haklısın valla ne denir başka.
Printable View
haklısın valla ne denir başka.
Yurt dışı zordur , öle birden sinirlenilip gidilebilcek şey değidlir .
İyi araştırmanız lazım , gittiğiniz yeri tanımanız kendinizi hazırlamanız lazım.Yusuf un msg ına cevap yazmışınız Amerika ya alın diye de Amerika bu işlerin en zor olduğu yerdir .
Bende aşa yukarı 3 senedir ABD deyim şöle biraz anlatim ;
İlk sorun ingilizce , ing seviyeniz nasıl ?
Hangi vize ile geliceksiniz ?
Aldığınız vize de çalışma izni varmı ?
ABD hakkına ne biliyorsunuz ? sizce sıfırdan başlanırsa hayat şartları en kolay eyalet neresi ?
Ne iş yapmayı düşünüyorsunuz ? Öle her işi yapamazsınız , almazlar işe
diyelim ki çalışma izni olan bi vize aldınız ( bu aralar çok zor hatta bulursanız banada söleyin lütfen bende bi kaç arkadaşımı getircem ) ;
Çalışma izni olan bi vize alsanız bile yaptığınız iş ABD lilerin tercih etmediği işler oluyor , örneğin otel de oda temizliği .Ben ilk geldiğimde bu işi yapıyordum , bunları kabul etmezsem bana H2B vize vermiyorlardı.
Diyelim Turist vizesi ile geldiniz , açık sölim size destek olucak biri yoksa turist vizesi ile hayat burda resmen işkence . Turist vizesi nin çalışma izni yok , kaçak çalışcaksınız en ucuz fiyata sigortasız çalışcaksınız.Allah göstermesin başınıza bişi gelirse ne olucak ? bu arada iş veren bulursanız size maaş ödemesi yapmassa tıpış tıpış çekip gideceksiniz sesinizi çıkaramazsınız.
hea imkansız mı değil tabi ama iyi araştırıp gelmeniz lazım yoksa çok zorlanırsınız
sinirlenip gidiceginize vatana hayırlı birer birey olun...
sosyal msj diyebilirsiniz.
Americayı benden çok daha iyi bilen abilerim yazmış hiçde öle kolay değil yaşam ayrıca nedense herşey çok ucuzmuş gibi gözüksede bi çoğu şey Türkiyeden daha pahalı diyebilirim çok küçük bi yerde kalmama rağmen ev kiraları çok yüksek herşey dışardan gözüktüğü gibi kolay olmuyo bi yere alışmak gerçekten zor heleki bilmediğiniz bir kültürse
Kardeşim ilgilenip yazdığın için teşekkür ederim.
Amerikaya dil okulu bahanesi ile gitmeyi planlıyorum. Meslek ve merak icabı arabalarla ilgili bi çok şey elimden geliyor. Bir arkadaşım Texastan geldi. Bende onun ordaki arkadaşlarının yanına gitmeyi planlıyorum. Orada tamamen arabalar üzerinden , elimden geldiğince para kazanmak ve çalışmak istiyorum. Gittiğimde bi kaç ay kalacağım ve bu bahsettiğim şekilde çalışabileceğim bi kaç yer hazır sayılır.
Bankacı olduğum için ve bunu evraklarla ispatlayıp vize başvurusu yapıcam.
Şimdilik olayın en detaysız ve kaba hali bu.
Hayırlısı olsun ama biliyorsunuzdur Öğrenci vizesininde çalışma izni yok ama arkadaşlarınızın olması büyük şans tek olmak ciddi zor olurdu .
Dil okulu en iyi yöntem kayıdınızı en az 3 ay yapıtırın 2 aylıklarda vizede sıkıntı oluyor red verdikleri oluyor.Araba fiyatları makul olduğu için pazar canlı inş. gönlünüze görer tutturursunuz.
Size tavsiyem gelir gelmez sahte evlilik yapın green card ı alın kafanız rahat etsin sonra istediğiniz yaparsınız.
Umarım istediğin gibi olacak kardeşim. Ben de aynen araştırmalara devam...
Allah sabir versin..
Buraya gelirken o filmlerde gordugun herseyi youtube da gordugun herseyi unut.. Adaptasyon cok onemli burda da o tarz seyler olmuyor sanma.. Hayatini sifirdan baslatmak zorunda kalacaksin, geldiginde tum bilgin sadece o arkadaslarinin arkadasilarinin anlattiklari kadar olacak. Ve bur sure sonra her dakikanda aklin TR ye gidecek cunku sevdigin alistigin hersey orda..
Ben de hemen hemen senin gibi darlanip yurt disi kacisi planlayip geldim, tum evraklarimi cine gitmek uzere ayarladiktan sonra Amerika bir anda kafami celdi ve 3 senedir burdayim bende.. TR de o kadar o.cocugu insan var ki senin canina degil de malina kast ediyor iste ama burda da oyle manyak var ki malina degil direk sana kast ediyor :) Yani kararini ve secimini yaparken iyice arastir, avusturalya ve ingiltere de ogrenci vizelerine calisma izni veriyorlar oralari da degerlendir, kesinlikle artik TR de olmayacam diyorsan da Cin'de yapabilirim dersen benim tavsiyem cinden yanadir.. USA'nin da cok farki yok TR den ama Asya kulturu biraz daha farkli orda musluman oldugun icin uzayli gibi bakmaz kimse sana :)
Neyse USA'ya gelecek olursan da elimizden geleni yapariz hepimiz ben San Diego'dayim bu taraflara gelecek olursan yardimci olurum..
