bir Subaru Geçince Karlı Yağmurlu Günler Ralliler Gelir Gözün Önüne
Bir Vw Geçerken Nostalji Gelir Aklına İnsanın Gözler Dolar
Bir Bmw Geldiğinde Denilirki M52 Geliyor,M44 Geliyori,Yada M Geliyor
Bir Volvo Geldiğini Bile Hissetirmez Geçtimi Şerit Değiştirilir Aman Çarpmasın Arabayı Pert Etmesin Diye
Bir Mercedes Geçtiğinde Off Be Denilir,Uzun Yola Çıkıcan Bunla:D
Bir Peugeot Geçtiğinde Az Daha Trafik Olsaydı Ne Eğlenirdi Diye..
Ama Ben Bir Audi Geçtiğinde RS6 Hariç Diyemiyorum Hiçbirşey Ancak Diyebildiğim Para Var Bunu Almış Güzel Araba Sonuçta
al gelde bi gti dene :D :D
http://www.youtube.com/watch?v=JWJzP...eature=related
Audi dendi mi VW geliyor hep benimde aklıma.VW skoda ve seat'ın 1gömlek üstü , audi VW'nin 2gömlek üstü
Şunu değişmem hiçbirine bee:D
http://www.audirs4pic.com/audirs4/ca...llpaper-01.jpg
sen s350 kullan ondan sonra nedemek istediğimi anlayacaksın araba konfor icin yapılmış inan virajlarda bir gti dan daha cok korkutuyor cok yüksek hızlarda hele o salınma ama yoldan kopmuyor
ama altında bir a8 varsa en iyi spor arabanın bile standart olarak cok kopmadan takip edebilirsin hele ışıklarda dur şu godomanın fıyakasını bozayım derseniz a8 yolla cok fena kapaklar bırakır:):)
güzel reklam,
para benim değil mi?audi alırım satarım,mercedes alırım vs. vs. :)
kendime söylediğim bir laf vardı reklamı izlerken,zenginin malı züğürdün ağzını yorarmış dedim kendi kendime :D
Çok iyi ya S serisi alıcan aragaz larla uğraşıcan :)
S serisi alan biri pek ara gazlamalarla uğraşmaz gibi geliyor bana ...
+ Merso ya göre 1.6 - 2.0 motorlarla performnans olmaz ... Performans istiyorsan ciddi şeylere bakar .
SL lere bakın 1200 NM tork .Bu kısaca beni dellendirmeyin alayınızın içinden geçerim demek.