User Tag List

12 sonuçtan 1 ile 12 arası

Konu: Emniyet Kemeri

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Post Emniyet Kemeri

Yasayla seyir halindeki araçlarda takılması can güvenliği için zorunlu kılınan emniyet kemerini angarya olarak gören bazı sürücüler, “emniyet kemeri ikaz sesini” kesmek için susturucu aparat kullanmayı tercih ediyor.

Trafikte güvenli seyir için ileri sürüş teknikleri uzmanlarının bir an önce yasaklanması gerektiğini belirttikleri ikaz sesi susturucu aparatları, 2 ile 5 lira arasında bazı oto aksesuarcıları ve internet üzerinden satılıyor.

İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Onur Akçay yaptığı açıklamada, trafikte güvenli bir şekilde ilerlemek, tehlike anında araca hakim olmak ve kaza anında en az şekilde etkilenmenin ilk şartının emniyet kemeri takmaktan geçtiğini vurguladı.

Son günlerde bu tarz aparatların satışının arttığını yaptıkları araştırmalarda ortaya çıkardıklarını dile getiren Akçay, şu bilgileri verdi: “Bugünlerde otomobil aksesuarcılarının camlarında 'emniyet kemeri susturucu' gelmiştir gibi dehşet verici reklamlara rastlamak çok kolay. Bu reklamlar bize şu gerçeği ifade ediyor, reklam yapıldığına göre satışlar iyi, sürücülerimiz talep gösteriyor ve bu durum gittikçe normalleşiyor. Sanki bir marketin peynir veya süt ürünlerinde indirim yaptığını gösterdiği gibi artık emniyet kemeri susturucuları yani ölüm tokalarının da reklamı yapılıyor. İnsan hayatını hiçe sayan, trafikteki bilincimizi gözler önüne seren bu durum otomobil kazalarında hayatlarını kaybeden birçok insanımızın ortak paydasıdır.

2 ile 5 liraya satılan, özel olarak tasarlanmış emniyet kemeri ikaz susturucularını kullanan sürücüler hayatlarını çok fazla önemsemediklerini gösteriyorlar. Emniyet kemeri takılmadığında uyarmaya başlayan sese tahammülü olmayan sürücüler bu tür aparatları kurtarıcı olarak görüyorlar. Fakat unuttukları önemli bir nokta var; emniyet kemeri hayat kurtarır, emniyet kemeri ikaz susturucu hayat alır. “ “DERHAL YASAKLANMALI” Onur Akçay, “Ölüm tokası” olarak tanımladığı susturucu aparatların yasaklanması gerektiğine işaret ederek, şunları söyledi: “Bu ürünler tıpkı radar belirleyici gibi kullanımı yasak aparatlardır. Bu aparatı takan sürücüler oynadıkları kumarın farkında değiller. Çünkü emniyet kemeri ikaz sesi, kazalarda emniyet kemerinin hayat kurtarmada çok etkili olduğu bilimsel olarak kanıtlandıktan sonra araçlarda yer almıştır. Yani sürücülerin emniyet kemerini takmayı unutmak gibi bir hata yapmaması için tasarlanmıştır. Fakat kemer takma alışkanlığı bulunmayan veya üşenen sürücüler iki saniyede kemerlerini takarak hayatlarını kurtarmak yerine, internet veya aksesuarcılardan bu tür aparatları araştırmakta ve bulup satın almakta ne yazık ki çok başarılılar.” APARAT, KEMER VE HAVA YASTIĞI SENKRONUNU BOZAR Bu tür aparatların emniyet kemeri ile hava yastığı arasında senkronu bozduğunu da vurgulayan Akçay, “Bu tür aparatlar sadece sesi kesmektedir. Fakat emniyet kemerinin hiçbir işlevini yerine getirmemektedirler. Son yıllarda birçok araçta standart hale getirilen 'emniyet kemeri ve hava yastığı' ilişkisi açısından da bu aparatlar büyük risk doğurmaktadır. Çünkü emniyet kemeri takılı olmayan sürücünün kaza anında hava yastığı da açılmayabilir. Ayrıca emniyet kemeri takılı olmayan araçta açılan hava yastığının da ayrı riski vardır. Kemeri takılı olmayan sürücü koltuktan uzaklaşacağı için, hava yastığı kendisini kurtaramayacaktır. Hatta yan veya ters şekilde boyun bölgesi isabet eden hava yastığı sürücünün boynunu bile kırabilir” diye konuştu.

Alıntı Milliyet
    İkaz sesine susturucu aparat - Milliyet.com.tr
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

Kakus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben takıyorum kardeşm... Nie kendimi öldüriym ki? Rahatsızlık hissetmiyorum. Gazlıyoruz ediyoruz, biz hata yapmayız başkası yapar... 5 dakika sonra ne olucağımız belli değilken, neden 5 dakika sonrası için ufakta olsa bi önlem almiym ki?

Semt sınırlarından çıktığımız vakit yanımdaki adama da taktırırım zorla.
    K.

hasan çağri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende var bunlardan hediye geldi hemde kuzu şeklinde ama ben daha marşa basmadan emniyet kemerimi takmayı tercih ediyorum... Canım kıtmetli
    Alıntı mmustu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    seni yapan mühendisin doşaklarını boynuma dolarım beeee

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    emnıyet kemerımı takmadan hayatta cıkamam yola ne gerek var hem gazlarım hem takarım ıhmale hıc gerek yok

Burak E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende alışkanlık haline getirdim marşa basar basmaz takarım emniyet kemerimi..
    Alıntı s2k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bas bas platin meme yapmış olabilir, bizim mahmut abinin başına gelmişti bi yarım saat 1-2-3 kesicide gittik düzeldi.
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tatmin olan arkadaslar olarak elele tutuşup titreyerek boşalalım

Selman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende herseferinde kemerini takanlardanım
    SongürGarage

USPeformance
    by UtkuSelamoğlu

kv661 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben hala Fiat'tan toka bekliorum 2 ay oldu
    Kula bela gelmez hak yazmayınca
    Hak bela yazmaz kul azmayınca

S.Mert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bursada hiç takmazdım ama izmire geldikten sonra memurların çok dikkat ettiklerini gördüm ve takmaya başladım. artık alışkanlık haline geldi farkında olmadan takıyorum, eskisi gibi rahatsız etmiyor..
    twitter: sedatmert10
    instagram: sedatmert10
    web: bursapower.com

Ozan Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Arada gömlek kırışmasın diye takmıyorum ama genelde takmadan yola çıkmam

Eyüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emniyet kemeri zamanla alışkanlık haline geliyor

İstanbulda hep , Sakaryadada şehir içinden çıkınca takıyorum..

PNR05 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alışmadığım için boğuluyorum, içinde daralıyorum

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emniyet kemerini tartismaya gerek bile yok...Benim gozumde takmayan kisi potansiyel suclu...Kaldiki kendi canini dusunmeyen adam trafikte senin benim canimi hic dusunmez...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)