Kibrisa gidicekmis sanki orasi cok farkli
Evet kardeşim senin de dediğin gibi mümkün oldugunca uzun döneme kayıt yaptırıcam. Amacım ilk başta paramın yettiğince en iyi okula kayıt yaptırmak ve o okulda sürem biterken daha ekonomik bi okula geçmek.
Sahte evlilik konusunda Amerikada nasıl yaparım nasıl ederim bilmiyorum. Oraya geldiğimde belli olacak. Umarım evlilik olayını çözerim ve herşey daha rahat olur benim için.
Zor bir iş abi ne kadar yavru vatanda olsa orada üniversite okuyan arkadaşlarımdan biliyorum zor iş,ama güzel bir mücadele olur imkan olsada ben de kaçsam diyorum :)
Sana canı gönülden yardımcı olacak arkadaşlarım var orada okuyan ,kıbrısla ilgili yararları dokunur sana ,gitmeye kararlaştırırsan destek olurlar cana yakın insanlardır
Ne kadar zor bir iş olsada ,yapacagın mücadeleyi takdir ediyorum cesaret ister :)
Yurtdışında yaşamak herkese çok kolay geliyor.
Herşeyden önce tüm alışkanlıklarınızı, tüm sosyal çevrenizi, tüm geçmişte kazandığınız yaşam tecrübelerinizi unutmaktan bahsediyorsunuz. Bırakın ülke değiştirmeyi şehir bile değiştirseniz bu böyle. Ki yabancı bir dil, yabancı bir coğrafya, yabancı bir kültür vs vs vs.. O ülkeye yabancısınız ve bunu her daim hissedeceksiniz dahası %99.99 uyum sağlasanzı bile size yabancı olduğunuzu hissettirecekler. Her daim en iyi ihtimalle 3ncü insan sınıf olacaksınız. İki bile değil. Çünkü ikinci sınıf vatandaşlık orada doğmuş büyümüş, o kültürde yoğrulmuş ama bir şekilde başarılı olamamış insanların olacak. Bunu da yaşamın her karesinde zaten göreceksiniz. Kaldı ki, 11 eylül sonrası Türk olmanıza ek olarak birde müslüman kimliğiniz eklendi. Kim derse ki o ülkelerde ırkçılık yok falan filan, onlara dötünüzle gülebilirsiniz.
Hiç gerek yok maceraya atılmaya. Bu ülke *** bile olsa benim bokum. *** böceği misali kendi bokunuzun içinde debelenmek bile elalemin bokunun içerisinde kendinize yer edinmek için çabalanmaktan iyidir. Biraz kaba bir benzetme oldu kusura bakmayın.
Şu an doğduğum ve büyüdüğüm ülkede bile 2. sınıf insanız. Başına ötrü takanın müslüman olduğu, din ve devlet işlerini birbirinden ayıramadığımız ve sırf onların sürüsünde olmadığımız için 2. sınıf muamelesi görüyoruz.
Yaşadığım yer İzmir Üçkuyular. Sadece iktidar oy kaybetmesin diye üçkuyular semtine sadece 5 km mesafede olan Konak ilçesinden çıkartılıp Karabağlar ilçesi diye bağlanan bir yerde yaşıyorum.
İzmir dışındaki bi çok arkadaşım buraya geldiklerinde sanki avrupa şehirlerinden birindeymiş gibi kendilerini özgür hissettiklerini söylüyorlar. Bunu göz önüne alarak İzmir dışındaki şehirlerin vahim durumu ortaya çıkıyor.
Kendi bokumuzda olmak güzelmi ?? tartışılır.
Bugün bu ülkede paran yoksa açık kalp ameliyatı aciliyeti olan bir vatandaş 3/5 ay sonrasını gün alıyor. Ama diğer tarafta tüm millet vekilleri ve tüm akrabaları , gazilerimizin bizlerden çok daha fazla olan sosyal haklarına göz dikip aynı şartlara sahip olabilmek için kendilerinin yaptıkları oylamada , kendilerine kanun hazırlıyorlar. Sabıkası olan, kesinleşmiş cezaları olan lakin milletvekili dokunulmazlığı gibi şaçmalığın önde gideni bir perdenin arkasına sığınarak hayatlarını idame ettiriyorlar.
Bugün Cumhurbaşkanının daha önce devlet erkanında görev yaptığı kurumların birinde, kendi özeli için bütçeden para aldığı ve harcadığı için aldığı kanuni cezalar var.
Dünyanın petrol yataklarının dibindeyiz ama dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz. Dünyanın en pahalı iletişim vergisini veriyoruz. Hala daha 99 depreminden sonra bütçeye faydası olması için getirilen vergi telefon faturalarımıza yansıyor.
Bugün dünyanın en büyük gelir seviyesi farkının yaşandığı bir ülkedeyiz. Açlık sınırı 1000 liranın üzerinde ama asgari ücret 600 lira. Ve bu asgari ücreti insanlar fabrikalrda canları çıkıncaya kadar çalıştıkları işlerde çalışarak kazanıyorlar.
Yaşam süreleri kısalıyor yani dolaylı olarak bi insanın hayatının daha erken sonlanmasını ve ölmesini sağlıyorlar.
Doğu da insanların yolları kardan kapanarak , hastaneye ulaşamadıkları için ölüyorlar. Biz büyük şehirlerde trafikte kaldığımızda yada çocuklarımız alt mahalleden eve gelene kadar ıslandıklarında verip veriştiryoruz sisteme. Peki okula gitmek için tipi de km lerce yürüyen çocukların anası babası yokmu ??
Biz zaten bu ülkede 2. 3. sınıf insanız.
@UGURYUMAK
Gunay Ve Kaan yazilmasi gerekenleri yazmislar bana onlara katilmak kalmis :) Yine de konusmak istersen msn im yu_uc@hotmail.com